Nove Akvarium

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Nove Akvarium

Poslaťod Stero » Pia 23. Apr 2010 9:20:49

No ja prave z rataj testami som nebol spokojný. Tie prášky mi navlhli a bolo to cele n :moon. Chystám sa zakúpiť si elektronický merač je spoľahlivejší a ak je správne kalibrovaný tak aj presnejší. Ale na PH sú dobre aj lakmusove papieriky zakúpene v lekárni cca 100ks papierikov za 3€. A sú dosť presné.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Reklama

Poslaťod Blade-o » Pia 23. Apr 2010 9:31:21

ja pracujem v nemocnici tak som si zohnal :) ale to co na nich je mozem z toho vyuzit iba fakt to ph v rozmedzi od 5 - 9 ale chcel som aj tvrdost a ostatne veci tak som si objednal JBL EASY TEST 5 in 1 (pH,GH,KH,NO2,NO3) snad budu dobre a budu stacit
Obrázok užívateľa
Blade-o

Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod kofola » Pia 23. Apr 2010 10:30:49

Stero píše: Chystám sa zakúpiť si elektronický merač je spoľahlivejší a ak je správne kalibrovaný tak aj presnejší.

To je ale len jedna stranka veci. Druha je ze ti vydrzi 1 - 1,5 roka a je jedno ci je no name alebo sera. Nie som jediny s touto skusenostou. Mozno merace v cenovych relaciach 200€ a viac vydrzia dlhsie, resp. maju vymenne elektrody. Ale mal som aj taky kde sa dala vymenit elektroda a odisla elektronika ako taka. Elektronicke merace pouzivam tiez, ale uz kupujem len take 30€-ove.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Blade-o » Ned 25. Apr 2010 22:17:52

Aldebaran mal si na mysli tento kremicity piesok? http://www.mountfield.sk/bazenove-prisl ... kg.html#po
Obrázok užívateľa
Blade-o

Poslaťod Aldebaran » Ned 25. Apr 2010 22:26:58

Asi áno. Ja som tam prišiel, povedal som že chcem kremičitý piesok do bazénového filtra a ujo na mňa že koľko: 25, 50, 100 kg?

Ja že 25 a tak mi dal sáčok, ja jemu dajaké eurá a spokojne som odišiel :D

Ale podľa popisu to sedí, takže to bude ono :mrk
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Blade-o » Ned 25. Apr 2010 22:33:19

Je to super cena za take mnozstvo kupim si ho aj ja :) vravis ze simici su s nim spokojny je pre nich akurat? naberaju a vypluvaju ho z ust ;) :D a je pekny biely?
Obrázok užívateľa
Blade-o

Poslaťod Aldebaran » Pon 26. Apr 2010 7:33:11

Blade-o píše:Je to super cena za take mnozstvo kupim si ho aj ja :) vravis ze simici su s nim spokojny je pre nich akurat? naberaju a vypluvaju ho z ust ;) :D a je pekny biely?

tak neviem, žiadne protestné transparenty som zatiaľ v akváriu nevidel :mrk Hej, občas ho aj naberajú a vypľúvajú, ale viac ho odhŕňajú chvostovou plutvou, veď nie sú sprostí aby po pár zrnkách nosili piesok :D

Pekný biely bol asi dva týždne, potom sa mi naň začala chytať hnedá riasa, takže už nebol pekný biely, ale to je problém toho, že mám akvárium blízko pri okne. A ešte treba byť pripravený, že na tom piesku vidno každé hov.no, ale aspoň vieš kde máš odkaľovať :rofl

Ja som skrátka spokojný
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Been thanked: 8 times

Poslaťod Blade-o » Pon 26. Apr 2010 10:49:12

to sa mi fest paci ked naberaju piesok do ust a ho vypluvaju ;) a ako casto odkalujes?
Obrázok užívateľa
Blade-o

Poslaťod LaciP » Pon 26. Apr 2010 11:46:49

...clovece Aldebaran, som prekvapeny ze similisi sa spravaju skôr ako malý ocellati a nie ako multíci...multík čo neprenesie v papulke to neupravi, ale zato prenáša celý deň ráno akva vyzerá inak ako večer a tak každý deň...mne prenáśají aj úplné malí multíci má sotva centimeter a ak naberie aj jedno dve zrnka piesku bagruje od rána do večera...inak na tie hov..ka...je dobré mať vežovky...ja voľajak nemám čo odkalovať...
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Been thanked: 3 times

Poslaťod brano ba » Pon 26. Apr 2010 13:10:49

LaciP - nemas problem s pripadnym premnozenim sa tych vezoviek?? som cital, ze sa zvyknu premnozit, preto dost vaham s ich nasadenim do mojho MALAWI akva. V rastlinnom akva som mal slimakov a bol som rad, ked som sa ich zbavil.
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 15 hostia