2100 litríkov Ameriky ... ( Stiff)

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
35
81%
2
7
16%
3
1
2%
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 43

Re: 2100 litríkov Ameriky ... ( Stiff)

Poslaťod stiff » Uto 18. Jan 2011 14:51:49

Jasné, rozumiem..., tiež toho mám celkom neúrekom a času čím ďalej, tým menej. :yawn:

Ak ti na tvojej vode prosperujú tangan. ryby, potom môžeš na kvalitnú JA zabudnúť. Neviem akú máš vodu, ale vzhľadom na vyššie spomenuté predpokladám, že bez RO by to nešlo.. Takže potom SA, tam je v podstate jedno akú máš vodu, tie ryby sú neskutočne tolerantné. V tejto mojej nádrži je SA, samozrejme okrem sumcov a festae. O flow sa nebavíme. Parachromisy, Vieja, Nandopsis, Herichthys atď.. Pri dobrej filtrácii a veľkom objeme by potom záležalo len na hustote osádky a množstve krmiva ako často by si robil údržbu. Pri tejto SA osádke však riedke zarybnenie nie je vhodné.. Inak s pozháňaním týchto rýb to nie je nijako zvlášť jednoduchšie ako pri spomínanej JA.
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Reklama

Poslaťod Matej » Str 19. Jan 2011 0:05:47

stiff píše:Jasné, rozumiem..., tiež toho mám celkom neúrekom a času čím ďalej, tým menej. :yawn:

Ak ti na tvojej vode prosperujú tangan. ryby, potom môžeš na kvalitnú JA zabudnúť. Neviem akú máš vodu, ale vzhľadom na vyššie spomenuté predpokladám, že bez RO by to nešlo.. Takže potom SA, tam je v podstate jedno akú máš vodu, tie ryby sú neskutočne tolerantné. V tejto mojej nádrži je SA, samozrejme okrem sumcov a festae. O flow sa nebavíme. Parachromisy, Vieja, Nandopsis, Herichthys atď.. Pri dobrej filtrácii a veľkom objeme by potom záležalo len na hustote osádky a množstve krmiva ako často by si robil údržbu. Pri tejto SA osádke však riedke zarybnenie nie je vhodné.. Inak s pozháňaním týchto rýb to nie je nijako zvlášť jednoduchšie ako pri spomínanej JA.

Tym padom je vymalovane, u nas v meste je voda idealna pre afriky, krasna tvrda :) Osmoza sice neni az tak draha, to uz by sa pri tej celkovej cene stratilo, ale je to dalsia komplikacia navyse a na to nemam chut ako som uz pisal.

Coz ale az tak nevadi, ja som myslel ze to co chovas ty v tejto nadrzi je prave ta juzna amerika, nikdy som si to detailne necital cize som ratal s rybami tohoto druhu, podobne ma aj admin u seba, cize to vlastne vobec nevadi lebo by som sa pripadne tak ci tak pozeral na strednu ameriku. A nikde neni napisane ze osadka musi zostat vecne ta ista ze ano :)

A k tej udrzbe, ja som pripraveny tu filtraciu riadne predimenzovat, cize tam problem nebude - velke kanistre + siporax + molitan a hlavice dovnutra na pevne ciastocky ... tam problem nebude, toto mam uz viacmenej premyslene, cize sa nebojim ze by to bolo treba extremne casto cistit.

Predbezne objem odhadujem asi na 2700 - 3000 litrov, este neviem presne konecne rozmery ktore budem prizposobovat podla miestnosti. A planujem tam supnut 2 kanistre typu ako je FX5ka od fluvalu, to naplnim prevazne siporaxom (alebo inou keramikou), a dovnutra pojdu 2-3 vacsie kusy molitanu s hlavicou do kazdeho. Tie budem schovavat za nejake to pozadie. To by podla mna malo stacit. Uvidime pri realizacii ako to cele vyjde, plany su plany a nakoniec sa aj tak treba prisposobit.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod stiff » Str 19. Jan 2011 20:51:41

Matej píše:...ja som myslel ze to co chovas ty v tejto nadrzi je prave ta juzna amerika, nikdy som si to detailne necital cize som ratal s rybami tohoto druhu, podobne ma aj admin u seba, cize to vlastne vobec nevadi lebo by som sa pripadne tak ci tak pozeral na strednu ameriku. A nikde neni napisane ze osadka musi zostat vecne ta ista ze ano :)

No ak by som to veľmi zjednodušil - pri SA je obrovská tolerancia na kvalitu a parametre vody.. Samozrejme výnimky potvrdzujú pravidlo. Pri niektorých druhoch je dokonca žiadúce vyššie pH aj celková tvrdosť... Pri JA sú nároky na vodu omnoho vyššie, aj preto to má málo ľudí. Čo sa týka povahy, SA je tvrdšia ako JA. Tým som chcel povedať, že ak sa rozhodneš pre SA, tovoja osádka sa určite bude postupne meniť, či chceš, alebo nie... :hmm

Ak budeš potom potrebovať nejaké info, som tu.. :cool
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod Matej » Str 19. Jan 2011 21:10:54

stiff píše:
Matej píše:...ja som myslel ze to co chovas ty v tejto nadrzi je prave ta juzna amerika, nikdy som si to detailne necital cize som ratal s rybami tohoto druhu, podobne ma aj admin u seba, cize to vlastne vobec nevadi lebo by som sa pripadne tak ci tak pozeral na strednu ameriku. A nikde neni napisane ze osadka musi zostat vecne ta ista ze ano :)

No ak by som to veľmi zjednodušil - pri SA je obrovská tolerancia na kvalitu a parametre vody.. Samozrejme výnimky potvrdzujú pravidlo. Pri niektorých druhoch je dokonca žiadúce vyššie pH aj celková tvrdosť... Pri JA sú nároky na vodu omnoho vyššie, aj preto to má málo ľudí. Čo sa týka povahy, SA je tvrdšia ako JA. Tým som chcel povedať, že ak sa rozhodneš pre SA, tovoja osádka sa určite bude postupne meniť, či chceš, alebo nie... :hmm

Ak budeš potom potrebovať nejaké info, som tu.. :cool

Dik za ochotu, ak by som sa na to dal, kazda rada bude dobra :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod stiff » Pon 14. Feb 2011 16:34:38

sumeček... :wtf:

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod vladko » Pon 14. Feb 2011 17:28:49

nieje co dodat :yes #1
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod Matej » Pon 14. Feb 2011 17:38:25

Tusim bol hladny :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Belial » Pon 14. Feb 2011 18:06:56

No Števko tak toto je hard core :o . Teraz ti začínajú ozajstné problémy... :twisted:
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Rostratus » Pon 14. Feb 2011 18:11:55

Ako som ti písal aj súkromne s týmito fotkami by si určite vyhral prvé miesto ako "momenta súťaže". Inak nezávidím. Počítam, že ten prísavník to už nerozdýchal a už neexistuje... :S
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod paloi » Pon 14. Feb 2011 18:55:18

Na tej druhej fotke to vyzerá, akoby si žili pekne v symbióze. Nerozluční kamaráti.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia