Ja pouzivam JBL, predvcerom som instaloval 4. kus, povodne som kupil 2ks 900ky, je tomu nieco viac ako 3 roky. Prvy som menil pred par mesiacmi, v podstate este isiel ale nejako stracal vykon a pri tych vacsich rybach som potreboval poriadny vykon, tak som kupil 1501ku. Druha 900ka sa prakticky odporucala teraz, bol som na kratsej dovolenke a ludia ktori zabezpecovali krmenie to samozrejme posrali, skapalo mi par ryb a podobe ... proste som potreboval spravit velku udzbu, poriadne som precistil tu 900ku a uz sa mi ju nejako nepodarilo nastartovat, odporucala sa ta pumpa ktorou sa startuje, to ale neni problem, ale nech som cistil ako som chcel, preplachoval atd ... ten filter uz proste nesiel, tak som kupil druhu 1501ku... teraz to slape pekne a predpokladam ze mam na dalsie 3 roky pokoj.
Aby som zhrnul skusenosti - hlucnost v pohode, jasne ze keby som pri tom spal tak to pocut ale inak idu velmi ticho. Tie startovacie pumpovacie zariadenia sa posrali pomerne skoro, ale to neni zasadny problem. Cerpadla tahali v pohode, nikdy nic netieklo, cistil som ozaj malo, niekedy mozno az za 4-6 mesiacov ... ci vydrzali dost dlho je otazne, ten jeden este mohol ist, druhy sa pokazil ... pravda je ze porovnatelny
EHEIM stoji 2 krat tolko a ci prezije 6 rokov je otazne. Mal som urcite vyhrady k vypracovaniu, na niektorych veciach bolo vidiet ze setrili na materialoch, ale na funkcnost to nejky vplyv nemalo.
Celkovo som spokojny, robotu spravia, su lacne a vydrzali podla mna pomerne dlho. S eheimom to porovnat neviem, este som ziadny nemal ale niekedy to skusim uz len zo zvedavosti ci to fakt stoji za tu vyssiu cenu