Spoluzitie Frontosa

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Spoluzitie Frontosa

Poslaťod bobo242 » Ned 30. Máj 2010 10:42:35

DusanS píše:Sú to hlbinné ryby, ale či to má aj na v zajatí odchované ryby nejaký vplyv?Ide len o to aby to bol normálny piesok, žiadne obalované srač..., ktoré sa kde-kade ponúkajú, lebo ako už Admin vyššie napísal, piesok pomáha tráveniu, Frontózy ho majú v tráviacom trakte a určite nechceš aby tam mali tie modré cukríky, ktovie či´m je to vlastne potiahnuté.

Ano, sposob chovu ma velmi velky vplyv na ryby odchovane v zajati. Niektore veci su totiz geneticky zakodovane a napr ryby F1 (myslim frontozy) sa pri menej presvetlenom akvariu, prip. s ciernym (tmavsim) pieskom, citia lepsie, menej sa lakaju a menej stresuju, cize su krajsie vyfarbene. Tropheusy F1 tiez nemusis ucit skrabat riasy alebo Lamprology F1 nemusis naucit milovat ulity :chuckle .
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Reklama

Poslaťod cybergenic » Ned 30. Máj 2010 11:42:57

bobo242, mozem stebou iba suhlasit, prilis silne svetlo, frontosam vadi, skusim dat do mojho akva, iba cierny piesok... :)
Obrázok užívateľa
cybergenic

Images: 31
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod DusanS » Ned 30. Máj 2010 12:08:56

o tom tmavom dne a tmavsom akva to plati pre vacsinu v zajati chovanych ryb,bezstavovce nevynimajuc...chytas ma za slovicka, ichtyologiu trocha viem a v zajati odchovanym frontozam je suma fuk, akej farby maju dno , pokial su spravne krmene , v spravnom pocte a v spravne zariadenom akva, je to len o naladovom sfarbeni, nie trvalom..sytejsie trvale farby urcite nechytia
DusanS

Has thanked: 0 time

Poslaťod cybergenic » Ned 30. Máj 2010 12:15:44

DusanS teraz si protirecis mne si kritizoval ake mam dno mojho akva a teraz pises ze rybam je jedno ake maju dno :)
Obrázok užívateľa
cybergenic

Poslaťod DusanS » Ned 30. Máj 2010 12:18:38

neprotirecim, ide o to aby bol ten piesok prirodny a nie obalovany, koli traviacej sustave...citaj lepsie, pisem ze nejde len o farbu
DusanS

Has thanked: 0 time

Poslaťod bobo242 » Ned 30. Máj 2010 12:25:20

DusanS píše:o tom tmavom dne a tmavsom akva to plati pre vacsinu v zajati chovanych ryb,bezstavovce nevynimajuc...chytas ma za slovicka, ichtyologiu trocha viem a v zajati odchovanym frontozam je suma fuk, akej farby maju dno , pokial su spravne krmene , v spravnom pocte a v spravne zariadenom akva, je to len o naladovom sfarbeni, nie trvalom..sytejsie trvale farby urcite nechytia

Asi myslis mna..Neslo mi o to ta za nieco chytat, ani nahodou. Odpovedal som na tvoj prispevok. Takze, nesuhlasim ze im je to "suma fuk", a nemyslim si to len ja. Prezentoval som skusenost mnohych chovatelov frontoz, kt. vymenili biely za cierny a videli rozdiel. Opakovat sa uz nechcem aky. Suhlasim, ze ci je piesok biely alebo cierny nie je tak dolezite ako ostatne podmienky, kt. im treba poskytnut. Ja ich mam tiez s bielym pieskom (zatial) a prospievaju OK, tru sa atd. Ale budem sa stahovat, a pri tej prilezitosti vymenim biely za cierny. Inak by som ani ja takyto stresujuci krok (aj pre ryby aj pre mna) urcite nerobil. Ak ma tmava farba dna prispiet k dobrej nalade a krajsiemu sfarbeniu ryb, tak hovoris to iste co ja.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod bobo242 » Ned 30. Máj 2010 20:37:22

admin píše:Neviem ako ostatní ale ja som za to aby sa otvorila ďalšia téma ohľadom Mooning :nod

tema zalozena pre velky zaujem :D

viewtopic.php?f=7&t=789
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod kofola » Uto 01. Jún 2010 7:45:25

Mnohym rybam (nie len frontosam a giberosam - a nie len cichlidam) vyhovuje tmave dno. Maju sytejsie naladove sfarbenie, ktore nie je sposobene nejakym optickym klamom ci odrazom. Ja mam pri chovnych rybach pod akvarkami medzi akva a polystyrenom cierne igelitove vrece. V niektorych akva nemam ziadne dna kvoli odkalovaniu a udrzbe, ale spodok musi byt u mna furt cierny alebo hnedy. Ryby sa v tmavom prostredi citia bezpecnejsie, tym padom su menej stresovane a aj 12 rocny akvarista vie, ze stresovana ryby sa prefarbi do tzv. lakaveho sfarbenia a strati sytost, prip. pruhy, bodky atd. Neverili by ste kolko potencialu, co sa tyka farebnych pigmentov je este ukryteho vo vasich rybach.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod cybergenic » Štv 01. Júl 2010 19:36:28

Moje Frontosky
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
cybergenic

Poslaťod cybergenic » Štv 01. Júl 2010 19:39:16

ta Botia je uz prec :) este zmenit dno a bude to fajn...
Obrázok užívateľa
cybergenic

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia