Základy chovu šnekáčov

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

Re: Základy chovu šnekáčov

Poslaťod Rado » Pon 19. Apr 2010 14:11:56

Vyčerpávajúca odpoveď! ďakujem Aldebaran! Ešte by som chcel vedieť, sú aj nejaké farebné variácie multifasciatov alebo simlisov?
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Reklama

Poslaťod Aldebaran » Pon 19. Apr 2010 14:34:08

Nemáš za čo, rád som pomohol :)

Neviem o žiadnych farebných variantách týchto druhov a pochybujem, že vôbec existujú. Šnekáče sú až na ocellaty a meleagrisy farebne pomerne nevýrazné ryby, podľa mňa sa chovajú kvôli správaniu a nie kvôli farbe.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod LaciP » Pon 19. Apr 2010 15:21:56

...Je pravda že multíci nemajú farebné varianty, ale predsa len sa rozdeľujú do dvoch skupín, jedny sú svetlejší a druhý tmavší...iné farebné variácie nie sú...nie je to veľký rozdiel ale tí svetlejśí lepśie vyniknú na tmavom pozadií a naopak tí tmavší na svetlom piesku...ale to len tak na okraj keď si spomenul tých multíkov. :nerd
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod mlaka » Pon 19. Apr 2010 15:45:01

Multíci sú fajn, malá zaujímavá rybka
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Blade-o » Pia 28. Máj 2010 20:35:35

Aldebaran píše:No, tak 70x30 je celkom pekná plocha, takže ak sa vyhneš "zbytočným" dekoráciám v podobe veľkých, resp. hocakých kameňov, tak tam môžeš celkom bez problémov chovať menšiu kolóniu multifasciatov, ja by som tam na začiatok dal tak 10, oni sa aj tak rozmnožia :mrk

Tiež by si tam mohol dať similisy, pre istotu povedzme že osem, lebo sa traduje, že sú náročnejšie na priestor. Ja ich mám 10 na ploche 80x35 s kameňmi a musím povedať, že ani neobsadili celé dno, takže určite aj viac by tam vošlo. Ale aj oni by sa ti mali časom namnožiť, takže menej na začiatok neuškodí.

Ocellaty a jeho bratranci meleagris a ornatipinnis sú už na priestor o dosť náročnejšie, osobne ich nemám, Laci, Karpatska a Belial ti o nich povedia viac, ale takých 6 by som si trúfol.

Brevisy sa tiež udáva, že sú menej priestorovo náročné, takže by som ich asi zaradil niekde medzi multíkov a similisy, ale osobnú skúsenosť opäť nemám.

Pre prvé dva druhy je treba veľa ulít, aj tri na jednu rybu by som rátal (ja osobne mám pre 10 similisov niečo vyše 50 ulít), ocellaty a brevisy sú z oblastí s menším počtom ulít, takže tam stačí aj menej, povedzme jedna až dve na rybu.
Jemný piesok na dno, nejaký menší filter a máš pekné malé akvárium so síce malými, ale veľmi zaujímavými a zábavnými rybkami :mrk

Super si to napisal :yes , ked budem mat svojich simikov tak tu napisem svoju skusenost :) zatial mozem len zavidiet Aldebaranovi :think
Obrázok užívateľa
Blade-o

Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod neoac » Uto 20. Júl 2010 22:31:24

ahojte
čitam čitam čitam :lol: članky o šnekačikoch akva mam už pripravene a zabehnute ešte my sice chybaju ulity ale hadam nejake zoženiem, plochu dna mam 80 krat 30cm a vyšku 40cm stale som neni rozhodnuty ake šnekače tam dat, rozhodne moj najvačši problem je že som este ani jedny nevidel na živo, neviete my poradit nejakeho chovatela šnekačov na zapadnom slovensku? okolie NR, TT, HC, SA, SC? ak by ste o niekom vedeli bol by som vam vdačny :clap
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod adrián » Str 21. Júl 2010 7:35:54

Skús prezvoniť p. Becheru (Šulekovo) mob.: 0905/499246. V tom čase, keď som kupoval šnekáče ja, ich síce nechoval ale veľmi ochotne ich pre mňa zabezpečil od svojho známeho z TT (časť rýb si ponechal pre seba). Určite ti rád pomôže.
adrián

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod neoac » Str 21. Júl 2010 22:55:35

diky adrian, určite vyskušam ale volal som mu pred asi pol rokom no a šnekače nechoval ale možno bude mat kontakty ak hej tak určite poinformujem
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Predchádzajúci

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia