Cyprichromis leptosoma

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Cyprichromis leptosoma

Poslaťod adrián » Pon 24. Máj 2010 13:39:29

Konečne sa aj mne pošťastilo a prvýkrát som uvidel mladých cyprichromisov ako sa dostávajú na slobodu. Včera sa mi pri rekonštrukcii akvária podarilo odchytiť zopár mladých kúskov, ba ešte aj dnes ráno som vylovil ďalšie dva. Spolu 11 mladých si už pokojne pláva v novej chovnej nádržke.
adrián

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod adrián » Str 26. Máj 2010 8:22:57

Dnes som objavil zopár mŕtvych mladých a neviem z čoho to môže byť. Napadlo ma, či to nebude z potravy. Vyzerajú akoby vôbec nič nežrali. Dávam im potravu pre plôdik a mrazeného cyklopa. Chcem sa opýtať čím kŕmite vy svoje mladé cyprichromisy?
adrián

Poslaťod DusanS » Str 26. Máj 2010 14:04:34

rozkrm ich artemkou, potom budu brat aj susene preparaty aj cyclop, artemkou plodik rozkrmis takmer bez strat
DusanS

Been thanked: 2 times

Poslaťod Karpatska » Pia 28. Máj 2010 9:38:49

Ja som tiež odchoval už pár cyprichromisov a nevidím, žiaden problém s kŕmením, nakoľko sú mladé už dosť veľké keď ich samička vypustí. Ja kŕmim len vločkami + cyclop mrazený a zatiaľ bez straty ak nerátam, že mi sem tam rybka vyskočí.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51

Poslaťod Razor » Sob 16. Júl 2011 19:17:13

Ja mám Cyprichromis "sp leptosoma" jumbo Kitumba a vôbec mi vločky nechcú žrať. Dajú sa na ne ešte naučiť, či mám ostať len pri mrazených krmivách ?
Obrázok užívateľa
Razor

Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod Nawi » Sob 16. Júl 2011 19:37:55

podla mna sa urcite naucia na vlocky,chce to len cas,mozno aj zeru vlocky ale len malo a opatrne ked neboli od mala na ne vzyknute
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Byk1984 » Ned 17. Júl 2011 7:31:14

Razor nic sa neboj,oni tie vlocky zeru.Pri Cyprichromisoch je to take,ze zeru drobnu potravu.Velku vlocku nezozeru.Aspon co som spozoroval pri tych svojich a mam taktiez Jumbo kitumba :-)
Ked tie vlocky rozdrvis viac v ruke,tak pre ne,cim mensie tym lepsie.Ak su moc hladne,videl som ze zrali aj vecsiu vlocku,ale vyzeralo to presne tak,ze ju drvili v tlamke,vypluli a naspet drobne pozrali
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod bobo242 » Ned 17. Júl 2011 8:52:29

Razor píše:Ja mám Cyprichromis "sp leptosoma" jumbo Kitumba a vôbec mi vločky nechcú žrať. Dajú sa na ne ešte naučiť, či mám ostať len pri mrazených krmivách ?

Moje tiez bez problemov zeru vsetky vlocky aj granulky. Skusil by som na tvojom mieste napr Sera Vipan Baby, po niekolkodnovej hladovke, mam s tymto krmivkom dobru skusenost - kedze su to velmi jemne vlocky - mohli by ich oblbnut :hmm . Alebo trosku primiesaj do rozmraz. cyklopa :mrk .
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Nawi » Ned 17. Júl 2011 20:33:51

byk a v kolko litrovej nadrzi ich mas?
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Razor » Ned 17. Júl 2011 21:18:37

Tak u pár jedincov som už pozoroval, že zobú aj vločky, ale iba malé, velké "pláty" si nejak nevšímajú no ked to na dne zmäkne krúžia okolo toho ako žraloky a ked sa do tej vločky jedna ryba pustí ostatné sa pridajú. A myslel som si, že Cyprichromis bude plávať len v horných vrstvách, ale oni plávajú po celej nádrži, je ich radosť pozorovať, Altáče im robia peknú spoločnosť, ale zatial sú dominantnými Cyprichromisy.

Pigeon sú to dosť aktívne plavce tak minimálne tak 200 L pri Cyprichromis leptosoma mpulungu, no pokial chceš "jumbo" tak minimálne 300 a viac litrov. Koľko kusov plánuješ a aký druh ?

A čo som si všimol, nemajú radi silné osvetlenie, ale skôr tlmené. A tá modrá žiarivka im krásne pridá na sfarbení.
Ešte v jednej literatúre bolo napísané, že Cyprichromis vôbec neprijíma potravu z dna, čo je veľká kravina. Väčšinou z volnej vody, ale zožerú potravu aj z dna.
Obrázok užívateľa
Razor

Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia