ake tanganyicke ryby ?

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: ake tanganyicke ryby ?

Poslaťod peto_bs » Pon 12. Apr 2010 17:37:46

no tak teda ok
peto_bs

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod neoac » Pon 12. Apr 2010 17:47:57

ja si myslim že komu niet rady tomu niet pomoci, dokonca aj ja som vytvoril temu a riešili sme tam moje 100L akva a kde som zvažoval Malawi alebo Tanganiku je tam par typov a kombinacii a tak isto bola riešena aj filtracia v tom akva.
Tak odporučam ti, najprv si niečo preštuduj počitaj nejakake temy a ak sa zhodujes s nejakou tak skus napisat do nej a určite ti par ludi poradi ktory su skuseny v cichlidach
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod Stero » Pon 12. Apr 2010 18:08:33

Och prečo prečo prečo, jasne daj si tam tie Cyphotilapia Frontos a to len bude prča. Netvrď že si si o nich niečo naštudoval keď sa opýtaš že koľko ich dať. Skús čítať ako sme ti písali alebo kašli na akvaristiku kúp si škrečka a bude pokoj. Je mi jedno či sa urazíš ale jednoducho tento koníček nefunguje dobre, bez aspoň štipky teoretických znalostí. Preto ešte raz a naposledy ak sa chceš tomu venovať tak študuj a potom sa pýtaj a skus použiť napr Google skôr ako sa spýtaš sprostosť tipu " Cyphotilapia Frontos ake budu prosim vas velke nieco som o nich aj cital a kolko maju mat ulit" Jasne daj im tam panciere od morských korytnačiek a na jednu rybu aspoň 20 kusov

Hobo -nechaj tak, niekto asi nepozná iróniu.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod neoac » Pon 12. Apr 2010 18:17:25

Stero píše:Och prečo prečo prečo, jasne daj si tam tie Cyphotilapia Frontos a to len bude prča. Netvrď že si si o nich niečo naštudoval keď sa opýtaš že koľko ich dať. Skús čítať ako sme ti písali alebo kašli na akvaristiku kúp si škrečka a bude pokoj. Je mi jedno či sa urazíš ale jednoducho tento koníček nefunguje dobre, bez aspoň štipky teoretických znalostí. Preto ešte raz a naposledy ak sa chceš tomu venovať tak študuj a potom sa pýtaj a skus použiť napr Google skôr ako sa spýtaš sprostosť tipu " Cyphotilapia Frontos ake budu prosim vas velke nieco som o nich aj cital a kolko maju mat ulit" Jasne daj im tam panciere od morských korytnačiek a na jednu rybu aspoň 20 kusov

Hobo -nechaj tak, niekto asi nepozná iróniu.

si zabil :-D škrečka :lol:
neoac

Been thanked: 2 times

Poslaťod Byk1984 » Pon 12. Apr 2010 18:35:11

Fakt s tym sklrecom je to bombove.Zachvilu sa to tu bdue rozoberat
Inak ked uz sme pri tych frontozach tak tie nesu ulitniky,cize ulity nepotrebujes k nim.Keby si studoval ako pises,by si vedel,ze je to tlamovec a odchovava rybky v tlame
Naposledy upravil Byk1984 dňa Pon 12. Apr 2010 19:03:33, celkovo upravené 1
Byk1984

Images: 2
Been thanked: 27 times

Poslaťod Aldebaran » Pon 12. Apr 2010 19:01:18

Nevraviac o tom, že si neviem predstaviť slimáka, do ktorého ulity by sa taká frontosa zmestila :rofl
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Stero » Pon 12. Apr 2010 19:05:07

No bol jeden taký myslím v Nekonečnom príbehu, :chuckle :chuckle :chuckle preto som mu odporúčal tie panciere od morských koritnačiek. :rofl :rofl :rofl
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Rostratus » Pon 12. Apr 2010 21:12:59

Tu je príklad toho, že dotyčný hľadá všetky možné dôvod "prečo" to tam nedať namiesto toho aby hľadal vhodnú alternatívu pre svoje akvárium. Tým som ho nechcel uraziť, ale potom nemá význam písať do fóra naše skúsenosti keď si to začiatočníci neprečítajú ( alebo aj prečítajú) a napriek tomu pôjdu "hlavou proti múru".
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod LaciP » Uto 13. Apr 2010 6:46:08

...no vidim že to tu k ničomu nevedie...milý peto_bs neviem či si z nás robíš srandu alebo nie, ale hladanie nie je asi tvoja silna stranka tak tu mas nieco co by si tam mohol dat. V prvom rade ide o Tanganyiku, čiže žiadne malawi cichlidy...akva je vhodné len pre šnekáče, nič iné by som tam nedával: najvhodnejší druh je naolamprologus mutlifasciatus tu najdes nieco o jeho chove: http://www.cichlidportal.sk/index.php/t ... i-s-chovom
cize ja osobne do toho tvojho akvária...na dno jemný piesok , naozaj co najjemnejsi, kamene by som bral len na modelovanie terenu anejaké dva tri a más vybavené...je jar chod si nazbierat prázdne ulity od slimákov nájdes ich kade tade popri lese (najlepsie sa zbierajú na päte južného savhu) budeš ich potrebovať cca 20-30 kusov...fitráciu si uz nejak pories, rybky to nie sú nárocné cize to by nemal byt problém a potom do toho akvária samozrejme po zabehnutí možeš dať cca 4 páry...na začiatok to stačí a o pár mesiacov budeš mať aj tak v akva pekne plno, lebo tento druh šnekáčov je veľmi plodný... hádam som bol dostatočne výstižný ak budeš špekulovať a chcel by si pridať ešte nejaký iný druh šnekáčov tak neodporúčam na to je to malé akvárium a budeš mať len problémy - so šnekáčov by sa dali eśte použiť N.similis asi v rovnakom počte, alebo Lamprologus ocellatus (proti tomuto môžu niektorý namietať ale videl som akváriá s podobným objemom a fungujú celkom dobre) ale L.ocellatus maximálne dva páry do 100l potrebujú teritóium cca 20 cm okolo ulity inak sa veľmi mlátia príklady malých nádrží so šnekáčmi nájdeś aj tu alebo potom existuje jeden web kde ktorý ja zameraný len na šnekáče len ju momentálne neviem nájsť pohľadám a pripojím odkaz...
pevne verím že moja odpoveď bola dostatočná na to aby si sa zorientoval :wring

tu máš ten odkaz:
Kód: Vybrať všetko
http://www.shelldwellers.com/
tam nájdeš všetko o šnekáčoch, malých nádrží okolo 100l je tam niekoľko ako inšpirácia to bude pre teba postačujúce
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Karpatska » Uto 13. Apr 2010 8:20:34

admin uzavri to tu prosím, nemá žiadny zmysel táto téma. ďakujem
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 17 hostia