Krmenie Prisavnikov

Diskusia o akváriových rybách, ktoré nepatria do skupiny cichlíd

Krmenie Prisavnikov

Poslaťod Blade-o » Uto 25. Máj 2010 12:43:31

Zdravim vsetkych cim vsetkym mozem krmit prisavnikov aby sa mali dobre?
Obrázok užívateľa
Blade-o

Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: Krmenie Prisavnikov

Poslaťod Rado44 » Uto 25. Máj 2010 13:02:24

Podľa mňa je nepotrebné krmiť prísavníkov pokiaľ sú v akvárku s inými rybami pri ktorích si vždy niečo na jedenie nájdu.Môj plecostomus a gibiceps žerú aj granule z hladiny,ale dajú sa krmiť aj napr. hlávkovým šalátom.
Obrázok užívateľa
Rado44

Images: 26
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Byk1984 » Uto 25. Máj 2010 15:05:13

Tiez ich mozes krmit,paradajkov,uhorkjov,salatom.Mojim dokonca velmi chutila broskyna a to som len skusal ci by to zjedli.Taktioez kalerab.jednoducho to niekam na dno upevni sparatkom,alebo spilkov a oni sa uz nakrmia
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Blade-o » Uto 25. Máj 2010 22:17:56

kamarat tak krmy svojich ancitrusov uhorkou a zemiakom a zjedia vsetko v pohode len ich ma uz odrastenych tak asi po 7cm ja mam svojich len 4cm zatial som im tam dal kusok cinckej kapusty a bola taka predierkovana tak neviem ktora z rybiek to spravila mozno prisavnici aspon dufam, inak pocul som ze maju radi spenat neviete mi poradit ci cerstvy alebo mrazeny ci v celku,nasekany alebo pretlak to vsetko som nasiel v obchode a nevedel som sa rozhodnut co by bolo najvhodnejsie
Obrázok užívateľa
Blade-o

Poslaťod LaciP » Str 26. Máj 2010 6:22:01

to Blade-o: Ja osobne mám skúsenosti s cínskou kapustou, salat ladovy a salat obycajny...(ladovy maju radsej je jemnejsi), ked som v minulosti odchovaval prisavnikov, aby mi nenicili rastliny daval som im kazdy den velky list salatu to si mal vidiet ked sa asi 20-30 malych prisavnikov pustilo do listu po par hodinach ostali len zilky :O , mozes to skusit aj so spenatom, ale rozhodne davaj v celku inak si s tým strasne zabordelís vodu a samozrejme tým zabavís prísavníkov na hodne dlhú dobu. Ja som dával vzdy cerstvé listy, ale pocul som ze niektorý list narýchlo sparia aby bol mäkší a tak ho dajú do akva...prislo mi to zybtocné kedze aj nesparený za jeden den zmizol bez problémov... ale pri intenzívnom krmeni sa priprav na obrovske mnozstvo odpadu ktore budu prisavnici produkovat :nod
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod kofola » Str 26. Máj 2010 6:24:46

a za sparenou zihlavou ti vyskocia aj z akvaria 8-) ;)
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Blade-o » Str 26. Máj 2010 11:03:47

ako hovorim zatial som skusal len dat tu cinsku kapustu a bola taka predierkovana nebolo velmi na nej vydno ze to riadne ohryzli, a vcera som skusil im dat uhorku tak som zvedavy ci nieco zjedia, chcem si ich odchovat tak ich chcem takto prykrmovat :) aby rychlo vyrastli, chcem sa spytat ako dlho tam nechavate tu zeleninu? ci to mam vybrat po nejakom case ak to nezjedia? skusal niekto aj tie tablety na krmenie co predavaju normalne v akvaristike?
Obrázok užívateľa
Blade-o

Poslaťod LaciP » Str 26. Máj 2010 12:34:00

ak das cerstvi list (kapusta, salat) tak to v pohode vydrzi v akva aj 2-3 dni...sparena sa rychlejsie rozklada, to by som nechal maximalne asi len par hodin
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Rostratus » Str 26. Máj 2010 18:34:03

Dá sa tak ako píšete sparených hlávnovým šalátom a pod. Osobne si tiež myslím, že prísavníkov netreba špeciálne prikrmovať pokiaľ sú v spoločenskej nádrži. Inak sú aj rôzne tablety, chipsy priamo pre prísavníkov. To len na okraj keď tu spomínate čím sa dajú kŕmiť.

Tu je jedno z nich: JBL NovoPleco

Obrázok

Podporuje trávenie riasožravých rýb dna je velmi vhodné pre ryby rodov Ancistrus, Loricaria apod.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Belial » Str 26. Máj 2010 18:52:36

Ja dávam podobné vločky aj mojim rybám a sám sa divím ako im to chutí. Začal som hlavne preto, že mi multispinosy začali likvidovať rastliny a odkedy im dávam tie spirulinové tablety, tak sa rastlín ani nedotknú.
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Ďalší

Späť na Všeobecná diskusia o akváriových rybách

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia