Entizol

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

Re: Entizol

Poslaťod Jesky » Štv 15. Apr 2010 18:15:04

pre admina : v predchádzajúcom článku si písal, že treba vybrať molitan a nechať bežať len napr. čerpadlo .... a že svoj zabehnutý molitan s baktériami si do času konca liečby preložil do druhého akva.... a nenapadlo ťa, že keď si mal ten molitan dovtedy kým si zistil, že máš choré ryby v akva, že tá choroba je aj na tom molitane?? a tým že aj keď ho prehodíš inde, tak tam rozšíriš tú chorobu? a ešte keď ten molotan vrátiš po povedzme "úspešnom" preliečení späť do akva, tak tam s ním vrátiš aj tú chorobu proti ktorej si tak úpenlivo bojoval?
Ja si mislím, že keď už treba vybrať ten molitan z akva kôli tomu aby bol liek účinný tak ten molitan poriadne vyprať v napr. slanom roztoku a nechať ho vysušiť.

môj subjektívny názor :whew
Jesky

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod Rostratus » Štv 15. Apr 2010 18:47:08

V prvom rade som myslel premiestniť molitan do inej nádrže, kde niesú ryby. To je do zvlášť nádrže, nádoby, alebo neviem čoho, kde bude zapnutá filtrácia. Môj názor je, že sa "choroba" nebude držať v molitane, ani vo vode, ale je v rybách. Preto keď vrátim zabehnutý molitan naspäť do akvária tak sa choroba nevráti. Ale to je len môj osobný názor. Pri liečení zlepším podmienky v akváriu ( výmena vody) a nasadím liečivo.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Junaksk » Sob 17. Apr 2010 7:42:09

zas bakterie su predsa len svine nemozes si byt isty ze nie su v akva ani v molitane tie su vsade aj na rukach mas priblizne 10^8 bakterii a umytim ruk sa pocet znizi na 10^6 takeze asi tolko. neviem ale ak mas skusenosti, ze po prelieceni sa choroba nevrati tak potom to moze byt tak ze su len v rybach
Obrázok užívateľa
Junaksk

Images: 2
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod kaho » Pon 01. Nov 2010 14:53:51

....Strasidelne citanie..."Do slova a do pismena"....naozaj...Malawi bloat,je nocnou morou...
....ja som si prevencne zaobstaral Entizol,aby som ho nemusel v pripade zhanat..."o 5 minut 12",,,ale dufam,ze ho nebudem musiet nikdy pouzit... :S ....Neviem,ale aspon v nasom mestecku,kde som Entizol zhanal,aj ked som povedal na co ho potrebujem,,bez receptu,sa so mnou ani v jednej lekarni nebavili,,....(na stastie znamy pomohli)...toz moja skusenost s kupovanim Entizolu... ;) ...
kaho

Images: 0
Has thanked: 2 times
Been thanked: 10 times

Poslaťod vilbel » Uto 02. Nov 2010 0:14:28

Ja som liečil s Entizolom asi takto - nevybral som náplne, je to zbytočné lebo Entizol neničí nitrifikačné baktérie, dávkoval som jednu tabletu na 25l vody, prvý deň plná dávka, druhý polovičná a tak som to striedal asi týždeň. Akurát som zvýšil teplotu v akvárku z 26-27 st. na 29-30st. Silnejšie vzduchovanie je samozrejmosťou. Výsledky boli veľmi dobré, aj podľa mňa silne postihnuté rybky, aj keď ich nebolo veľa sa z toho dostali. Mne sa to prejavilo zatiaľ len u mladých rýb, staršie sú asi imúnnejšie. No a najlepšie je keď sa tomu podarí vyhnúť úplne. Vtedy sme spokojmí všetci, ja aj rybky.
vilbel

Images: 2
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Predchádzajúci

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 17 hostia