Steatocranus casuarius ( Hrbohlavec africký)

Diskusia o cichlidách, o ktoré neviete zaradiť do kategórie.

Hrbohlavca afrického si viem predstaviť v nádrži:

s cichlidami z jazera Malawi
4
29%
s cichlidami z jazera Tanganyika
9
64%
s cichlidami z jazera Victoria
0
Nehlasovalo
s inými riečnymi cichlidami
1
7%
s inými akvarijnými rybami
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 14

Re: Steatocranus casuarius ( Hrbohlavec africký)

Poslaťod wunti » Pia 16. Apr 2010 17:16:08

DusanS píše:Určite tieto rybky nepatria ani do Malawi, ani do Tanganyika,najlepšia je pre ne monokultúra, tak ako už bolo vyššie spomínané s poriadnym perličkovým kúpeľom v nádrži.V Kongu(sorry v rieke Zaire) je iná voda(parametre), ako v jazerách tak isto zarybnenie je menšie, aj keď skaliskový interiér sa dá porovnať.

Plne souhlasim ... uplne jine prostredi a parametry vody - videl bych je napr. s pestrencem cervenym nebo nejakymi perlovkami a vwetsi africke tetry .. samozrejme zalezi na velikosti akva :-))
Obrázok užívateľa
wunti

Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Reklama

Poslaťod peca » Pia 16. Apr 2010 19:33:12

mal som hrbohlavce vyse 5 rokov, zacal som so 6 ks, mal som ich medzi malawi, neskor som ich rozdelil na do dvoch akvariek, kedze som mal 2 samcov a 4 samice. V AQ s tanganikou sa vytreli viac krat, odchoval som aj nejakych 60 ks mladych, druha skupinka bola v AQ s malawi a tam sa mi bohuzial odchovy nepodarili, aj ked sa vytreli, vzdy to zozrali. Potom som mal problem s filtrom a vtedy mi odislo 5 ks, takze momentalne mam len jednu samicu. Myslim ze su to dost prisposobive ryby, stacil im jeden keramicky crepnik v tvare pstrosieho vajca a vytierali sa skoro stale, pritom si vedeli dost agresivne obhajovat svoje teritorium.......zaujimave ryby....... :wave:
Obrázok užívateľa
peca

Images: 7
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod LaciP » Pia 16. Apr 2010 19:52:28

...keď sa tak na ňu pozriem, tak jednoznačne jazero Tanganyika. Nejakým spôsobom mi pasuje k rybám ako Telmatochromis Burgeoni a podobne...človeka pri takýchto kúskoch zamrzí že nemá väčšie akvária a viac priestoru kde by sa dali naukladať... :yes
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Predchádzajúci

Späť na Všeobecne o cichlidách

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia