kofola píše:Dakujem Jonathane. Mam z neho uprimnu radost. Je to este take mladatko 10 cm. Uz sa tesim ako bude vyzerat za rok.
Inak uz ma aj prvych 13 deti
budu mít samce během 14ti dní, tak jsem zvědav, jak bude vybarvenej....máš jenom jednoho samce? Prý jsou potřeba dva samci, aby se jeden z nic dominantně vybarvil.
Mam ich doma mesiac. Zatial viem so 100% istotou ze jeden je samec a jedna samica. Celkovo ich mam 7ks. Na 90 - 95% su ostatne taktiez samice. Este su to mladucke ryby a ja ich mam prvy krat, takze sa tiez ucim, - mozno ze sa z toho vykluje este jeden samec, ale zatial to tak ani podla velkosti, ani farby, ani spravania nevyzera.
Chcem sa opýtať ako sa vám osvedčila táto rybka v akva spolu s inými haps,prípadne Aulonocarami?Resp je ideálne miešať haps s predátormi?Plánujem si tento druh,prípadne niečo z rodu Champsochromis,Buccochromis (napr. heterotaenia),Fossorochromis zaobstarať do nového akva.Ak o niečom viete..ale to asi do inzercie
No ja ich chovám. Teda Dimidios compressiceps. Mám Dvoch samcov o veľkosti tak 16 a 13 cm a dve samičky cca 15 a 12 cm. Nie sú to až tak agresívne dravce ako napr. nibbochromis venustus. Tie mi štartujú po malých rybkách ako prvé a naraz všetky v húfe. Niekde som čítal, že dim. com. nie je veľmi teritoriálna ryba. Je to blud lebo moji d.c. si strážia teritória ako divé! Sú to fakt krásne ryby. Dominantný samec vyzerá akoby mal kovové šupiny s vysokým leskom. Sú ako stroje vyrobené človekom.