Amerika do obývačky

Diskusia o cichlidách z Južnej Ameriky

Re: Amerika do obývačky

Poslaťod Stero » Sob 03. Apr 2010 13:46:08

Jules píše:Tak toto je moja amerika v obyvacke ocelaty / 2x red oscar, 2x classic/, akara potocna 2x pravidelne vytierajuci sa parik, 2x gibbiceps a 1x panak sp. L330. Akvarko je 200x60x60 = 720 l. A navstevy u nas telku nikdy nepozeraju :mrk

No veľmi pekne urob tu prezentáciu nádrže a môžeš si byť istý že ja byť u teba na návšteve tak by som tiež kašľal na telku.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Reklama

Poslaťod Byk1984 » Sob 03. Apr 2010 16:12:03

Ja dam krk nato,ze kazdy kto by tam bol a zaujima ho troska akvaristika,by z akva oci nespustil.Ani keby tam 10 modeliek sedelo :-)
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Jirkaa » Ned 18. Apr 2010 16:46:06

Ahoj , myslím že nejlíp uděláš když tam dáš Geophágy , mám 300L a mám v ní
5x Geophágus Camopiensis
2x Geophágus pindare (pár) - mám i mladé cca 2cm + se zase vytřeli už nevim kam stim :D
4x L134
+ plánuju bud B. cupido , nebo nějaké pance (C.sterbai nebo Adolfi)
Obrázok užívateľa
Jirkaa
V.I.P. člen
V.I.P. člen

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Poslaťod stingate » Ned 01. Dec 2013 22:16:58

Ahojte som tu novy, idem si zakladat AQ :160x50x55 (dxšxv)
Filter JBL CristalProfi e1501
Chcel som si tam dat G. Tapajos red head ale tie som nikde nezohnal tak som zmenil volbu na G. Megasema a k nim Heros Severus alebo Heros sp Rotkeil alebo akaru modrú - 1pár. Este sa neviem rozdohnut :-D
Kolko by som mohol dat G. Megasema ks ?
Druhe ryby tam nebudem davat iba nejakeho prisavnika a mozno zopar ks tetier.
Dakujem za rady.
stingate

Been thanked: 0 time

Poslaťod l_laco » Pon 02. Dec 2013 7:23:11

Ahoj Stingate,
prečo si si nezaložil vlastnú tému????
Ku tvojej otázke... mám akva podobných rozmerov len o kúsok dlhšie. Spočiatku som tam mal 7 ks G.megasema, no po tom ako sa mi vybral dominantný pár museli všetky ostatné preč. Podobne to bolo aj s G. Redhead ... takže kým budú mladé môžeš ich tam mať kľudne 6 - 8 ks ... no počítaj s tým že pri dobrom kŕmení a kvalitnej vode tie ryby rastú pomerne rýchlo a po roku môžu mať aj 22cm ... potom sa začnú šarvátky... samozrejme záleží aj od členitosti nádrže, ale sú to aktívne ryby, plávajú po celom akvárku.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod stingate » Pon 02. Dec 2013 11:15:03

Nechcel som zbytocne zakladat aby tu toho nebolo moc : )
Takze kupim cca 6ks a ked sa vyberie dominantny par tak ostatne dat prec ?
A napr. Heros Sp. rotkeil mozem dat potom viacej ks tak 6 ? :P
stingate

Poslaťod l_laco » Pon 02. Dec 2013 11:27:00

Určite nie. Platí to isté ... do určitej doby ich budeš môcť mať spolu viac, ale príde obdobie trenia a keď sa vyberie dominantný pár ostatné ryby budú prenasledovať. Ryby ktoré si si vybral si obraňujú pomerne veľké teritórium ... u mňa Megasemy zaberú polovicu akvárka a vyháňajú odtiaľ všetko.
Rotkeilov som mal od malých rýb tak isto 6 ks a už vo veľkosti okolo 12 cm som musel dať niekoľko kusov preč. Ja som mal ale taký problém že to boli všetko samce. Nakoniec som si nechal jedného najkrajšieho samca a zohnal som samicu ... znášajú sa ale zatiaľ sa nevytreli.
Treba si uvedomiť, že ryby ktoré si si vybral sú dosť veľké, majú dosť veľké teritórium a tvoje akvárium (rovnako tak moje) nie je pre viac párov rovnakého druhu dostatočne veľké. Takže uvažuj nad tým že postupne si necháš z každého druhu len jeden chovný pár ... budeš k tomu donútený samotnými rybami.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod stingate » Pon 02. Dec 2013 12:03:16

Uz chapem dik za radu :)
stingate

Poslaťod stingate » Uto 04. Mar 2014 21:46:46

No tak konecne po dlhom case to mam napustene :) zatial tam mam len 6x pancernickov skvrnitych a 2x Pterygoplichthys gibbiceps. Od tatina budem mat par modrych akar, kupim Heros sp. Rotkeil a musim zohnat G. megasema zatial ich dodavatel v akvaristike nema tak mozno zoberem drahsie tapajos red head :)
Aj by som sem hodil foto ale pise mi ze je moc velke -.-
stingate

Poslaťod dusanlipovsky » Str 08. Okt 2014 8:52:50

Stero píše:To že sú Ameriky úchvatne netrba spomínať. Plánujem do obývačky nové AQ tak 300 -400 L viac nemôžem lebo obývačku mám v najmenšej izbe bytu (3,45 x 4). Pôvodne som myslel na Tanganuikuk ale napadlo ma spýtať sa chovateľov Amerýk či poznajú aj druhy ktoré by boli vhodne do cca 300 možno 400 L. Alebo či všetky potrebujú bazén :P

AMERIKY: pri ich chove si človek musí uvedomiť jeden fakt, sú to teritoriálne ryby a preto zdôrazňujem úkryty, úkryty, úkryty.
Korene, bridlice, lávové kamene treba postaviť tak,aby v nich bolo veľa úkrytov.čo sa týka druhov do takého akvária sú vhodné napr:
Cichlasoma mekki , Akara potočná, Cichlasoma Nigrofasciatus, Cichlasoma Sajica, Akara Modrá. Pri rozmanitom krmení vedia mať aj tieto
ryby veľmi pekné sfarbenie. ALEBO potom napríklad pár Cichlasoma Octofasiatus v kombinácií z Cichlasomou Salvíny, ale zdôrazňujem ešte raz úkryty , ešte jedná vec dekorácia by mala byť postavená tak,aby sa pri bágrovaní dna čo tieto ryby robia nezrútila.

z pozdravom Dušan Lipovský
dusanlipovsky

Predchádzajúci

Späť na Juhoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť