Aulonocara fire fish

Diskusia o cichlidách z jazera Malawi

Aulonocara fire fish

Poslaťod Milan ORAVA » Sob 05. Jún 2010 13:41:37

Chcem vás poprosiť o radu... Totiž,chovám aul.fire fish,žiaľ,nedarí sa mi odchov. Napriek tomu,že sa mi ryby vytierajú,samice nikdy nedonosia mlade a zrejme ikry skonzumujú. Mám troch samcov a tri samice. Samozrejme,počet samíc by mal byť vyšší. V spoločnom 400l akváriu mám ešte aul.steveni 4ks.,labeotropheus trewavasae 2ks,metriaclima estherae OB 4ks a placidochromis phenochilus 3 ks.
Je možné,že "aktívnejšie" ryby,ako je labeotropheus a metriaclima stresujú aulonocary? A vlastne následne oni ikry skonzumujú? Alebo je to prípadne zložením vody? Ph z vodovodu je 7,3 a celkova tvrdosť 7,84. Kde robím chybu?
Milan ORAVA

Images: 3
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Aulonocara fire fish

Poslaťod Rostratus » Sob 05. Jún 2010 21:34:02

Koľko krát ti už Aulonocary nosili? Ak jeden-dva krát tak z toho poväčšine nič nebude. Ešte sa len "učia" nosiť. Ak viackrát tak to môže byť aj stresom. V tomto prípade by si mal nosiacu samičku preloviť do iného akva nech tam donosí mladé a sama ich vypustí, alebo vyklepať. Šetrnejší je prvý spôsob.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Stero » Sob 05. Jún 2010 21:38:53

Furt je to asi o celkovom prostredí a o konkrétnej samice. Ja mám doma akurát tak 3-4 dni po vypustení 20ks fire fishiek. Samica má sotva 4 cm a vynosila na 1-krát, druha skoro 9cm nie a nie donosiť.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Milan ORAVA » Ned 06. Jún 2010 0:04:00

No..,nosili skutočne asi 3krát,tak dúfam. Ale asi labeotropheusa a metriaclimy bude vhodnejšie dať preč. Nuž,poskúšam.
Milan ORAVA

Poslaťod Rostratus » Ned 06. Jún 2010 6:51:03

Pokiaľ sa chceš venovať odchovu Aulonocár, je vhodnejšie mať len jeden druh v nádrži. Ale keď nosila len 3x tak to nezúfaj, určite ti čoskoro dajú mladé. Na tvojom mieste by som nosiacu samičku premiestnil zo inej nádrže. Vtedy je väčšia šanca, že z toho niečo bude.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Juraj » Sob 21. Aug 2010 15:18:41

Zdravicko chcem sa spytat mam aulonacary fire fish asi tie najobycajnejsie, 1 + 7, samec krasne vyfarbeny ale samice maju len taku jemnu oranzovu farbu ... niektore su uz 8-9 cm, mam aj krmivo na vyfarbovanie ale s tym ich krmim teprve 2 tyzdne, tak sa chcem spytat ci budu take vyrazne ako samec ? popripade keby som ich nekrmil tym krmivom tak by sa nevyfarbili vobec ?dik
Juraj

Poslaťod Milan ORAVA » Ned 22. Aug 2010 19:44:31

Ja mám tiež samice ružové. Počul som,že bývajú aj farebne sýtejšie..,ale zrejme je to bežné,že samice a.f.fish su ružové.
Milan ORAVA

Poslaťod Rado » Ned 17. Okt 2010 15:11:26

Juraj píše:Zdravicko chcem sa spytat mam aulonacary fire fish asi tie najobycajnejsie, 1 + 7, samec krasne vyfarbeny ale samice maju len taku jemnu oranzovu farbu ... niektore su uz 8-9 cm, mam aj krmivo na vyfarbovanie ale s tym ich krmim teprve 2 tyzdne, tak sa chcem spytat ci budu take vyrazne ako samec ? popripade keby som ich nekrmil tym krmivom tak by sa nevyfarbili vobec ?dik

Samec bude vždy krajšie vyfarbený, s tým sa musíš zmieriť a u "fire fish-iek" je ok, keď sú samice "bledé a oproti samcovi nevýrazné. Krmivo na vyfarbenie, pomôže, ale opäť s toho bude profitovať hlavne samec. Ale hlavu hore! Ak máš dobre nasvietené akva, tak sú aulonocary super na oko :mrk
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Milan ORAVA » Ned 17. Okt 2010 15:18:13

Je možné,že samica aulonocary (fire fish) zmení pohlavie na samca? Mám podozrenie,že samica ktorá raz nosila,zmenila sfarbenie a teraz sa vytiera s inou samicou. Zmenu sfarbenia pozorujem aj u inej samice,ktorá vynosila mladé a začína akosi intenzívnejšie prenasledovať iné samice. Je niečo také možné?
Milan ORAVA

Späť na Malawi cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia