Parachromis dovii

Diskusia o makrofotografiách a detailoch fotografie

Re: Parachromis dovii

Poslaťod stiff » Sob 13. Okt 2012 10:05:15

Vďaka všetkým za pozitívne komenty.

No. Idylke je koniec. Včera ráno som našiel samicu "in memoriam". Samec ju zabil, muselo to byť rýchle, večer bola ešte fit.. Je to škoda, mal som s nimi veľké plány, ale asi aj to patrí k tomu. Tento pár bol spolu v akva asi rok a vždy bola dominantná samica, hoci bola menšia, dokázala samca hocikedy upratať niekde do rohu, alebo pod filter.. Niekoľkokrát sa vytreli, z ikier nič nebolo, napriek tomu ju samec nezabil, ako to býva zvykom pri podobných rybách. Práve naopak, vždy mal obhryzené plutvy on. Teraz (ako je to vidieť aj na tých fotkách) mali šrámy po zuboch na tvári obaja. Samica strážila ikry, vyliahnutý plôdik a potom aj rozplávaný poter. Samec jej asistoval, neboli žiadne problémy. Vyzerá to, že ho nechcela pustiť k mladým, alebo niečo podobné, lebo ju zabil rýchlo a mladých sa ani nedotkol... Teraz ich poctivo stráži tak, ako pred tým ona. Neodlovil som ich, nechal som to na prírodu, som zvedavý, či ich nepožerie a ako to celé dopadne.

Pripájam foto samca, až bude čas, možno natočím aj video. Za povšimnutie stojí jeho svetlá farba na hlave (ale aj inde na tele - je svetlejší ako jeho súrodenci) a zaujímavo kontrastne oranžovo vyfarbené oko.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Reklama

Poslaťod paloi » Sob 13. Okt 2012 11:56:57

Takže samcovi po roku rupli nervy.

Škoda tej samice. Ale každá má, čo si zaslúži.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod KlimO » Ned 14. Okt 2012 7:35:37

Stiff a nemas aj foto samice? chcel by som vidiet foto co jej spravil
Obrázok užívateľa
KlimO

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod stiff » Ned 14. Okt 2012 18:20:52

To nie, nebol to pekný pohľad, takéto veci nefotím..

Apropo, samec sa normálne stará o mladé, akoby sa nič nestalo. Neubudlo z nich. Uvidíme, čo prinesú najbližšie dni.
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Predchádzajúci

Späť na Macro / detail

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia