Doplnenie posadky plus pls dake info...

Diskusia o cichlidách z jazera Malawi

Re: Doplnenie posadky plus pls dake info...

Poslaťod Stero » Pon 12. Apr 2010 19:31:28

Mbuna sú prevažne rastlino, bilino žravé cichlidy( lepšie povedané riaso žravce) ktoré sa vyznačujú tým že samci a aj samice sú farebné( niekedy samec inej farby ako samica). Vyznačujú sa väčšou mierou vnútro druhovej agresivity. Dôvod ako rastlinožravce potrebujú veľký priestor na obživu. K životu potrebujú skalnaté prostredie a piesok s množstvom skrýši

Peacocks sú cichlidy druhu Aulonocara. vyznačujú sa tým že sú to v podstate všežravce ale preferujú žive krmivo, planktón, rôzne larvy a podobne. Až na pár výnimiek sú samci pestro farebný a samice nevýrazne . Tak isto žijú pri skalnatých pobrežiach ale niektoré druhy sa vytierajú na piesku, kde si vyhĺbia jamku. Sú to vcelku mierne cichlidy a niesu ani veľmi agresívne. Dorastajú do väčších rozmerov ako Mbuny

Haps sú dravce dorastaju do podstatne väčších rozmerov ako Peacocks a Mbuny tie sú vlastne základom ích jedálnička. Sú to krásne veľké cichlidy a väčšinou je samec vyfarbený a samica nevyfarbená ale sú aj Haps kde je samica vyfarbená ako samec. Potrebujú veľké priestory k plávaniu. Večšina z nich má tvar tela ako torpédo, sú to teda rýchle ryby.

Toto sú rozdiely v skratke.
Aký sú zástupcovia druhov nájdeš tu
Peacocks :
Kód: Vybrať všetko
http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=3

Haps :
http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=1

Mbuna :
http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=2

Haps
Obrázok

Mbuna
Obrázok

Peacocks
Obrázok
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Reklama

Poslaťod jonathane » Uto 13. Apr 2010 10:49:50

2 stero: velmi pěkná odpověď...jak se dělá ten posouvající nápis :O :O :O :O

NÁPIS
Obrázok užívateľa
jonathane

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 4 times

Poslaťod jonathane » Uto 13. Apr 2010 10:50:55

á už jsem to našel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
jonathane

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 4 times

Poslaťod Stero » Uto 13. Apr 2010 13:14:40

Ďakujem pekne za Vaše reakcie.
Obrázok užívateľa
Stero

Poslaťod erkekjetter » Uto 13. Apr 2010 15:16:29

lol...diky lidi :crazy:
erkekjetter

Has thanked: 4 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod erkekjetter » Pia 16. Apr 2010 14:33:11

Mno,tak som uuuspesne dokuupil 6 ks pseudotropheus demasoni.Som z nich uuuplne nadseny,su nadherne a zatim s yellowkami vychadzaju. Staci 6 ks,alebo mam este nejake dokuupit? Lebo som cital ze by ich malo byt viac,aby sa rozlozila agresivita...
erkekjetter

Poslaťod Stero » Pia 16. Apr 2010 15:23:00

Pseudotropheus demasoni patrí medzi mbuna cichlidy s veľmi vysokou mierou vnútro druhovej agresivity. U týchto cichlid sa dominantný samec väčšinu času venuje tomu že naháňa iných a chráni si svoje teritórium. Tieto cichlidy sa odporúča chovať v počte minimálne o 15 kusov( ja by som odporúčal 20ks). Ja mám napríklad skúsenosť keď mi 1 samec zabil 16 kusov zo svojho druhu. Zostal sám z jednou samicou ktorá mi pravidelne nosí ale ako náhle by som tam dal inú chihlidu tak je behom pár dni po nej. Sú to tvrdohlavé cichlidy. Preto odporúčam dokúpiť viac jedincov. Najväčší problém u nich je určiť pohlavie čo veľa krát nieje vidno ani pri pohľade na papilu. Problémom je aj to že tvoria dojem že im stačí aj malé akvárium lebo sú sami malé, ale to je dosť veľký omyl. Preto že ich je treba chovať vo väčšom množstve potrebujú aj väčšiu nádrž.
Obrázok užívateľa
Stero

Poslaťod erkekjetter » Pia 16. Apr 2010 19:37:02

A sakra...no tak skusim dokupit,len ked tebe ich zabil 16,tak na co vlastne ich dokupovat :D Zatial sa nenahanaju,ale zatial su este male,tak uvidim casom. Este by som sa chcel spytat,velmi sa mi pacia tropheus duboisi. Viem ze su z Tanganiky,ale su to papulovce a zeru to iste co tieto moje. Velmi by vadilo keby boli tam spolu? Ale docital som sa,ze dorastaju aj 30 cm v zajati...??? A ak tak v akom pocte asi? diky..
erkekjetter

Poslaťod Rostratus » Pia 16. Apr 2010 19:57:08

Keď je demasoniek aspoň 20-25ks tak sa agresivita rozloží na viac kusov a nemusí tam dochádzať k úhynom. Čo sa týka kombinácie demasoniek s Tropheusmi tak to by som nedával už len z biotopového hľadiska. Proste mi k sebe nesedia. Tých 30 cm je dobrá somarina. Takého veľkého Tropheusa si ani neviem predstaviť. Možno maximálne do 20 cm a to tiež Tropheusa žijúceho priamo v jazere, ale nie v akváriu.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod erkekjetter » Pia 16. Apr 2010 20:01:13

No akurat som docital co to o nich. Su dost narocne na chov,ale su fakt kraaasne.Takze asi mi neostava nic ine,len dokupit tie demasoni.Kolko asi tak max do 200 l AQ?
erkekjetter

PredchádzajúciĎalší

Späť na Malawi cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia