Ako riešiť osvetlenie v akváriu?

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Ako riešiť osvetlenie v akváriu?

Poslaťod Blade-o » Pon 10. Máj 2010 22:23:40

Admin no nenormalne pekne to je, to hnede co si spravil :yes :yes :yes :yes
Obrázok užívateľa
Blade-o

Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Poslaťod Blade-o » Pon 10. Máj 2010 22:50:04

ma ten moonlight niekto v akvarku? vsade som videl len tie lampy al ako to vyzera vysvietene v akva neviem najst
Obrázok užívateľa
Blade-o

Poslaťod Rado » Uto 11. Máj 2010 7:52:55

Blade-o : ja mám v akva to "mesačné svetielko", ak to chceš vidieť ako to začína svietiť, tak to uvidíš na mojom akva
http://cichlidportal.sk/phpBB3/viewtopic.php?f=26&t=678
Fotil som to a práve sa zopol moonlight, takže sa prelína s normálnym osvetlením. Pre predstalu si zober iba to modré osvetlenie. Niektorí akvristi dávajú iba jednu žiarivku, alebo pásik. Mne sa to páči v modrom, takže ja mám teraz 3ks.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Blade-o » Uto 11. Máj 2010 9:47:37

Vyzera to super ako si tam pripevnil na ten kryt?
Obrázok užívateľa
Blade-o

Poslaťod Rado » Uto 11. Máj 2010 10:34:43

Mám bukasový kryt, tak objímky sú malou samorezkou navŕtané do krytu a celá elktrika je vyvedená mimo kryt. Ak budem mať čas, tak to nafotím a večer to pridám do malawi v NR. Hoops! Nič s toho večer nebude! Hráme hokej :clap , takže uvidíme ako budem stíhať, ale hodím to sem. Držím sa toho, že v jednoduchosti je krása, takže to zvládneš bez problémov aj ty :yes ak vieš uržať skrutkovač a finančne to tiež nie je extra náročné.
Obrázok užívateľa
Rado

Poslaťod Blade-o » Uto 11. Máj 2010 11:42:40

ok tak hod potom foto ak budes mat cas, aj odfot cely kryt zo spodu ako to mas spravene ma to zaujima
Obrázok užívateľa
Blade-o

Poslaťod Rado » Str 12. Máj 2010 21:37:37

to:Blade-o :posielam ti foto ako som sľúbil. Takže ja som kábliky vyviedol mimo kryt. Samotná žiarivka je nad krycím sklom asi 2cm - úplná pohoda. Kryt vidíš, ten robil kamoš podľa návodu čo som našiel na nete , už som niekomu dával na to link, bolo to niekde v téme krytu - je veľa šikovných ľudí :geek: a ja sa tiež rád niečo priučím. No a napokon ti tam posielam foto iba ako svieti mesačné, ale lepšia sa mi nepodarila :cry .
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Rado

Poslaťod Blade-o » Štv 13. Máj 2010 15:01:31

pekne a jednoducho to mas paci sa mi to a neonky ako mas pripevnene ked mas na tom hornom kryte len tie ledky
Obrázok užívateľa
Blade-o

Poslaťod Rado » Pia 14. Máj 2010 7:40:36

No, hlavné osvetlenie som si robil tiež sám a v duchu - v jednoduchosti je krása. Hliníkový hranol 105x3x6 a na jeho bokoch mám neónky priprevnené pogumovanou lepiacou páskou. Trubice T5 - teda ak som sa trafil, ale myslým, že áno - sú to tie tenké - majú väčšiu svietivosť a životnosť - písal tu už o tom niekoľko ráz Stero. No a túto "rampu" mám vloženú na lištách, ktoré držia kryt na nádrži. Tú lištu vidieť na obr, kde je aj žiarivka. No a po týchto lištách môžem posúvať celé toto moje osvetlenie tak ako potrebujem po celom akva. Samozrejme kabeláž je vyvedená za kryt a zo zadu to je celé vedené do skrinky pod akva. Ak máš veľa peňazí, tak radšej daj el. predradníky - sú bezpečnejšie, no ja som spokojný aj s tým čo si viem zhotoviť sám, pre istotu mám krycie sklá a bez akýchkoľvek problémov fungujem.
Obrázok užívateľa
Rado

Poslaťod Blade-o » Sob 15. Máj 2010 6:30:27

Rado píše:No, hlavné osvetlenie som si robil tiež sám a v duchu - v jednoduchosti je krása. Hliníkový hranol 105x3x6 a na jeho bokoch mám neónky priprevnené pogumovanou lepiacou páskou. Trubice T5 - teda ak som sa trafil, ale myslým, že áno - sú to tie tenké - majú väčšiu svietivosť a životnosť - písal tu už o tom niekoľko ráz Stero. No a túto "rampu" mám vloženú na lištách, ktoré držia kryt na nádrži. Tú lištu vidieť na obr, kde je aj žiarivka. No a po týchto lištách môžem posúvať celé toto moje osvetlenie tak ako potrebujem po celom akva. Samozrejme kabeláž je vyvedená za kryt a zo zadu to je celé vedené do skrinky pod akva. Ak máš veľa peňazí, tak radšej daj el. predradníky - sú bezpečnejšie, no ja som spokojný aj s tým čo si viem zhotoviť sám, pre istotu mám krycie sklá a bez akýchkoľvek problémov fungujem.

Mohol by si hodit foto ako to mas z toho co si napisal si to neviem predstavit, ak ta to neobtazuje
Obrázok užívateľa
Blade-o

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 12 hostia