kompletna prerabka akva

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: kompletna prerabka akva

Poslaťod Stero » Ned 11. Apr 2010 10:46:06

Pri rastlinných akváriách sa vzduchovanie zapína naopak na noc , lebo rastlinstvo v noci pohlcuje kyslík a vylučuje dusík teda naopak ako cez deň. Ak tam nebudeš mať rastliny tak by sa to dalo ale neodporúčal by som to. Vplyvom vzduchu vo vode dochádza k zmenám chemických vlastností vody a má to teda aj vplyv na stabilitu prostredia. To môže spôsobovať problémy. Ak to chceš mať ticho a zároveň stále v prevádzke tak použi rozstrekovaciú rampu. Má výhody v tom že hýbe vodnou hladinou, ak ju dáš mm nad hladinu tak ju dostatočne prevzdušňuje a tým že tlak vody je rozložený na celú dĺžku rampy tak je to aj pomerne tiché riešenie. Rampy sa dajú kúpiť za pár € od rôznych výrobcov. A vzduchovací motor znamená ďalší kus techniky ktorý sa môže pokaziť nehovoriac že aj keď sa to nezdá tak v noci dokáže monotónny bzukot lliezť na nervy.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Reklama

Poslaťod LaciP » Ned 11. Apr 2010 18:45:53

ešte ma napadla taká bláznivá vec ktorú mám ja...motorček mám v jednej miestnosti a akva v druhej...cez stenu jedna diera ktorou vedie hadička a je po probléme, budeš mať vzduch v akváriu a zároveň ticho v izbe :) :mrk
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Stero » Ned 11. Apr 2010 18:47:31

:claps: :claps: :claps: :claps: :crazy: :crazy: :crazy: :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Matej » Pon 12. Apr 2010 11:29:12

Stero píše:Pri rastlinných akváriách sa vzduchovanie zapína naopak na noc , lebo rastlinstvo v noci pohlcuje kyslík a vylučuje dusík teda naopak ako cez deň. Ak tam nebudeš mať rastliny tak by sa to dalo ale neodporúčal by som to. Vplyvom vzduchu vo vode dochádza k zmenám chemických vlastností vody a má to teda aj vplyv na stabilitu prostredia. To môže spôsobovať problémy. Ak to chceš mať ticho a zároveň stále v prevádzke tak použi rozstrekovaciú rampu. Má výhody v tom že hýbe vodnou hladinou, ak ju dáš mm nad hladinu tak ju dostatočne prevzdušňuje a tým že tlak vody je rozložený na celú dĺžku rampy tak je to aj pomerne tiché riešenie. Rampy sa dajú kúpiť za pár € od rôznych výrobcov. A vzduchovací motor znamená ďalší kus techniky ktorý sa môže pokaziť nehovoriac že aj keď sa to nezdá tak v noci dokáže monotónny bzukot lliezť na nervy.

Ten zvuk motora to je fakt na nervy, ja mam to akvarium vo vedlajsej miestnosti, cize mam spalnu este aj oddelenu dverami ale v noci ked je ticho pocujem trosku ako hucia tie cerpacie hlavice, uz som si zvykol ale prvych par noci mi to vcelku liezlo na nervy.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod LaciP » Pon 12. Apr 2010 11:34:14

...hmmm...ty co pocuju velmi dobre to maju tazke...ja som nahluchlý mám na to aj papier :skleb takže mi nevadi ani žblnkanie vody pri posteli a už vôbec nie dva atmany vo vedľajšej izbe a manželka...manželka tá si zvykla :rofl
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Marlo79 » Pon 12. Apr 2010 12:14:43

keby som dal motorcek do druhej izby tak by som hadicu musel mat dlhu asi tak 8m co je podla mna az moc... pripadne na balkom ale tam nemam elektrinu takze nic.
Mne fluval 205 vydava nejaky ten zvuk ale nechcem aby vzduchovanie bolo hlasnejsie ako ten filter.
Marlo79

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod kofola » Pon 12. Apr 2010 14:00:28

Na balkon zabudni. ked sa ochladi budes si nahanat studeny vzduch do akva a to si narobis viac skody ako osohu. Takeho som zazil, co si ku diskusom tlacil studeny vzduch a potom sa divil, preco ma stale chore ryby.
Obrázok užívateľa
kofola

Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Marlo79 » Str 14. Apr 2010 21:48:07

Mozno blba otazka ale opytam sa ohladom vzduchovania.
Momentalne mam flasu s CO2 ktoru vyuzivam na rastlinne akva .. keby sa namiesto CO2 dal kyslik dalo by sa to nahradit vzduchovanim?
Marlo79

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod brano ba » Štv 15. Apr 2010 2:24:27

Marlo79 píše:Mozno blba otazka ale opytam sa ohladom vzduchovania.
Momentalne mam flasu s CO2 ktoru vyuzivam na rastlinne akva .. keby sa namiesto CO2 dal kyslik dalo by sa to nahradit vzduchovanim?

Myslim ze je za jedno odkial do akva tlacis kyslik, len je otazne, ako dlho by ti ta flasa vydrzala. A navyse za natlacenie tej flase by si asi zaplatil ciac nez za elektriku, ktoru ti motorcek spali. Takze toto riesit je asi zbytocne
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod kofola » Štv 15. Apr 2010 5:47:29

Flasu na CO2 ti kyslikom nenaplnia. Musis mat flasu na kyslik. Co2 vypustas relativne v malom mnozstve, tzn. ze ti flasa vydrzi niekolko mesiacov (6kg). Kyslik by ti vydrzal nepomerne kratsie. To si za tie peniaze kup radsej kvalitny tichy membranovy motorcek.
Obrázok užívateľa
kofola

Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 57 hostia