Labidochromis caeruleus-Yellow neuspesny vyter :(

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

Labidochromis caeruleus-Yellow neuspesny vyter :(

Poslaťod Kojtus » Uto 17. Jan 2012 14:31:53

Caute ludkovia. Nie prvy a asi ani posledny krat potrebujem Vasu pomoc. Nase akvarium uspesne funguje uz 4 mesiace bez vacsich problemov. Hodnoty vody su v norme a rybkam sa dari. Potesili sme sa ked sa nam yellowky vytreli. po troch tyzdnoch som samicke vybral male z tlamky a oddelil ich. prekvapilo nas ze nato ze ma iba 4cm mala 18 drobcov. na druhy den (vcera) ich ostalo len 10 a treti den (dnes) su uz len dve. Su to nase prve male, takze neviem co sme spravili zle. Viete niekto poradit alebo vysvetlit taky uhyn? diky moc
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Kojtus

Has thanked: 7 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Labidochromis caeruleus-Yellow neuspesny vyter :(

Poslaťod Matej » Uto 17. Jan 2012 14:38:22

Cim si krmil tie mlade a kde si ich mal po "vyklepani" ?
Okrem toho to je mlada samica, prvy vyter ... to staci na to aby z toho nic nebolo :(
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Kojtus » Uto 17. Jan 2012 14:58:19

Mal som ich oddelene v sietke v tom istom akva a krmil som ich vlockami podrvenymi na prach. rad by som vedel co som spravil zle , pretoze som si vsimol ze uz dalsie dve maju ikry v tlamke. mame jedneho davaca tak mu ide :).
Kojtus

Poslaťod Nawi » Uto 17. Jan 2012 18:51:34

naco?resp.preco si ju vyklepaval?co to nenehas na prirodu, alebo pockaj cca 20 dni a potom samicku odlov do male nadrzky alebo sietky nech tam vypusti male......
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Nawi » Uto 17. Jan 2012 18:51:34

naco?resp.preco si ju vyklepaval?co to nenehas na prirodu, alebo pockaj cca 20 dni a potom samicku odlov do male nadrzky alebo sietky nech tam vypusti male......
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod kofola » Uto 17. Jan 2012 19:59:00

Vyklepavat-nevyklepavat je nekonecna tema. Takze k veci: ked uz boli male vonku a boli zive, tak nie je dovod, aby neprezili. Ked sa plodik vyvynie - oci, chvostik, zltkovy vak je jedno ci bola samicka mlada. Osobne nemam dobru skusenost davat mladucke rybky do sietky k dospelym. Videl som ako ich dospele napadali cez sietku, az ich zabili. Druha vec je rozkrmenie. Ked rybky vyklepes su este narocnejsie nadruh potravy, pretoze su mensie ako donosene do konca. Idealne je rozkrmovat cerstvo vyliahnutou artemiou.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod jusko » Uto 17. Jan 2012 20:19:11

Jednoznačne vyklepané mladé musia byť samostatne - nesmie tam byť ani prísavník, ak sú v sietke, lebo ich cez sieťku zožerie.
Takéto malé nemôže byť problém dochovať. Mne sa stávalo, že vyklepaná ikra nemala ani očká a ani chvostík a dokázal som ju v pohode vychovať až do predaja. To sa stáva, keď Ti v jednodruhovom akva nosí napr. 10 samíc a ty pri vylovovaní chytíš tú, čo je najkratšie vytretá a vypľuje Ti ikry do sítka.
Ale vyklepávam už roky a v pohode - ako tvrdím, ušetríš tým samičku a moje vyklepané mladé v dospelosti v pohode donášajú zdravé a pekné mladé.
Tak, a teraz sa do mňa pustite ,,nevyklepávači,,. :lol:
Obrázok užívateľa
jusko

Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod Kojtus » Uto 17. Jan 2012 20:34:52

Kofola to mas pravdu. tiez.som videl ako im ta sietka v akva nedala.pokoj a stale sa kolo nej krutili. Ale nenapadli m ze by ich tak mohli pozabijat. co uz. bdem vediet a nabuduce dam vacsi pozor.
Kojtus

Poslaťod Nawi » Uto 17. Jan 2012 21:55:25

jusko píše:Jednoznačne vyklepané mladé musia byť samostatne - nesmie tam byť ani prísavník, ak sú v sietke, lebo ich cez sieťku zožerie.
Takéto malé nemôže byť problém dochovať. Mne sa stávalo, že vyklepaná ikra nemala ani očká a ani chvostík a dokázal som ju v pohode vychovať až do predaja. To sa stáva, keď Ti v jednodruhovom akva nosí napr. 10 samíc a ty pri vylovovaní chytíš tú, čo je najkratšie vytretá a vypľuje Ti ikry do sítka.
Ale vyklepávam už roky a v pohode - ako tvrdím, ušetríš tým samičku a moje vyklepané mladé v dospelosti v pohode donášajú zdravé a pekné mladé.

jusko ja s tebou suhlasim,pred tym som ani ja nevyklepaval,nehaval som samice donosit,no teraz som zistil ze vyklepanim ako hovoris usetris samicu a pod a mlade vyklepane rybky su skoro rovnake ako tie donosene,lisia sa len velkostou....
ina je to super pocit vydiet ako sa z ikry vyvija mala rybka,ja to mam teraz moznost sledovat pri mojich sciaenochromisoch
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod jusko » Str 18. Jan 2012 9:40:54

pigeon píše:
jusko píše:Jednoznačne vyklepané mladé musia byť samostatne - nesmie tam byť ani prísavník, ak sú v sietke, lebo ich cez sieťku zožerie.

jusko ja s tebou suhlasim,pred tym som ani ja nevyklepaval,nehaval som samice donosit,no teraz som zistil ze vyklepanim ako hovoris usetris samicu a pod a mlade vyklepane rybky su skoro rovnake ako tie donosene,lisia sa len velkostou....
ina je to super pocit vydiet ako sa z ikry vyvija mala rybka,ja to mam teraz moznost sledovat pri mojich sciaenochromisoch

Nemyslím si, že by vyklepané boli menšie ako donosené - z akého dôvodu?
Obrázok užívateľa
jusko

Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Ďalší

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 10 hostia