Samicka yellowky bude mať malinke. ako postupovať??

Diskusia o cichlidách z jazera Malawi

Re: Samicka yellowky bude mať malinke. ako postupovať??

Poslaťod mispeed » Pia 08. Júl 2011 19:28:33

Podľa mna to nie je žiadny extremisticky názor, keď napíšem, že každý človek by mal mať prirodzenú úctu k životu. Píšem o živote zvierat a ľudí a nie o baktériach a hmyze. Každý sa môže rozhodnúť sam, čo bude robiť s krížencami. Ale ja by som určite nezabil zviera, len preto že je to kríženec, alebo že sa mi nepáči, alebo dokonca z radosti, ako poniektorí čo si to dokonca nahrajú a hodia na internet. Ale nechajme to tak..
Obrázok užívateľa
mispeed

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod kofola » Pia 08. Júl 2011 19:39:07

Ale ja mam uctu k zivotu. Ludi a aj zvierat. A prave preto, ked je niektora ryba defektna, tzn. ma zle vyvinute plutvy, chyba jej oko, ma nevyvinuty plynovy mechur, ma deformovane usta, tak jej to ulahcim. Keby som to neurobil, tak by to pomaly a kruto robili jej surodenci a vlastny rodicia a nakoniec by tu rybu zozrali. Akurat by trpela niekolko dni, mozno tyzdnov.
Krizencov neutracam, lebo ziadnych nemam. Nedavam spolu ryby do nadrze, ktore by sa mohli krizit. Ked sa taketo nieco ale stane, tak je to podla mna chyba chovatela. Keby sa ale dostavali doobehu stale taketo krizene rybky, tak skor ci neskor by vzniklo aj medzi cichlidami nieco taketo:
Kód: Vybrať všetko
http://www.kikosko.estranky.cz/fotoalbum/rybky/nebohladka/nebohladka.html

Kód: Vybrať všetko
http://www.akvaryumculuk.biz/poecilia_latipinna.html

Zda sa ti to prirodzene a normalne?
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod mispeed » Pia 08. Júl 2011 19:48:31

Akože jasnačka, súhlasím s tebou, čo sa týka rýb s nejakým defektom, ja som mal na mysli zdravych krížencov.
Obrázok užívateľa
mispeed

Poslaťod Matej » Pia 08. Júl 2011 20:36:30

Toto je taka chulostiva vec, kazdy z nas ma k tym rybam urcity vztah, inak by sme ich nechovali takze neni len take jednoduche ich utratit. Idealna situacia je fakt tomu krizeniu predist aby nebolo nutne ryby zabijat.

Dolezite je uvedomit si ze akvaristika je velmi odlina od realnej situacie v prirode, tam ku krizeniu ani premnozeniu az tak casto nedojde, priroda si to vacsinou zariadi sama. V akvariach je to ale ine, ryby maju dost potravy, chovatelia im ulahcuju mnozenie, odlovuju samice... potom sa ryby krizia, prezivaju defektne jedine ktore by v prirode davno posluzili ako potrava ...

Jednoducho povedane, clovek ktory s rozhodne ODCHOVAVAT ryby, musi na seba prebrat aj selektivnu funkciu ktoru inak plni priroda aj zo vsetkym neprijemnym co k tomu patri. Alebo mnozeniu zamedzit, pripadne riesit redukciu poteru vhodnym dravcom.

Ja osobne uz nechcem akvarium kde prezije poter viac ako zriedkavo, mam akvarium na okrasu nie na odchovavanie. Toto ma byt uloha chovatelov, ludi ktori si postrazia co sa s cim krizi, daju rybam to co potrebuju a ten vysledok tak aj bude vyzerat. Nevidim vyznam v tom aby kazdy kto ma akvarium, mnozil ryby a potom ich predaval za par centov na bazosi. Takto sa len k*rvia ryby, koluju podivne varianty a defektne ryby a chovatelia ktori by boli schopni dodat na trh kvalitne ryby maju problem konkurovat obyvackovym mnozicom ktorym je jedno co za rybu dostanu.

Tolko k teme :) Inak emmkaa, planujem zmenu osadky, spominala si duboisi, ak chces mozeme sa nejako dohodnut :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Nawi » Pia 08. Júl 2011 21:56:37

mne nezostava nic len suhlasit z chalanmi,a ked je vam to nepriemne len tak splachnut rybu tak si zaobstarajte nejake masozravce a je po probleme,krizence alebo ryby z defektom posluzia ako vyborna potrava pre masozravce,sam tak robim alebo este jedna moznost zaobstarat si korytnacky,tie pozeru vsetko co podne do aqua(viem mam 3kusy doma :crazy: )
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod kofola » Sob 09. Júl 2011 8:10:22

Matej presne takto som to myslel. Dakujem.
Obrázok užívateľa
kofola

Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod emmkaa » Sob 09. Júl 2011 8:33:30

Ouuu chlapci vážna diskusia sa tu rozbehla... :S a začalo to tak nevinne.. Ja som len chcela k tomu povedať, že fakt nemám to srdce tým rybam ublížiť, ale ani ich nedám nikomu... ja mam akvarko pre potešenie, nie na odchov.. :mrk

Matej a akých máš tých duboisov?? tak o mesiac to už bude aktuálne, lebo aq je momentálne v zábehu.. :)
emmkaa

Has thanked: 2 times

Poslaťod mispeed » Sob 09. Júl 2011 18:34:25

Kupim korytnacku, nepreda dakto? :D
Obrázok užívateľa
mispeed

Poslaťod Matej » Sob 09. Júl 2011 20:59:48

kofola píše:Matej presne takto som to myslel. Dakujem.

My tu vsetci myslime podobne, len to niekedy trva nejaku dobu zladit rozne formy prejavu :)

Inak na dakujem je tu aj take male tlacitko, od teba este tusim nemam to bude vzacne :)
Naposledy upravil Matej dňa Sob 09. Júl 2011 21:10:24, celkovo upravené 2
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Matej » Sob 09. Júl 2011 21:03:49

emmkaa píše:Matej a akých máš tých duboisov?? tak o mesiac to už bude aktuálne, lebo aq je momentálne v zábehu.. :)

Tak do 10m tie vacsie kusy, mensie cca 7-8cm, su to asi 1.5 rok stare ryby. Nemeram ich, mozno su aj vacsie :)

Pozret si ich mozes v mojej prezentacii. Ale je to hejno skoro 50ks, takze idealne zobrat ich vsetky :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

PredchádzajúciĎalší

Späť na Malawi cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia