Vďaka všetkým za pozitívne komenty.
No. Idylke je koniec. Včera ráno som našiel samicu "in memoriam". Samec ju zabil, muselo to byť rýchle, večer bola ešte fit.. Je to škoda, mal som s nimi veľké plány, ale asi aj to patrí k tomu. Tento pár bol spolu v akva asi rok a vždy bola dominantná samica, hoci bola menšia, dokázala samca hocikedy upratať niekde do rohu, alebo pod filter.. Niekoľkokrát sa vytreli, z ikier nič nebolo, napriek tomu ju samec nezabil, ako to býva zvykom pri podobných rybách. Práve naopak, vždy mal obhryzené plutvy on. Teraz (ako je to vidieť aj na tých fotkách) mali šrámy po zuboch na tvári obaja. Samica strážila ikry, vyliahnutý plôdik a potom aj rozplávaný poter. Samec jej asistoval, neboli žiadne problémy. Vyzerá to, že ho nechcela pustiť k mladým, alebo niečo podobné, lebo ju zabil rýchlo a mladých sa ani nedotkol... Teraz ich poctivo stráži tak, ako pred tým ona. Neodlovil som ich, nechal som to na prírodu, som zvedavý, či ich nepožerie a ako to celé dopadne.
Pripájam foto samca, až bude čas, možno natočím aj video. Za povšimnutie stojí jeho svetlá farba na hlave (ale aj inde na tele - je svetlejší ako jeho súrodenci) a zaujímavo kontrastne oranžovo vyfarbené oko.