Otocim koren hore nohami a na ten pnak co zostal pripevnim so srubami plastovu dosticku. Vlozim do akvarka a zasypen dosticku strkom (ta dosticka bude pod dnom) popripade ak by este nahodou plaval koren tak prilozim kamene. Cim väcsia dosticka tym lepsie. Snad som to dobre vysvetlil .
Dobre si to vysvetlil. Tak to skúsim aj ja poriešiť, len ma napadá, nebude vhodnejšie niečo iné použiť namiesto kovových skrutiek? Neskôr to bude hrdzavieť v akva. Mňa napadlo uchytiť koreň vlascom, čo používajú rybári, ale ten bude vidieť v akváriu
Predávajú sa aj plastové skrutky, ale pochybujem, že by mi vydžali ten tlak koreňa. Je to síce detail ale mňa napadlo, že by som tie kovové skrutky potom zasilikónoval, aby sa tam nedostala voda. Na druhej strane je to zbytočná makačka a účel to asi ani nesplní. Predsa len sa tam dostane voda cez nasiaknutý koreň.
Fakt krásne korene a vyzerajú byť podstatne väčšie, ale takto sú ideálne do akvárií, škoda že som sa nezúčastnil podobnej akcie, ale ak budete ešte niekedy loviť z motykou korene tak dajte vedieť rád sa pridám.
Tie kovové skrutky by nemali predstavovať žiadny problém. Starí akvaristi zapichovali do dna klince ako výživu pre rastliny a rybám to nikdy nevadilo...
celkom dobre sa to kope, je to tam cele podmocene, su tam aj riadne velke kusy, navyse sa da spojit prijemne s uzitocnym, hned vedla je "luzny les" s velkymi mlakami a dobludu lariev komarov