Ja nie som odborník na filtráciu
No na taký objem sa už zvyčajne robí prepad z akvárka do skleneného filtra pod akvárkom. V ňom si môžeš skombinovať čo len chceš. Ušetríš peniaze za hotový filter, výkon a objem si nadimenzuješ podľa vlastnej predstavy.
S tým 7-násobným prietokom objemu je to čistá blbosť ... sám vidíš aké číslo ti vyšlo. Skús si predstaviť, alebo lepšie vyskúšať, že ak by si dal do cca. 400 l (120x60x60 cm) akvárka
čerpadlo s výkonom 2800 l/h ... ryby by plávali jedným smerom otočené proti prúdu ... na lososy je to OK, ale nie na jazerné ryby.
V každom prípade na taký objem už stojí za zváženie na zákazku robený sklenený filter. No a podľa zanášania prispôsobiť média a prietok... nikto ti nedá presnú formulku ako na to. Teda, možno dostaneš návod ako to niekomu funguje, ale u teba nemusí. Premakaný systém tu má Dali, tam by som hľadal inšpiráciu. Zas Aquarista má v 1200 l dva filtre
Eheim 2080 a zjavne mu to postačuje. Každé akvárium je iné ... to tvoje bude tiež iné.
No ak chceš použiť filtre ktoré máš, mohlo by stačiť doplniť ich o nejakú filtračnú hlavicu s molitanom a mohlo by to fungovať. Skutočne to treba len vyskúšať.