Pseudotropheus saulosi

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

Re: Pseudotropheus salousi

Poslaťod Matej » Ned 31. Okt 2010 11:14:54

heno96 píše:Hej treba a od akeho autora si to prekladal?

Sorry dal som zlu linku, tuto je ten clanok :
Kód: Vybrať všetko
http://www.cichlid-forum.com/articles/p_saulosi.php

autor je Paul Barber
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Reklama

Re: Pseudotropheus saulosi

Poslaťod Rostratus » Pon 01. Nov 2010 9:17:31

Ahoj pokiaľ to chceš takto verejne prezentovať, potrebujem súhlas od autora článku. Konkrétne či môžeme slovenský preklad článku použiť pre portál Cichliportal.sk. Bez toho to nemôže byť zverejnené. :blush
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Matej » Pon 01. Nov 2010 11:13:50

admin píše:Ahoj pokiaľ to chceš takto verejne prezentovať, potrebujem súhlas od autora článku. Konkrétne či môžeme slovenský preklad článku použiť pre portál Cichliportal.sk. Bez toho to nemôže byť zverejnené. :blush

Ja som to neprekladal preto ze by som to chcel prezentovat, len som nemal co robit tak som to spravil :) Myslim ze to ze som to hodil na forum by vadit nemalo nie? Jasne ze z toho nebudes robit obsah portalu bez suhlasu autora :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Kolakao155 » Pon 08. Nov 2010 18:59:45

Ja som zacal s chovom ps. saulosi, mam ich asi 1,5 mesiaca a este ku nim pribudnu yellowky. je to skupinka 10 rybiek, medzi nimi viditelne najvacsi samcek ma dominanciu, maju tak 4-7cm, a ten najvacsi samec este stale nie je vyfarbeny celkom do modra, hoci obcas mu pekne stmavne papulka a plutvy, ma len take namodrale odtiene. myslel, som, ze sa uz prefarbuje, ale za ten mesiac a pol sa to vobec nezmenilo. krmim ich serou granugreen, je tam aj spirulina, kdesi som nasiel, ze je fajn to doplnit aj o tropical astacolor, tak im raz tyzdenne davam aj to. rybky vyzeraju celkom spokojne, tak som zvedavy, kedy sa objavi nejaka prva plna tlamka hehe.
ked niekto mate vlastne skusenosti, tak to sem hodte, nech mame nejaky subor skusenosti :)
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Has thanked: 5 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod dkollar » Pon 08. Nov 2010 22:46:23

Matej píše:Neviem ci na to netreba nejake povolenie od autora.

ahoj Matej,

ano, treba:

Can I use articles from this Web site?
Articles published on this site remain the respective property of the author. We cannot grant permission. Permission must be obtained from the author of any article you wish to reproduce. This policy is enforced by U.S. and international copyright laws.

http://www.cichlid-forum.com/faq.php#506
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod Matej » Pon 08. Nov 2010 23:08:56

dkollar píše:
Matej píše:Neviem ci na to netreba nejake povolenie od autora.

ahoj Matej,

ano, treba:

Can I use articles from this Web site?
Articles published on this site remain the respective property of the author. We cannot grant permission. Permission must be obtained from the author of any article you wish to reproduce. This policy is enforced by U.S. and international copyright laws.

http://www.cichlid-forum.com/faq.php#506

Mne to je jasne, len tuto je ten hacik ze ja som to prelozil, samozrejme niektore pasaze zmenil a prisposobil ... cize je celkom dobre mozne ze v tomto pripade staci uviest zdroj. Nezobral som ten clanok tak ako je, ale vyraznym sposobom som z neho cerpal. Ale uplne isty som si neni cize neberte to ako navod :)

Ale kaslat na to, hovorim ja som to nechcel publikovat, len som nemal co robit tak som to prelozil aby si mal Peter7310 co precitat ked hladal informacie :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Kolakao155 » Str 09. Feb 2011 14:33:27

Od akeho veku sa zvyknu saulosi zacinat triet? A samcek sa prefarbi do modra? Moju skupinu 10 ryb mam 5 mesiacov a uz vtedy mohli byt 3 -4 mesiace stare neviem presne. Zda sa mi ze odvtedy podrastli len minimalne, dominantny samec ktory javi naznaky bledulinkeho modrasteho odtiena je stale oranzovy len obcas stmavnu pruhy na tele ked sa predvadza pred inym samcom a samicou ale to je velmi zriedka. Teraz mozem mat tych 7 Cm ostatne su mensie. Krmim ich myslum kvalitne sera granu green, tropical spirulina forte, tropical asta ccolor len sem tam. Asi pred 2 tyzdnami som pridal aj mrazenu artemiu raz tyzdenne.je to normalne ze zatial nejako rastovo neakceleruju a nejavia prilisnu treciu aktivitu? v akva mam este yellowky, 100x40x 50 cm.
Vdaka za odpovede
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Poslaťod Byk1984 » Štv 10. Feb 2011 9:13:09

Moje saulosi maju asi tak 10-11 mesiacou a dominantny samec je uz plne vyfarbeny a ma velkost 10cm.Samice su mensie a druhy samec ma len naznaky modrej farby a je velky ako dominantny
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Kolakao155 » Štv 10. Feb 2011 10:29:26

Moje budu hadam o nieco mladsie, ale len trochu. Myslis, ze niekde robik chybu ak nerastu a nevyfarbuju sa? Samcoidne spravanie som obcasne postrehol u 3 samcov a mozno u piatuch som si isty ze su samice. Tie zvysne (celkom 10) mozy byt samice aoebo subdom samce. Moze to byt tym ze mam mensie akva? rybky inak vyzeraju celkom spokojne ale mrzi ma ze sa nefarbia ani o kusok.
Obrázok užívateľa
Kolakao155

Poslaťod Kolakao155 » Štv 10. Feb 2011 10:34:16

Byk pozeral som tvoje foto tak moj samec vyzera tak podobne ako tvoj ked si ho ty fotil, ked sa ku zachce a sa najezi plus ma taku ciernu papulku ale inak je skor do oranzova..ako dlho sa ten tvoj menil?
Obrázok užívateľa
Kolakao155

PredchádzajúciĎalší

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 12 hostia