cudne spravanie rybky

Diskusia o cichlidách z jazera Malawi

cudne spravanie rybky

Poslaťod Ma-jo » Str 12. Máj 2010 11:12:45

Ahojte. Mám jednu krásnu uz celkom velku rybku (má okolo 12 cm) ktorá mi však vyskočila z akvarka a ked som ju našiel bola skoro mrtva. Uplne stratila farbu, bola cela cela siva, a ani nedychala. No skusil som ju dat do vody osobitne od ostatných a pomaly zacala dychat a naberat farbu. No trvalo to dost dlho celu noc kym sa uplne spametala a ako tak zafarbila. Nakoniec som ju dal spat medzi ostatne. Uz je to asi tyzden je pekne sfarbena ale mam pocit ze sa odvtedy od ostatnýh strani, nechce prijmat potravu a stale sa niekde skryva (co pred tým nerobila, mam pocit ze bola najzivsia zo vsetkych). Dalej je od vtedy agresivna a napada ostatne hlavne jednu ktora je uplne biela a ta biela stale napadu ju. Som si vsimol ze obe maju taku cervenu skvrnu na telicku z jednej strany. Neviem ci je to tym ako sa napadaju alebo je to nejaka choroba. Dufam ze nie. Co si o tom myslite?
A dufam ze som to sem dal spravne ak nie prepacte som tu novy a nezorientoval som sa este.
Ma-jo

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: cudne spravanie rybky

Poslaťod LaciP » Str 12. Máj 2010 11:30:18

rybky sú poriadne potvory vzdy si najdu aj tu najmensiu skaru aby vyskocili, mam s tým osobne skusenosti, niekedy sa podari rybku zachranit inokedy nie...minule mi tiez vyskocil caudopunctatus v noci, mal som ale stastie skocil na sustavy papier ktory som mal vedla akva a na to som sa zobudil a vsupol ho dnu tiez uz ale zacinal usichat...ale prezil dva dni bol sice zlôaknuty, myslel som ze neprezije ale nakoniec to "rozchodil"...nenapisal si ko aku rybku ide, pre kazdu je to obrovsky šok, ale ak už vydržala týždeň, myslím že by to mohla prežiť, ovšem ak neprijíma potravu tak by tam mohol byť aj iný problém, najlepšie ak hodíš dáke foto...aj toho poranenia...
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Stero » Str 12. Máj 2010 11:58:32

No presne ako pše LaciP najväčší problém je neprijímanie potravy. Ja osobne by som ju odlovl a skúsil ju preliečiť, aj keď to znamená opätovne ju vystaviť stresu.. Ryba bez vody sa rýchlo udusí a tak ako človek bez vzduchu dochádza k poškodeniu buniek. Problém je aj vtom že to spôsobuje obrovský stres pre rybu. Jednoznačne ju pozoruj ako pláva, jej správanie je dôležité a je dôležité aj to ako sa k nej budú správať ostatné ryby. Pokiaľ máš UV lampu tak ju jednoznačne zapoj do obehu a zvýš trochu teplotu. Nezabúdaj vzduchovať. Z foto alebo videa by sa mohlo dať určiť viac. Držím palce nech to dobre dopadne.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Ma-jo » Str 12. Máj 2010 12:29:03

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

hmm.. neviem ci tam bude nieco vidiet.. stale mi plavali a sa nedalo velmy dobre odfotit...
Ma-jo

Poslaťod Stero » Str 12. Máj 2010 12:47:43

ťažko je to s tých fotiek určiť. Ktorá vyskočila ten Labidonchromis alebo ten Pseudotropheus??? Predpokladám že yellowka. Najlepšie by ich bolo po jednom odloviť a tak odfotografovať vonku tých par sekúnd je v pohode. Myslím že ta druha je pseudotropheus socolofi albino a tie sú dosť teritoriálne a agresívne takže to že útočí nieje až také zvláštne.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Ma-jo » Str 12. Máj 2010 13:17:11

Ano maš pravdu je to pseudotropheus socolofi albino a vyskočila ta druha... no sprava sa tak že je stale sama od ostatných sa strani, drži sa vacsinou na dne a skryva sa kde moze.. ked im dam potravu tak vsetky vedia kam si maju po nu prist a ona ostava skryta.. tak jej davam osobitne na druhu stranu akvaria a mam pocit ze sa aj niekedy snazi nieco zjest ale akoby to hned vyplula... no uvidime... skusim to zvysenie teploty ako si radil a dam vediet ako to dopadlo...

inac. pred tym to bola asi naj aktivnejsia rybka v akvariu.. sem tam plavala akoby chcela spravit rekord v plavani.
Ma-jo

Späť na Malawi cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia