Tiche hlavice - poradte...

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Tiche hlavice - poradte...

Poslaťod Matej » Uto 18. Máj 2010 22:47:24

Mam v akva 3 Aquael hlavice a podla mna strasne hucia, teraz sedim asi 4m od toho akvaria a pomerne vyrazne ich pocujem, myslim ze to urcite ide aj tichsie. Vedla mam spalnu a aj ked zavriem dvere stale ich je pocut. Takze to chce vymenu, poradte mi niekto ak mate nieco tichsie. Potrebujem "papierovy" vykon cca do +/- 1000 l/h na kazdu hlavicu. Dakujem.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Reklama

Re: Tiche hlavice - poradte...

Poslaťod LaciP » Str 19. Máj 2010 6:16:30

ja použivam aquael a nemám s nimi žiaden problém počuť ich iba ak je napojený na ne zároveň ten privzduchovač, či ako sa to volá...myslím že tie tvoje potom asi nebudú úplne v poriadku ak hučia a počuješ ich ešte aj cez zavreté dvere?!?
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Matej » Str 19. Máj 2010 11:40:25

Tiez rozmyslam ci im nieco neni, jedna az tak nehuci ale tie zvysne dve teda dost. Je to taky ten "bzukot" alebo "drncanie" neviem ako to presne popisat - je to trochu podobny zvuk tomu aky vydava neonova trubica ked je napojena na normalny starter. A je to veru trochu pocut aj cez zavrete dvere, hlavne v noci.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod kofola » Str 19. Máj 2010 13:51:11

Vydrate plastove (silonove) lozka vertikalnej osky. Nevidis to, ani rukou to nemusis citit, ale pri tych otackach to sposobuje tento zvuk. Na niektore druhy sa daju objednat ako ND. Je to presne tak cast v ktorej su ulozene konce osky, na kotrej je vrtulka. Teda v kazdej hlavici 2 ks.
Obrázok užívateľa
kofola

Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Aldebaran » Str 19. Máj 2010 16:10:00

Ja mám tiež Circulator od Aquaelu aj keď tú najslabšiu,a som s ňou veľmi spokojný. Ak odpojím privzdušňovanie, tak to nie je vôbec počuť, dokonca ani v noci, a tým myslím naozaj vôbec. Takže skús sa pozrieť na tú osku, čo spomínal kofola, lebo cez zavreté dvere to určite nesmie byť počuť.

Neviem, ako je to s náhradnými dielmi na tieto hlavice, ale možno sa ti to ani neoplatí naháňať, rovno kúp novú a uvidíš, či sa to zlepší...
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Been thanked: 8 times

Poslaťod Belial » Str 19. Máj 2010 16:13:09

Ja používam hlavicu Atman a tá je tichučká. Ale Kofola má pravdu, budú to zrejme tie vydraté lôžka...
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Peter304 » Str 19. Máj 2010 16:35:43

neviem či si to skúšal ale najskôr vyskúšaj každu hlavu zvlášt vo volnej vode bez kontaktu zo sklom či huči ak nie tak bude problem v uchytení nie raz som menil prísavky stačí minimálny kotakt zo sklom alebo nekvalitná prísavka a urobí to stejný problém
Obrázok užívateľa
Peter304

Images: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod Rostratus » Str 19. Máj 2010 17:42:13

Ja mám tiež hlavice aj od firmy Aquael a som s nimi spokojný. Mal som podobný problém ako Peter, trošku mi hučali a napokon som zistil, že drnčanie išlo z krycieho skla. Hlavica mi to prenášala na sklo a z toho vznikal menší hluk. Ďalší hluk je spomínaným vzduchovaním, ktoré majú hlavice. Keby si to vybral tak ani nevieš, že hlavica funguje.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Matej » Str 19. Máj 2010 21:26:52

Vydrate osky to nebudu, tie hlavice su prakticky nove, idu mozno 2 mesiace, okrem toho hucali hned ako som ich nainstaloval. Skorej mam pocit ze by to mohlo byt nejakym tym kontaktom. Mam ich okrem prisaviek prichytene aj na tych zavesov a tie sa samozrejme dotykaju stien akva a mozno aj krycieho skla. Skusim to zajtra vytiahnut a pustit mimo akvaria ci to bude hucat a uvidime. Dik za radu.

Skusil som s tym pohybat, krycie sklo to neni ale ked sa chytim dlanou krycieho skla alebo bocnej steny akvaria, citim jemne vybracie cize sa to tam prenasa, zeby to bolo tym?
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod LaciP » Štv 20. Máj 2010 6:31:46

určite tam musíś mať niekde dotyk mimo tie gumene prisavky cez tie by ti to urcite tak nevybrovalo a zároveň nehučalo...ja som dal z oboch čo mám preč tie plastové vrchné držiaky (otočené J) pri nich to tcočku drnčalo, teraz ich naozaj nie je vôbec počuť...
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Been thanked: 3 times

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 45 hostia