jancibie píše:Kým si vygúgliš,vieš isto že jednotlivé sledované znaky musia ležať v rôznych chromozómoch? A že v zygote musí byť zastúpený každý alelový pár,inak sa deformácia nemá šancu prejaviť?
jancibie píše:Kým si vygúgliš,vieš isto že jednotlivé sledované znaky musia ležať v rôznych chromozómoch? A že v zygote musí byť zastúpený každý alelový pár,inak sa deformácia nemá šancu prejaviť?
http://www.ta3k.sk/bio/index.php?option=com_content&view=article&id=106:zakladne-pojmy&catid=53:genetika&Itemid=72
huhu píše:Mate tu debatu, ktorej ja vobec nerozumiem, ale som zvedavy a napadlo mi... Ked mas dve rybky WF a potom ich potomstvo... Ako vies, ze rodicia niesu surodenci alebo pribuzny? Ci sa to nejak neriesi? Ked su proste WF tak sa "rodokmen" neriesi?
jovan píše:huhu píše:Mate tu debatu, ktorej ja vobec nerozumiem, ale som zvedavy a napadlo mi... Ked mas dve rybky WF a potom ich potomstvo... Ako vies, ze rodicia niesu surodenci alebo pribuzny? Ci sa to nejak neriesi? Ked su proste WF tak sa "rodokmen" neriesi?
Väčšinou to príroda zariadi tak,aby k priamemu kríženiu-brat+sestra nedošlo.Platí to aj pri húfových rybách.Treba si uvedomiť ,že každá jedna ryba - či už jedinec v prírode dospieva,a je teda pohlavne zrelá v rozdielnu dobu .Navyše veľkú rolu hrajú aj obdobia rozmnožovania v prírode ,ktoré nie sú ani zdaleka tak časté ako pri x-tej akvarijnej forme.Ak to nastane ,tak zámerne,aby bol obohatený potravinový reťazec.
MEPHISTOCICHLIDS píše:jancibie píše:Kým si vygúgliš,vieš isto že jednotlivé sledované znaky musia ležať v rôznych chromozómoch? A že v zygote musí byť zastúpený každý alelový pár,inak sa deformácia nemá šancu prejaviť?
Google používaš skôr Ty . Je mi jasné , že si sa pripravil a chceš zatiahnuť debatu do roviny kde sa už nikto z nás nechytá . Toto sú otázky , ktoré by si mal smerovať na genetikov a nie na obyčajného akvaristu .
perchess píše:MEPHISTOCICHLIDS píše:jancibie píše:Kým si vygúgliš,vieš isto že jednotlivé sledované znaky musia ležať v rôznych chromozómoch? A že v zygote musí byť zastúpený každý alelový pár,inak sa deformácia nemá šancu prejaviť?
Google používaš skôr Ty . Je mi jasné , že si sa pripravil a chceš zatiahnuť debatu do roviny kde sa už nikto z nás nechytá . Toto sú otázky , ktoré by si mal smerovať na genetikov a nie na obyčajného akvaristu .
No po toľkých rokoch si konečne priznal, že si obyčajný akvarista. Z tvojich predchádzajúcich príspevkov som mal mnohokrát dojem, že máš "vysokú ichtyologickú", alebo že si minimálne Kullanderov synovec. Naozaj som rád, že konečne skončia nezmyselné škriepky tu na portáli typu "kto ďalej dočúra". Máme spoločného koníčka, tak si poďme navzájom pomáhať, nie sa obviňovať, závidieť, ohovárať....
Čo sa týka genetiky, niečo o tom viem, a preto ďakujem jancibie aj jovanovi za ich príspevky.
To admin: blahoželám k odchovu a nech sa im darí, či už u teba alebo u jancibie!
MEPHISTOCICHLIDS píše:..Ja som iba obyčajný akvarista - vždy vylúčim poškodenú rybu z chovu ...
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 24 hostia