Porovnanie rôznych druhov filtrácií

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Porovnanie rôznych druhov filtrácií

Poslaťod Belial » Ned 01. Nov 2009 20:06:14

No ten FX5 je asi aj dosť veľa na 300 litrov... Máš nejako priškrtený výtok?
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Reklama

Poslaťod magnus » Pon 02. Nov 2009 23:15:49

tak teraz som z toho somar aka je teda vhodna alebo ucinna filtracia? kazdy pisete trochu inak
Obrázok užívateľa
magnus

Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod kofola » Uto 03. Nov 2009 18:33:15

Vo velkom akva pouzivam cerpaciu hlavicu s biomolitanom + externy prepadovy biofilter. Ked som prerabal akva tak som mal cca 3 mesiace biofilter vypnuty a vsetko slapalo v pohode. Podla mna tam ten externy biofilter netreba, ale mam ho tam a som spokojnejsi.
Pravdou je ze staci (vlastne skusenosti) obycajny bublifuk najlepsie s nasadenym biomolitanom namiesto klasickeho molitanu.
Najdolezitejsie ale podla mna je pravidelne vymienat vodu a odkalovat. Bez toho mozes mat aj 1000 litrovy filter a nepomoze ti.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Rostratus » Uto 03. Nov 2009 21:50:30

magnus píše:tak teraz som z toho somar aka je teda vhodna alebo ucinna filtracia? kazdy pisete trochu inak

Dá sa povedať že všetky sú vhodné a účinné. Ako vidíš funguje to rôznymi spôsobmi. Ja som taký, že si filter radšej trošku predimenzujem a mám pokoj. Radšej dám viac ako menej.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod gringo » Štv 31. Dec 2009 15:40:27

Moje akva 660L filtruje vnější Atman CF1000(biologická) a čerpací hlava s biomolitanem(mechanická a biologická). Vyústění obou filtrů k hladině(okysličování vody). Zatím stíhají, ryby jsou mladé, takže uvidím do budoucna. Ten vnější jsem, spíš ze zvědavosti, čistil poprvé po třech měsících, ale zanesený byl málo. Příště ho vyčistím, až bude snížený průtok. Jinak hodně akva úspěchů a zdraví do roku 2010 :drink :party
Obrázok užívateľa
gringo

Images: 0
Been thanked: 10 times

Poslaťod jovan » Štv 31. Dec 2009 16:36:12

Ono všetko závisí od množstva filtrovanej vody,jej kvality,teploty,osádky rýb...atď.Treba mať aj trošku "akvarijného citu" a praktických skúseností,ktoré chcú čas.Nie je treba vždy vyhodiť nenormálne peniaze za "bomba filter,médium .....".Drvivá väčšina týchto "HI-FI" výrobkov nespĺňajú ani polovicu z deklarovaných vlastností.Navyše aj ceny sú tak premrštené ,že je to až trápne.Ale čo ,hlavne že sa to predáva.Napríklad ospevované keramické valčeky-tú istu službu spravia aj črepy z VN poistky...a stojí tento odpad 500x menej.To isté platí aj pri plastových ježkoch,silonovej vate....atď.
Obrázok užívateľa
jovan

Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod Rostratus » Štv 31. Dec 2009 17:04:36

Ahoj Gringo, v prvom rade vitaj na portáli :party . Ako som ti už písal aj cez SS tvoje akvárium sa mi naozaj páči a preto som rád, že si sa zapojil do diskusie.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod jovan » Štv 31. Dec 2009 19:47:54

MEPHISTOCICHLIDS píše:
jovan píše:Ono všetko závisí od množstva filtrovanej vody,jej kvality,teploty,osádky rýb...atď.Treba mať aj trošku "akvarijného citu" a praktických skúseností,ktoré chcú čas.Nie je treba vždy vyhodiť nenormálne peniaze za "bomba filter,médium .....".Drvivá väčšina týchto "HI-FI" výrobkov nespĺňajú ani polovicu z deklarovaných vlastností.Navyše aj ceny sú tak premrštené ,že je to až trápne.Ale čo ,hlavne že sa to predáva.Napríklad ospevované keramické valčeky-tú istu službu spravia aj črepy z VN poistky...a stojí tento odpad 500x menej.To isté platí aj pri plastových ježkoch,silonovej vate....atď.

V podstate súhlasím až na tie keramické valčeky , lacné stoja za h...o . Značka sera začala teraz vyrábať valčeky zo syporaxu a garantujem Ti , že syporax je jedným z nalepších filtračných materiálov používaných v akvaristike .

Mephisto.

No len ho kupuj a dávaj,odpad z povrchových baní treba tiež niekde zúžitkovať. :cash :cash :cash :cash
Obrázok užívateľa
jovan

Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod gringo » Ned 03. Jan 2010 15:39:30

Rostatus: ahoj, já moc zkušeností s chovem tlamovců nemám(od července). To, co napíšu, jsou jen mé poznatky. K tomu filtru, když jsem si ho objednával, tak to měl být atman CF 1200, ale prodavač, mimochodem úspěšný chovatel rybiček(ne tlamovců), mi doporučil CF 1000(ten je do 350L podle návodu), kvůli průtoku, je nižší, a že biologická filtrace probíhá lépe. Zatím je dostačující(mám mladé ryby), ale přidal jsem raději čerpací hlavu na mechanickou a částačně biologickou filtraci a kvůli okysličování(výtoky obou filtrů jsou k hladině). Ale myslím, že až ryby dospějí, tak to bude stejně málo, hlavně objem filtrační hmoty. Pak bych pořídil asi ještě jednoho atmana CF 1200 a tu čerpací hlavu bych měl jen jako rezervu. Ať plavou :yes
Obrázok užívateľa
gringo

Been thanked: 10 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 42 hostia