Vyroba pozadia

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: vyroba pozadia

Poslaťod Aldebaran » Pia 29. Jan 2010 23:04:11

postup ti už napísal Rado. Vyrežeš z polystyrénu požadovaný tvar (reliéf). Natrieš to epoxidovou živicou (komerčný názov Epoxy 1200, je to plechová pixľa s pribalenou malou umelohmotnou fľaštičkou tvrdidla, majú napr. v Hornbachu). Je to priesvitná vec, takže ak chceš inú farbu pozadia výslednú, treba tam primiešať nejakú bezpečnú farbu- buď potravinárske farbivo, alebo Balakryl. No a potom do vrstvy epoxidu nasypeš piesok (odporúčam nešetriť, ved piesku je dosť ;) ) a necháš vytvrdnúť aspoň 24 hodín. Procedúru so živicou a pieskom opakuj podľa potreby aspoň tri krát.

Po zaschnutí poslednej vrstvy daj na celé pozadie buď ocot alebo potravinársku kyselinu citrónovú rozrobenú vo vode (osobne odporúčam citrónku, dobre sa s ňou robí a hlavne nesmrdí celý byt od toho potom :mrk) na zneutralizovanie zbytkov tvrdidla a po pôsobení oplácni teplou vodou.

Eto vsio :mrk
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Poslaťod mildo » Sob 30. Jan 2010 19:31:05

Aldebaran...Dakujem :-) ked to bude hotove poslem foto..este raz dakujem
mildo

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Aldebaran » Sob 30. Jan 2010 20:01:48

neni zač, budeme sa tešiť na fotky :mrk
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Been thanked: 8 times

Poslaťod Byk1984 » Štv 15. Apr 2010 9:45:47

A co vravite na pozadie,ktore je s polystirenu,ale je natrene cementom???Videl som vela videi na youtube.Vyrezal a naniesol asi 3 vrstvy cementoveho mlieka.Ma s tym niekto skusenost???Pitam sa preto,lebo podla mna je to najlacnejsie a najjednoduchsia vyroba
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod kofola » Štv 15. Apr 2010 9:49:19

Pozadia s cementom alebo s lepidlom na tvarnice som videl mnohokrat, ale len v terariach. Teda za vlhkych podmienok, ale nie vo vode. Tiez by ma zaujimalo, ci to niekto skusal v akva. Vie niekto s urcitostou povedat ci nieco cement alebo lepidlo uvolnuje do vody? a ak ano tak co?
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod LaciP » Štv 15. Apr 2010 10:08:25

tak toto by ma strasne zaujimalo, najmä ak si vezmem panelakovych ludi ktory nemaju kde natierat epoxidom, alebo akva silikonom ktory na cele pozadie vyjde dost draho sa mi zda tato varianta velmi zaujimava...uvolnuje nieco cement do vody?? Niekde som cital ze uvolnuje velke mnozstvo vapniku, co by nemuselo zase az tak vadit. Nerozpadne sa to vo vode??...najlepsie keby niekto nieco take otestoval a potom sa s nami podelil o skusenosti... :nerd
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Been thanked: 3 times

Poslaťod Rado » Štv 15. Apr 2010 10:40:33

Tak o cementovom pozadí som ešte nepočul. Som zvedavý, či tu s tým niekto má skúsenosti. Ja ich robím čisto s epoxidom a iné by som sa asi bál vyskúšať. Čo som aj čítal ,tak niektorí borci si pozadie iba natreli "špecialnou" farbou a vložili takto "namaľovaný tvrdený polystyrén" do akva. Po pár týždňoch - mesiacoch to vyberali, sušili a epoxidovali, lebo im to ryby trhali.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Rostratus » Štv 15. Apr 2010 10:57:59

Ja som kedysi cement používal na natretie pozadie, ale vždy bol zmiešaný s epoxidom. Takže vrchná vrstva bola tak či tak epoxid. Bez toho som to neskúšal.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Bodis » Štv 15. Apr 2010 11:55:03

Existuje cement, který se dává do základů staveb. Osobně jsem ho používal při stavbě domu, není o moc dražší než normální cement. Je voděodolný. Ale i tak může uvolňovat do vody nějaké látky. I když potom by studny na pitnou vodu nemohly být z betonových skruží. Myslím si, že cement, když se promění v beton, není pro ryby nijak závadný, takže i pozadí by bylo v pohodě. Spíše bych viděl problém v tom, že pozadí takto vyrobené, by se při sebemenším neopatrném pohybu lámalo.
Obrázok užívateľa
Bodis

Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Byk1984 » Štv 15. Apr 2010 16:45:20

Tu je link na video,ako sa to robi to pozadie
Kód: Vybrať všetko
http://www.tvlesson.com/video/21241_diy-aquarium-background.html

A tu je link na ten cement
Kód: Vybrať všetko
 http://www.quikrete.com/ProductLines/QuickSettingCement.asp

Neviem po anglicky boh vie ako,daval som aj do transaltora a podla toho co mi vyslo je to obycajny cement.Skuste pozriet vy,nejaky majstri,mozno pochopite viac ako ja
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 54 hostia