ako na vlastny filter?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

ako na vlastny filter?

Poslaťod trophik » Uto 15. Sep 2009 17:46:43

mam vo svojom akvarku s tropheusmi vonkajsi filter JBL Cristal Profi 700 ale zistil som ze som mal kupit pre moje akvarko vykonnejsi filter. Novy sa mi nechce kupovat. tu na stranke som pozeral clanok o vyrobe filtra:
http://www.cichlidportal.sk/portal/inde ... eho-filtra

Ale chcel by som skor tzv. biofilter. videl som aj vo vnutry vlepeny alebo samostatne vonkajsi. ale neviem co vsetko treba pri tom dodrzat a ako na to.. poradi mi niekto?
Obrázok užívateľa
trophik

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: ako na vlastny filter?

Poslaťod Rostratus » Uto 15. Sep 2009 18:19:42

Ahoj v prvom rade sa musíš rozhodnúť či chceš mať ten biofilter vlepený vo vnútry akvária, alebo si urobiť vonkajší biofilter napríklad z neakého starého akvária. Funkčnosť obidvoch biofiltrov je rovnaký ale každý má jednu nevýhodu.

Vnútorný biofilter - uberie ti z objemu nádrže
Vonkajší biofilter - esteticky to nevyzerá až tak dobre keď je pri akváriu. Musel by si ho neako zamaskovať.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod magnus » Pon 21. Sep 2009 21:00:28

Podla mna je jednoduchsie dokupit dalsi novy filter a mas pokoj. Nemusis nic vyrabat doma.
Obrázok užívateľa
magnus

Been thanked: 2 times

Poslaťod Rostratus » Str 07. Okt 2009 21:58:36

Keď si urobíš filter sám vyjde ťa to lacnejšie a nadimenzuješ si ho "na mieru" tak ako potrebuješ. Ja vo svojich akváriach používam čerpacie hlavice s molitanom. Vo väčšej nádrži biofilter vlastnej výroby ako je v prílohe. Je to staršia fotka, ktorá nieje aktuálna ale na tento účel poslúži.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod kofola » Str 04. Nov 2009 17:37:47

Hlavna vyhoda biofiltrov podla mna spociva v tom, ze nie je uzavrety. Externy kanistrovy filter je uzavrety a vsetci vieme, ze nitrifikacne bakterie potrebuju pre svoj zivot kyslik. Kym kanistrovym filtrom preteka voda z akvaria je vsetko OK, ale co sa stane ked vypnu elektrinu na 6 a viac hodin. Bakterie umieraju a ak mas prerybnene akva stane sa ti to co mojmu byvalemu kolegovi - zacnu ti umierat ryby a mozes podakovat svojmu pohodlnemu kanistrovemu filtru.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod trophik » Ned 08. Nov 2009 12:17:25

hmm tak to by ma nenapadlo ze sa toto moze stat. clovek neznaly kupi original filter v obchode v domneni ze to bude fungovat spravne a nakoniec sa moze toto stat?
Obrázok užívateľa
trophik

Poslaťod kofola » Ned 08. Nov 2009 19:50:40

Ked urobis vonkajsi bio mozes ho zamaskovat do skrinky pod akva ako ja. U mna ma len jednu nevyhodu, nechsa snazim akokolvek tak prepad vzdy pocut. Teda to ako pada voda do akva pod hlavnym akvariom. Nie ze by to bolo moc, ale chvilu som si zvykal, kym som sa pri tom naucil spat.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod Rostratus » Ned 08. Nov 2009 20:30:31

kofola píše:Ked urobis vonkajsi bio mozes ho zamaskovat do skrinky pod akva ako ja. U mna ma len jednu nevyhodu, nechsa snazim akokolvek tak prepad vzdy pocut. Teda to ako pada voda do akva pod hlavnym akvariom. Nie ze by to bolo moc, ale chvilu som si zvykal, kym som sa pri tom naucil spat.

Ako máš riešený ten prepad z akvária? Ak tam máš neakú rúrku, ktorá ide kolko dolu do filtra tak hlučnosť sa dá poriešiť vložením plastovej reťaze do rúrky. Tým bude voda stekať po reťazi a nebude tak počuť ako samospádom padá voda do filtra. Poprípade neaké hrubšie lanko, alebo niečo podobné.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod kofola » Ned 08. Nov 2009 21:17:47

Si mi to pripomenul. Davnejsie som to niekde na nete videl s tou plastovou retazou v tej rure, len som na to pozabudol. Zajtra bezim kupit.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod trophik » Pon 09. Nov 2009 8:04:19

no chlapi nestacim sa divit ake vychytavky mate :lol:
Obrázok užívateľa
trophik

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 61 hostia