Nove Akvarium

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Nove Akvarium

Poslaťod Blade-o » Štv 22. Apr 2010 14:55:09

Dakujem vsetkym za rady, nakoniec som nasiel umely kryt od Diversi v rozmeroch 74x29 s jednou neonkou za 35,50e cize sa mi zda super cena a pritom to je aj v takych rozmeroch ako som chcel :) a akvarko + 3D pozadie si dam zhotovit v jednej firme uz som sa dohodol a tiez za dobru cenu cize to najskor takto spravim. Chcem sa spytat este idem objednavat ten kryt a chcem uz aj rovno piesok poradite mi nieco pre šnekačov? chcem chovat neolamprologus similis bude stacit 10kg piesku a v akej zrnitosti? a cital som ze koralovy piesok upravuje vodu pre cichlidy je to pravda?
Obrázok užívateľa
Blade-o

Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Poslaťod Aldebaran » Štv 22. Apr 2010 15:08:44

je to pravda, zvyšuje tvrdosť vody, keďže obsahuje vápenaté časti schránok koralov. Ja osobne si ale myslím, že nie je až tak potrebný. nie som si istý cenou, ale podľa mňa bude dosť vysoká. Ak chceš piesok, kúp si kremičitý z mountfieldu, 25 kg za 6 eur, lepší asi nenájdeš. To je tuším frakcia 0,6-1,2 mm. najskôr som sa bál, že bude príliš veľký, ale similisy v ňom veselo bagrujú, takže v pohode.

Inak 10 kg ti bude bohato stačiť, ak nechceš to 25kg vrece.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Blade-o » Štv 22. Apr 2010 15:25:08

a tvrdsia voda je lepsia nie?ak sa nemylim no ten koralovy piesok stoji 10kg 21e cize je to dost drahe ale ak to upravuje trochu vodu aby sa simici mali dobre tak to je v pohode. takze je pre nich najlepsia zrnitost 0,6 az 1,2 mm?
Obrázok užívateľa
Blade-o

Poslaťod Peter304 » Štv 22. Apr 2010 16:21:38

Blade-o píše:Dakujem vsetkym za rady, nakoniec som nasiel umely kryt od Diversi v rozmeroch 74x29 s jednou neonkou za 35,50e cize sa mi zda super cena a pritom to je aj v takych rozmeroch ako som chcel :) a akvarko + 3D pozadie si dam zhotovit v jednej firme uz som sa dohodol a tiez za dobru cenu cize to najskor takto spravim. Chcem sa spytat este idem objednavat ten kryt a chcem uz aj rovno piesok poradite mi nieco pre šnekačov? chcem chovat neolamprologus similis bude stacit 10kg piesku a v akej zrnitosti? a cital som ze koralovy piesok upravuje vodu pre cichlidy je to pravda?

jedna otázka - s tým pozadím si robíš srandu nečítal som celú tému ale 10l piesku + 3d pozadie čo tam budú krevety?
Obrázok užívateľa
Peter304

Images: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod Aldebaran » Štv 22. Apr 2010 16:27:27

takto...isteže je tvrdá voda lepšia. Ale- po prvé, nejdeš chovať divoko odchytené a importované ryby. Tvoje chovance budú už X-tá generácia v akváriu odchovaných rýb, ktoré sú omnoho tolerantnejšie voči vode ako divoké jedince. Po druhé, záleží akú máš vodu-možno ti tečie tvrdá priamo z vodovodu, takže to nemusíš ani extra riešiť. Dôležitejšie ako absolútne čísla je podľa mňa skôr to, aby to bolo stabilné prostredie, resp. aby si dopĺňal vždy aspoň približne rovnakú vodu.
Ja osobne by som teda 21 ečiek za 10 kg koralovej drte nedal. podľa mňa je to zbytočné, similisy nie sú zas až tak náročné, určite sa budú mať dobre aj bez toho. navyše, samotné ulity uvoľňujú vápenaté soli, takže nejakú tvrdosť ti vyrobia aj ulity.
Ak to ale kúpiš, určite im to neublíži.

Čo sa týka zrnitosti- môžeš kľudne aj jemnejší kúpiť, ale bude asi v menšom a drahšom balení, tak preto som ti ten mountfieldovský odporúčal. Ja som sa skôr obával, či nebude hrubý, ale nie je. Vyzerá to tak, že je to v pohode.

A inak sa pripájam k petrovi, to 3D pozadie som si ani nevšimol...určite ti tam nevojde, resp. zoberie veľa z vody. TO by som tam ani nedával.

A piesku ti stačí 3-4 cm na dno.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Blade-o » Štv 22. Apr 2010 20:01:59

ok tak pouzijem Piesok kremičitý 0,5-1mm K1 neviem odhadnut ze kolko kg v akvarku bude tie 3-4cm sak to tak odhadom dam a malo by byt v pohode a to 3D pozadie bude fakt len take decentne a tenke take brydlicove cize nic velke len aby sa schoval filter, dufam ze to nebude zle
Obrázok užívateľa
Blade-o

Poslaťod Peter304 » Štv 22. Apr 2010 20:10:03

vyrátaj si to je tam aj váha piesku
Kód: Vybrať všetko
http://www.akvamalawi.com/phpBB/calculator.php
Obrázok užívateľa
Peter304

Images: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod Blade-o » Štv 22. Apr 2010 20:27:46

Peter304 píše:vyrátaj si to je tam aj váha piesku http://www.akvamalawi.com/phpBB/calculator.php

diki moc super stranka ;) tak vypocital som ze pri vyske piesku 3cm je to 10kg ked tam bude to pozadie tak toho piesku bude menej. tak odhadom si myslim ze 8,7kg balenie by bolo v pohode nie? este zistim cenu ak ak bude vyhodnejsie to z mountfieldu tak to kupim tam
Obrázok užívateľa
Blade-o

Poslaťod Blade-o » Štv 22. Apr 2010 22:54:49

inak neviete mi poradit su dobre a presne tie testovacie pasiky na ph a tvrdost a podobne? ci su lepsie tie flasticky na to?
Obrázok užívateľa
Blade-o

Poslaťod Byk1984 » Pia 23. Apr 2010 6:52:38

Pasiky su tiez dobre,ale kvapkove su presnejsie.Ja mam testy od Rataja a nemam problem.Kontroloval som ich s testami sera a ukazovali mi rovnako
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia