Syndróm novozaloženého akvária

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Syndróm novozaloženého akvária

Poslaťod neoac » Str 03. Mar 2010 18:36:56

tak isto si počkam tych 30dni to nebudem riskovat a kedže so sa nejak neponahlal tak kludne vydržim :D
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Reklama

Poslaťod tomaspe » Štv 04. Mar 2010 8:14:00

tak veru,nic ine nam okrem trpezlivosti neostava,ale ja uz cakam 4 tyyyzdne,vydrrziim :yes
tomaspe

Images: 6
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod neoac » Uto 09. Mar 2010 21:22:00

neoac píše:takže od soboty mam v akva 5 živorodiek a dnes jedna pošla tak iba 4. od soboty prikrmujem a do vody som nalial pripravok Tetra- SafeStart. vodu som inak nijako neupravoval ani nesolil. Akvariu je celkovo napustene10dni a voda je stale čista krystal. . .
mam kupeny jeden Anubias a mam dilemu ako ho uchitit- mam ho uviazat o kamen nad piesok?

akvarium mam napustene už 17ty den a stale nepozorujem nejake zmeny, myslite že je to normalne? pripadne ten najintenzivnejši proces mohol prebehnut za par hodin čo som bol v praci? čo si o tom myslite?
Lebo mne sa zda voda stale rovnaka- maximalne by som priustil iba mierny zakal čo je takmer nepostrehnutelny, živorodkam sa zatial dari- vyzeraju v pohode, pripadne ma napada druha možnost že v tak malej nadrži vzhladom na množstvo vody to nebolo až tak intenzivne
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod Rado » Str 14. Apr 2010 20:29:54

Mám problém - ha! to je ako v časáku :D . Ale vážne. Mám nové akva napustené 3 týždeň. Voda je čistá, štrk tiež a veselo si tam pláva na rozbeh 6 gubiek. Na pozadí som si dnes všimol niečo, čo vyzerá ako "pleseň". Keď som to chytil, bolo to ako "sopeľ". Čo to je, ako to odstránim z akva? Neublíži to rybám. V akva je teplota 24-25 stupňov, filter stále beží, vzduchovanie ide. V akva mám kamene zo starého akva vyumývané vo vlažnej vode, premytý štrk. Ten "sopeľ" - fakt to tak vyzerá- bol som to ešte raz pozrieť, je iba na pozadí na niektorých miestach na plôškach tak 1x1cm.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Aldebaran » Str 14. Apr 2010 20:31:42

ja som to mal tiež, tiež v takých chumáčikoch na pozadí prevažne.

Ak je to to isté, môžeš byť kľudný, mne to zmizlo samo, aj keď si presne nepamätám ako dlho to trvalo.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Rostratus » Str 14. Apr 2010 20:33:16

Ahoj nemusíš sa obávať je to neškodné pre ryby a úplne bežné keď sa ti tam vytvorí taký "sliz", alebo ako si to ty nazvaľ sopeľ. Môžeš to kľudne odstrániť sieťkou alebo hubkov, ale nemusíš. Samo to po čase zmizne.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Rado » Str 14. Apr 2010 20:36:44

Skúšal som to odfotiť, no mám slabú techniku a nie je tam nič konkrétne vidieť a navyše na novom bledom pozadí :? . Tak som trošku kľudnejší. Ale aj tak by som chcel vedieť čo to je, lebo som sa s tým ešte nestretol.
Obrázok užívateľa
Rado

Poslaťod Rostratus » Str 14. Apr 2010 20:44:11

Presne ani sám neviem čo to a z čoho to konkrétne vzniká - možno to niekto bude vedieť, ale vzniká to pri novozaložených akváriach. Našťastie je to neškodné takže to neriešim. Ja som väčšie chumáče odstránil ručne sieťkou a menše postupne rozkúsali ryby a odstránil filter.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Rado » Str 14. Apr 2010 20:47:02

Ďakujem! O týždeň mám mať nových zverencov, tak sa budem chváliť :oops:
Obrázok užívateľa
Rado

Poslaťod Matej » Str 14. Apr 2010 21:00:31

Zvlastne ze ja som toto vobec v akvariu po zalozeni nemal, na zaciatku som tam nalial 2 flasky sera nitrivec, potom asi za tyzden som tam dal kal zo zabehnuteho filtra ... a ziadny zakal ani sliz ci sopel som nemal. Zakalene to bolo akurat po pridani toho nitrivca a po pridani toho kalu z filtra, ale to vzdy za den zmizlo ... teraz uz je to napustene nieco vyse mesiaca, uz som aj dva krat menil cast vody a zatial vsetko bez problemu.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 13 hostia