Ahojte. Dostal som sa k tomu až teraz, chcel by som tak stručne zhrnúť tento super výletík, ak to niekoho zaujíma..
Keďže sme tentokrát skoro vôbec nefotili, bude to len taký „opis“ čo a kde..
Nakoniec sme šli len jedným autom a to bolo šťastie, pretože nikto z nás nevzal navigáciu. Tak si neviem ani predstaviť, ako by sme to riešili s dvomi autami.. Ako to už na týchto našich akciách býva, nič sme poriadne nepripravili a každý sa spoľahol na toho druhého. A tak to aj dopadlo. No nič, veď máme mobily s navigačkami, tak ideme, dohodli sme sa v PB. Mobily nám v ČR boli na prd. Tak sme kúpili na benzínke mapu a začala sa maturita. Toľko hluchých km som asi ešte nenabehal. Ani neviem koľkokrát sme blúdili, hlavne pri Prahe. Bolo celkom srandovné, pozerať sa na prekvapené tváre okoloidúcich, keď sme sa ich pýtali na cestu.V dnešnej dobe, v modernom svete navigácií.. V riadnom časovom strese, sme prešvihli skoro každú druhú odbočku. No proste jedna báseň. Sranda. V predu sedel Rybarik s mapou pred ksichtom a navigoval. Volali sme ho navigačka a neskôr už pokazená navigačka – že to treba reklamovať u výrobcu..
Ale tak, len zo srandy, Rybar, nie že sa urazíš... Plne si uvedomujem, že na tom blúdení má podiel aj poplašený šofér, ktorý celú noc balil ryby a nič nespal..
Tak prvá zastávka bola v Gigaexotic – Hrochuv Týnec. Firma sa presťahovala, tak nám „chvíľku“ trvalo, kým sme to našli s touto „navigáciou“. Už sme si nevedeli rady, zastavili sme sa pred nejakou krčmou, že sa spýtame pani, ktorá išla k nám. Predbehla nás – Idete s rybami?, spýtala sa. No super, bola od fachu.. Zdržali sme sa asi hodinku, pokecali, popozerali, káva, nejaké drobné nákupy a ideme ďalej. Mugs chcel zájsť do morského sveta – Pepinov útes. Ani neviem kde to bolo, ak mám pravdu povedať. Ale trafili sme tam. Časový sklz bol asi 2 hodky. No nič. Škoda, že sme tam nefotili. Tá predajňa bola jedným slovom neskutočná. Fakt. Ak niekedy budete mať cestu okolo, určite si to treba pozrieť. Obrovské nádherné morské akvárium, spústa rýb a koralov. Naozaj nádhera. Asi hodinku sme očumovali, Mugs kúpil nejaké koraly a ešte čosi, ani neviem čo. Vyrazili sme na Mělník, lebo s touto navigačkou som si na Prahu naozaj netrúfal. Zavolal som Zikimu do Braníku a dohodol plán „B“. Že až sa budeme vracať z Vivárka, vybehne niekde na kraj Prahy a odovzdám mu ryby. Cestu na Mělník nebudem rozoberať, akurát poviem, že navigácia ma priviedla na jeden most, ktorý bol jediný prechod „skratkou“ na Mělník. Most bol v rekonštrukcii – obchádzka asi 40km.. Som myslel, že ma trafí.. Dorazili sme asi 5 min pred záverečnou. Fuuj
Pán Kučera, v dobrej nálade, ako vždy, postavil na kávu a debatovali sme. Chcel nám vysvetliť, ako trafíme do Zoo Braník. Ale zbytočná snaha, po tom všetkom už mozog vypovedal službu. Nakoniec sa rozhodol, že ide s nami. Aspoň po dlhšej dobe navštívi Zikiho a Danilu. Tak sme asi o 19.00h vyrazili a jeho Volva sme sa držali ako kliešť. To bolo jediné šťastie, do Braníku by sme netrafili, to je istota. V Zoo Braník už mali „padla“, čakali len za nami. Niečo sme pokúpili, pokecali a asi o 21.00h sme vyrazili domov. Štyria sme stáli pred obchodom, keď nám Ziky vysvetľoval, ako sa najjednoduchšie dostaneme na výpadovku na Brno. Samozrejme, asi sme hneď na prvej zle odbočili (už asi zo zvyku), lebo sme sa hodnú chvíľu motali, kým sme z toho vyšli. Ale to už bolo jedno v tejto chvíli – misia splnená
.
Do PB sme dorazili o 03.00h a padli sme na hubu. Prespali sme u Mugsa a ráno o 8.00h sme vyrazili do VK k Jovanovi. Na obed sme pristáli pred činžiakom, Jovan akurát venčil svojho hafana. Prebalili sme ryby a niečo som fotil. Fajn sme podebatovali, Prebrali sme komplet politickú situáciu v akvaristike, popri tom sme vypili každý po 4 kávy. O 18.00 sme vyrazili domov. No čo mám povedať – Jovan nevie málo hovoriť..
Domov som dorazil o cca 22.00h Palubovka hlásila 1850km.
Pre mňa to bol zasa jeden super výlet, kopa stresu, človek je na konci fakt unavený, ale v tom to presne je. Ryby –
akvaristika – úlet – reset. V jeseni si plánujem ďalšiu cestu, ak sa podarí...
Vybral som pár foto z Braníku. Fotil Mugs, je to bez blesku s novým 650D + 40mm f2,8. Inak sme nefotili nič, nebol čas, teda okrem cesty, tú ste už ale videli
.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.