Chov a odchov Telmatochromis Burgeoni

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Chov a odchov Telmatochromis Burgeoni

Poslaťod LaciP » Štv 06. Máj 2010 10:49:31

Dík dnes nafotím, inak nie je problém pridať ešte nejaké ulity...mám ešte 3 ks väčšie (rapana) a zopár dosť veľkých whale eye shell...to by šlo...to akva je také prázdne 4 ks calvus a dvaja prísavníci...keď som pridal teraz veľké ulity (sú umiestnené v pozadí) zostrili sa boje tak chvíľu počkám ako to cele dopadne...dnes pridám foto
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Reklama

Poslaťod Karpatska » Štv 06. Máj 2010 11:47:18

Dobre čakám. Inak síce mám momentálne len krpcov ale aj oni si už vydupali svoje. Len som chcel povedať že ich mám aj s julidkami / ornatus/ a commpresákmi /samičky/, len súboje čo boli na začiatku prakticky ustali "jediné konflikty" majú v rámci vlastného druhu.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod LaciP » Štv 06. Máj 2010 18:00:52

No tu je tá fotografia...myslím že to bude pre nich asi malé :sad ...predsa len dno má rozmer 55x40 - pozadie = to znemená že čisté dno cca 50x30 pozeral som rôzne druhy telmatochromisov...niečo som o nich počítal, musím uznať že je to zaujímavá rybka...ešte popremýšľam...myslíš že pre jeden pár by to šlo??

Obrázok
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Karpatska » Štv 06. Máj 2010 21:23:25

Mne to tiež tak príde, že ten pár s tam zmestí. Obľubujú aj jaskynky tak ako aj tie mušle rapana a to je presne to čo tam máš aj keď je to hlavne akva na výšku. Ale porozmýšlaj a uvidíš.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Poslaťod Karpatska » Uto 14. Sep 2010 11:11:06

Ahojte
Rozprával som sa s jedným chovateľom, čo ich choval cca do 10 rokov. ...jeho fráza - Je to mašina...
Problém je pri výbere osádky a dostatočne veľkého akvária. Ak majú jednodruhové nieje problém.
Rybky by mali dorásť viac ako dorastú telmatochromisy. Calvusy, Brichardy sú fajn napr. väčšie druhy julidiek /ornatus, transciprus - medzi ne určite nepatria/.

p.s. Laci prosím ťa zdokumentuj ako sa im darí u tvojich Calvusov - priebežne by si mohol sem dávať info dik
Obrázok užívateľa
Karpatska

Predchádzajúci

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia