Nove Akvarium

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Nove Akvarium

Poslaťod LaciP » Uto 27. Apr 2010 11:47:27

Blade-o píše:... a co ty ocelati oni tak vsetko bagruju a prerabaju?

ocellati moc nebagruju, ak teda beries bagrovanie nosenie piesku v papulke, ocllati skôr hrabu, chvostom, zapru sa papulkou o ulitu a potom okolo ned odhrabavaju jamku, ulitu prenesu do jamky a a ulitu zas zahrabu a najlepsie na nu este spravia kopcek piesku nakoniec vidno len vchod do ulity, naproti tomu multíci tí bagrujú papulkou, naberajú a prenášajú...často bagrujú až na dno v akva, oni majú radšej voľné ulity a viac kusov pri sebe, ocellati tým stačí jedna ostatné si moc nevśímajú alebo ich zahrabú tak aby sa tam nemohol nikto usadiť...
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Reklama

Poslaťod Blade-o » Uto 27. Apr 2010 21:33:14

LaciP píše:
Blade-o píše:... a co ty ocelati oni tak vsetko bagruju a prerabaju?

ocellati moc nebagruju, ak teda beries bagrovanie nosenie piesku v papulke, ocllati skôr hrabu, chvostom, zapru sa papulkou o ulitu a potom okolo ned odhrabavaju jamku, ulitu prenesu do jamky a a ulitu zas zahrabu a najlepsie na nu este spravia kopcek piesku nakoniec vidno len vchod do ulity, naproti tomu multíci tí bagrujú papulkou, naberajú a prenášajú...často bagrujú až na dno v akva, oni majú radšej voľné ulity a viac kusov pri sebe, ocellati tým stačí jedna ostatné si moc nevśímajú alebo ich zahrabú tak aby sa tam nemohol nikto usadiť...

znie to zaujimavo ako su odlisny :) a inac pekne si to zhrnul ;) este by sa hodilo take zhrnutie o similisoch :roll:
Obrázok užívateľa
Blade-o

Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod Blade-o » Uto 27. Apr 2010 21:41:56

a s tymy vezovkamy ako je super ze tak vsetko cistia ze mas potom o starost menej cistit piesok ale zase keby som ich mal tolko
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XMkh0c-h2ME[/youtube]
tak neviem mne by sa to fakt nepacilo :(
Obrázok užívateľa
Blade-o

Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod LaciP » Str 28. Apr 2010 6:45:29

ak sa nechces k tomu stavu dostat, tak ich radsej nedavaj...je samozrejme ze aj oni samotne musia produkovat nejaky odpad, ktory bude ovplyvnovat vysku dusicnanov vo vode...cize ak sa premmnozia moze to s kvalitou vody tiez nejako pohnut...ja sice vodu nemeriam, rybky sú OK tak to zatial nijak neriesim...pravdou vsak je ze casom sa mozem prepracovat k podobnym snimkom najmä ak vecer zhasne svetlo...moze to vyzerat podobne...cez den ich je vidiet len kde tu...ale aj výmenou piesku nemás sancu sa ich zbavit to by si musel sterilizovat cele akva, pozadie, kamene doplnky filtre, proste vsetko...uf desna predstava...kto nechce nech radsej nedava :shake
Obrázok užívateľa
LaciP

Poslaťod Belial » Str 28. Apr 2010 19:08:32

Tie mršky sa budú množiť iba do takej miery, do akej budú mať potravu. Pokiaľ nemáš prerybnené akva a zbytočne neprekrmuješ, myslím si že dajú udržať na uzde... Teda dúfam, nakoľko ich mám v akva aj ja...
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Matej » Str 28. Apr 2010 22:01:49

Mam pocit ze by sa mi tie vezovky tiez hodili, keby cistili ten piesok to by sa mi pacilo lebo mi dost rychlo hnedne od riasy. A ked sa premnozia, daju sa predsa vybrat nie? Ked ich pri cisteni vzdy cast vyberiem tak neni problem nie?
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod kofola » Štv 29. Apr 2010 5:50:56

Ano daju sa vybrat, ak ta to neprestane postupom casu bavit. Mne sa napr. v jednom akva tiez rozmnozili a vyberat ich kazdy tyzden kvanta ma prestalo bavit. Takze vybrat vsetok piesok, vodu, pozadie - premyt. No proste ako keby som nanovo zakladal nadrz.
Uz som to tu niekde pisal. Ten piesok v ktorom boli som dal vonku na terasu. Bolo to v zime a vonku mrzlo. Zhruba po 3-4 tyzdnoch som z toho piesku vybral asi 3 vacsie kusky (lebo som vtedy nemal ani jednu vezovku) ze pozrem co z nich zostalo. Dal som ich do samostatnej nadrze a tie mrchy to prezili. Teraz je ich v tom akva zase dost, ale uz sa snazim tento stav ustriehnut castejsim odkalovanim a neprekrmovanim.
Obrázok užívateľa
kofola

Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod LaciP » Štv 29. Apr 2010 6:43:35

tak som včera schválne mrkol ako to vyzerá v akváriách s vežovkami...premnožené a dá sa povedať vo všetkých, okrem akva s Calvusákmi, tam sa im akosi nedarí možno aj pre to že sú tam prísavníky a pri kŕmení okamžite pozbierajú čo popadá na dno...do 300vky som ich dal asi zo desať včera som pozeral tých desať ani nebolo vidieť ale drobných tak 1-2mm tam bolo stovky a zrovna v tomto akva určite neprekrmujem kvôli trofíkom :sad
Obrázok užívateľa
LaciP

Poslaťod Matej » Štv 29. Apr 2010 10:23:27

LaciP píše:tak som včera schválne mrkol ako to vyzerá v akváriách s vežovkami...premnožené a dá sa povedať vo všetkých, okrem akva s Calvusákmi, tam sa im akosi nedarí možno aj pre to že sú tam prísavníky a pri kŕmení okamžite pozbierajú čo popadá na dno...do 300vky som ich dal asi zo desať včera som pozeral tých desať ani nebolo vidieť ale drobných tak 1-2mm tam bolo stovky a zrovna v tomto akva určite neprekrmujem kvôli trofíkom :sad

Hm, tak teraz neviem ci to tam pridat alebo nie :) Myslim ze by mi nerobilo problem ich pri odkalovani vzdy cast odobrat, urcite by som nieco odsal aj priamo tou hadicou pri odkalovani, v pohode to nacucne aj strk, cize maleho slimaka to musi v pohode nasat. Ale ak to ozaj ide do stoviek kusov tak na to asi nemam chut. Nejakych slimakov tam mam aj teraz, doniesol som si ich nechtiac na rastlinach, trosku sa mnozia ale zatial ich nie je moc. Ale nie su to vezovky ale ten uplne obycajny druh, len neviem ako sa vola :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod kofola » Štv 29. Apr 2010 10:40:03

Odkalujes potme? Lebo ak nie tak cez den budu vezovky zavrtane v piesku (strku) a odtial nepojde len tak lahko vysat.
Obrázok užívateľa
kofola

Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 46 hostia