Jak předcházet nemocem u Tropheusu

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Jak předcházet nemocem u Tropheusu

Poslaťod stiff » Str 03. Mar 2010 18:51:11

Aldebaran píše:
stiff píše:Pietro vraví, že postihnuté ryby lieči v karanténe, nie v spoločenskej nádrži. Pritom sám spomína, že nákaza sa šíri výkalmi...atď, atď. Proste sú tam nejasnosti, ktoré si navzájom odporujú...

Práve preto, že sa nákaza šíri výkalmi, lieči Pietro ryby v karanténe, aby sa nenakazili ďalšie ryby. Rovnako tak ľudia, ktorí majú črevné infekcie sa izolujú na infekčnom oddelení. Ja v tom žiadnu nejasnosť ani odporovanie si nevidím :mrk

Ale dosť už toho, som rád, že ste sa obaja ukľudnili a každý si priznal svoju čiastočnú chybu. Teším sa na ďalšie články a diskusie :yes

Aldebaran, trochu ti to vyjasním... :D
Ak máš v nádrži ryby postihnuté hexamitou (naozaj málokedy sa jedná iba o jedného jedinca), môžeš ich separovať do karantény a preliečiť. Jasné, že liečba v karanténe je lacnejšia, jednoduchšia a účinnejšia. Ale postihnuté ryby vylučujú výkaly plné pôvodcov ochorenia - to si sa mohol dočítať vyššie. To, že si chorú rybu odlovil a vyliečil v karanténe je jedna vec, ale výkaly, ktoré tá ryba (ryby) pred tým veselo vylučovali v spoločenskej nádrži, to je druhá vec... Ostatné "zdravé" jedince ich veselo premieľajú v tlamkách v snahe zistiť či sa náhodou nejedná o krmivo, takže sa im bičíkovce dostanú bezproblémov až do tráviaceho traktu - A IDEME ĎALEJ!!! :rofl :rofl Preto je vhodné (a podľa mňa aj veľmi žiadúce) preliečiť celú nádrž. Toto som ale nikde nevyčítal, toto je moja prax a takto to reálne funguje... Už chápeš?

PS: s ľuďmi by som to veľmi neporovnával. Pochybujem, že niekde v nemocnici nejakí pacienti jedia infikované výkaly po svojich kolegoch spolupacientoch. :rofl :hi Dúfam, že som nebol veľmi ostrý a nikoho som týmto neurazil - to nebolo mojím cieľom :hand :hi
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Reklama

Poslaťod Aldebaran » Str 03. Mar 2010 18:55:02

máš pravdu, tak som sa na to nepozrel... A to o jedení výkalov som si akosi neuvedomil :blush
myslím, že sa prestanem starať do debát o liečení rýb, lebo z nich vychádzam ako blbec, predsa len je to oproti ľudom dosť rozdiel :rofl
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod kofola » Štv 11. Mar 2010 19:56:09

Aldebaran ja sa do debat o chorobach radsej nezapajam, lebo o nich vela neviem :oops: . Zatial som to nijako zvlast nepotreboval - klop klop a dufam ze ani nebudem. :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Aldebaran » Štv 11. Mar 2010 20:25:58

kofola píše:Aldebaran ja sa do debat o chorobach radsej nezapajam, lebo o nich vela neviem :oops: . Zatial som to nijako zvlast nepotreboval - klop klop a dufam ze ani nebudem. :lol: :lol:

hej, no, asi sa budem pridŕžať starej známej pravdy, nekecať o veciach, o ktorých nič neviem a radšej ticho nasávať informácie :nerd :D
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod kofola » Pia 12. Mar 2010 7:29:29

Ber to tak, ze o chorabach sa najviac naucis ked budes svoje ryby liecit. Ja budem mat radsej zdrave ryby a budem sprosty. :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Predchádzajúci

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 24 hostia