Neolamprologus similis

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Neolamprologus similis

Poslaťod Aldebaran » Ned 14. Feb 2010 2:03:08

no, ja som to tam videl asi pred mesiacom, a určite boli mladé (čierne s bielymi bodkami :mrk ) a bolo to 8 ečok, lebo ten šok som si zapamätal skrátka :) Ale možno už je to inak teraz
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Poslaťod Blade-o » Str 07. Apr 2010 23:15:50

Aldebaran tak co uz mas tych similisov? uz ti prisli?
Obrázok užívateľa
Blade-o

Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod Aldebaran » Štv 08. Apr 2010 8:23:20

Nie, bohužiaľ nie. Stále je nejaký problém, od nestíhania, cez pracovnú zaneprádnenosť až po chorobu. Mám pocit, že mi to niekto úspešne sabotuje :lol

Ak ich konečne dostanem, určite sa tu pochválim :mrk
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Blade-o » Štv 08. Apr 2010 8:56:03

urcite daj vediet :) som zvedavy
Obrázok užívateľa
Blade-o

Poslaťod Aldebaran » Sob 10. Apr 2010 19:08:02

Tramtarará! Dnes, pár minút po 17.00 letného SEČ som sa konečne, po troch dlhých mesiacoch čakania, dočkal svojich rýb. Desať similisov mi pláva v akváriu, zatiaľ sa len rozkukávajú, ale snáď im bude dobre. Okrem nich mám na skúšku aj osem cyprichromis microleptidotus karilani, predpokladám, že keď podrastú, mohol by som mať aj novú nádrž.

Za tie tri hodiny čo ich mám som už stihol mať aj záchrannú akciu...Jeden zo similisov, ten najväčší, sa mi skoro už stihol zasamovraždiť, kedy sa tak natlačil do ulity, že som ju musel rozbiť aby som ho dostal von. Momentálne je niekde pri ohrievači zastrčený, tak som veľmi zvedavý, ako dopadne. Sranda je, že sa zapchal do tej najväčšej ulity, ktorá v akváriu je, tak neviem či je sprostý alebo má naozaj samovražedné sklony :crazy:

Mojim obľúbencom je zatiaľ najmenší zo všetkých similisov, ktorého volám Robinson, keďže hneď od príchodu do akvária sa zabýval na opačnom konci nádrže ako všetci ostatní, a už si aj tvrdo háji revír, odháňa aj snáď trikrát väčšie cyprichromisy, aj keď ho ledva vidno medzi ulitami :heart :D

Plánujem urobiť aj nejaké fotky, ale asi až zajtra. jednak má foťák zdochnutú baterku, jednak majú ešte ryby tendenciu sa skrývať, keď prídem blízko k nádrži. Teda,okrem Robinsona, ktorý sa zrejme rád ukazuje a je mu jedno komu :D :D
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Stero » Sob 10. Apr 2010 19:23:08

:clap :clap :clap :clap :clap :clap :clap :clap
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Belial » Sob 10. Apr 2010 20:17:36

No super, tak nech sa im darí. :yes
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod LaciP » Ned 11. Apr 2010 7:43:52

...super gratulujem, nech sa im darí :yes , ale chcem ťa ukľudniť, nemusíš sa báť ak je ryba natlačená v ulite ešte sa mi nestalo že by ostala zaseknutá (teda ak vezmem podobnosť správania všetkých šnekáčov) tiež som sa pár krát zľakol :tmi , ale rybka sa vždy bez problému vytiahne von...najmä ak sa zľakne dokáže prudšie vbehnúť dnu a vyzerá to všelijak :O , niekedy je tam tak napasovaná že už neverím ž sa dostane von :sweat , ale stačí jej dva krát sa myknúť a je vonku... :yes
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Been thanked: 3 times

Poslaťod Blade-o » Ned 11. Apr 2010 19:28:36

gratulujem som rad ze ti uz prisli :) nech sa im dari :)
Obrázok užívateľa
Blade-o

Poslaťod Aldebaran » Ned 11. Apr 2010 19:47:43

LaciP píše:...super gratulujem, nech sa im darí :yes , ale chcem ťa ukľudniť, nemusíš sa báť ak je ryba natlačená v ulite ešte sa mi nestalo že by ostala zaseknutá (teda ak vezmem podobnosť správania všetkých šnekáčov) tiež som sa pár krát zľakol :tmi , ale rybka sa vždy bez problému vytiahne von...najmä ak sa zľakne dokáže prudšie vbehnúť dnu a vyzerá to všelijak :O , niekedy je tam tak napasovaná že už neverím ž sa dostane von :sweat , ale stačí jej dva krát sa myknúť a je vonku... :yes

no ale keď som odbil z tej ulity, ona tam bola normálne ohnutá skoro do pravého uhla okolo toho vretienka kosteného v strede ulity. Neviem, ja som ju pozoroval dosť dlho, keď ani po 20 minútach nevyšla ani sa nepohla, rozbil som ulitu...

Pridávam zopár sľúbených fotiek, nejaké ďalšie som nahral do osobného albumu. Oospravedlňujem sa za ich kvalitu, foťák nie je nič moc, o mojich schopnostiach fotiť ani nehovorím :chuckle

Obrázok

Obrázok

Obrázok

a môj obľúbenec Robinson :inlove

Obrázok

Obrázok
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 17 hostia