Neolamprologus multifasciatus

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Neolamprologus multifasciatus

Poslaťod Aaron » Ned 11. Apr 2010 16:53:29

keby so mal viac samiciek tak uz davno by som posunul nejake mlade do kosic. ale vytiera sa len jedna samicka a druhu vyhanaju :( . jednym casom ich mal kamarat v kosiciach ale neviem preco ich dal prec.
Aaron

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times

Reklama

Poslaťod Aldebaran » Ned 11. Apr 2010 20:08:30

Jules píše:Preco kazdy kto chova multifasciaty byva niekde na zapade? To ich neodchovava nikto na vychode? PO- KE? Uz ich u mna caka novy domov

Tak už to tak vyzerá. Je jeden košický chovateľ, ktorý ale multíkov nemá, má ho jeho kamarát v chovni v Lučenci. Chlapík je fajn, je ochotný ryby doniesť do Košíc, chodí do Lučenca vraj pravidelne, len je problém v tom, že to niekedy dosť dlho trvá (mne včera priniesol similisov po troch mesiacoch...). To je jediný človek o ktorom viem tuto na východe...ak chceš, ozvi sa mi cez súkromnú správu, dám ti na neho kontakt.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod adrián » Pia 21. Máj 2010 10:10:10

chcem sa opýtať: Má podľa vás zmysel investovať peniaze do divokých multíkov,ktorý stoja 6x viac ako sú bežné ceny? Či ide len o lepší pocit, že sú nejako výnimoční lebo toľko stáli?
adrián

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Aaron » Pia 21. Máj 2010 11:14:14

sice nie som komercny chovatel ale z mojho pohladu su odchyty vhodne na obcerstvenie krvy, kedze je tam mensia pravdepodobnost ze dotycne ryby su surodencami ako keby si ich mal z chovne. takze si myslim ze ak sa nechces zaoberat produkcnym chovom tak je to zbytocne. ale ak ti to zrobi pokoj na dusi tak prosim :mrk

inak aj vam sa robia take mini kolonie ze samcek s 5-6 samickami?? bo u mna sa tak vyselektovali 4 kolonie :chuckle
Aaron

Poslaťod LaciP » Pia 21. Máj 2010 11:16:13

mne sa to zdá zbytočne prehnaná cena, pokiaľ nejdeš robiť vyslovene chov, tak sa mi to zdá zbytočne...myslím že si to vystihol pôjde viac menej len o pozit že ti v akva plávajú divoké, namiesto x-tej generácie odchovov...iný rozdiel by som v nich nevidel okrem toho že divoký budú asi náročnejší a prostredie i stravu...
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Been thanked: 3 times

Poslaťod LaciP » Pia 21. Máj 2010 11:18:13

to aron: to je uplne normalna vec, najväcsia sranda je ak obhospodaruje samicky okolo nejakej skaly :chuckle vteda sa nalieta ako blbec, alebo ako moj jeden lenivy stoji nad skalou a obcas niektoru o samiciek zatlaci do ulity :nerd :nerd
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Been thanked: 3 times

Poslaťod Aaron » Pia 21. Máj 2010 12:15:26

no skor som ocakaval jednu kompaktnejsiu koloniu ale ako mlade dorastli a vacsina z nich su samicky tak sa spravili take mini kolonie. u mna maju samceky 6-8 ulit nad ktorymi plavaju a strazia okolie :-) ale najlepsi pohlad je ked si vzajomne kradnu samicky :D
Aaron

Poslaťod neoac » Sob 19. Jún 2010 15:22:23

ahojte, dnes som založil nove akva s plochou dna 80 krat 30cm chcel by som tam chovat multikov pripadne similis, vedeli by ste my poraditit kolko parov a ako nakombinovat?
-moja predstava je tak 4 max 5 parov ale neviem či pohlavia 1:1 alebo 1:2? ale každopadne asi tak max 8 až 10 ryb asi.
-dalo by sa niečo k nim nakombinovat? rozmyslal som nad Julidochromis transcriptus jeden max dva pary ale neviem, v tom si necham poradit od skusenejšich či jednodruhove akva alebo pripadne tam može byt niečo k tomu v takom malom akva?
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod Aldebaran » Sob 19. Jún 2010 17:46:29

toto sa už viac krát preberalo, okrem iného napríklad tu:

http://cichlidportal.sk/phpBB3/viewtopic.php?f=17&t=192

tu:
http://cichlidportal.sk/phpBB3/viewtopi ... 1&start=40

a určite ešte aj niekde inde, ale som lenivý už hľadať. Hlavne ten druhý odkaz má kopu strán mojich otázok v podstate úplne rovnakých ako máš teraz ty a sú tam aj náležite zodpovedané :mrk
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Been thanked: 8 times

Poslaťod neoac » Ned 20. Jún 2010 17:00:43

aj viem som toho počital dost na tomto fore, ale chcel som nejake konkretne navrhy s počtom kusov možno od niekoho kto to ma vyskušane, lebo kombinacii v hlave mam dost, napr calvusa 1,2ks, alebo julidky, ciprišky
neni som proti ani keby bolo iba jednodruhove a skušat sa my moc nechce aby sa my nestalo že sa ryby budu mlatit ako o život alebo pinajhoršom sa vyzabijaju :(
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia