640l Ameriky..

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči nádrž ( hlasujte ako v škole)

1
0
Nehlasovalo
2
1
100%
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 1

Re: 640l Ameriky..

Poslaťod paloi » Sob 02. Mar 2013 20:52:07

Neio, tie neonky si asi nekupoval ako ďalších do partie. Asi to bolo kupované ako krmivo, nie?

A ešte pozerám na tú osádku na fotkách - na prvej vidím v strede akvária Pištu Seagala, na druhej zasa Malú morskú vílu... Jak Ty to děláš??? ;)
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Reklama

Poslaťod Matej » Sob 02. Mar 2013 22:44:10

Pekne to mas :)

Uz sa chystam tiez na nejake zive krmivo, len tak otestovat ako to dopadne. Skusim niekde zohnat nejake lacne gupky alebo neonky :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod cai cai » Štv 07. Mar 2013 22:51:47

paloi dobry postreh,uvidime co tam bude nabuduce,ale urcite to je dobre spestrenie fotiek :yes
cai cai

Has thanked: 26 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod Neio » Pon 19. Aug 2013 21:36:48

Tak proběhl malej update. Bohužel jsou již první ztráty jen u oskarů. Ale mojí hloupostí. Jak byla velká vedra odendal jsem pár krycích skel ,aby nebyla tak vysoká teplota vody. A 2 oskaři z nějakého důvodu vyskočil ven :(Tak zbyly 4..Jinak se rybičkám zdá daří dobře..Krmíme jen SAKem 2 velikostí + sem tam nějaký patentky a neonky ,ale sporadicky .. Co se týče příběhů, někdy jezdím na víkendy pryč, tak jsem pořídil automatické krmítko od Sery. Nevím jak vy, ale pro velké cichlidy je to úplně nepoužitelný. Dodnes nevím jak to dělají, ale oskaři vyskakují nad hladinu a bouchají do krmítka dokud celý kotouč s krmivem nespadne do nádrže aby ho sežrali. zkoušel jsem tam nechat opravdu jen asi 2 cm aby propadlo jídlo, ale i tak některý z oskarů tuto mission impossible zmáknul a ještě jsou pak obouchaný od krycího skla. jsou to bestie :-D

Dále jsem měl pár eskapád typu rozbitá světelná rampa------> Upgrade na 2 t5tky trvalo to asi 3 týdny kůli rozměrům nádrže:/
Výpadek proudu na 3 dny---------------> výměna vody jak blázen a vzduchování na baterky od rybářů

tyto všechny věci asi zapřičinily výskyt černé řasy--------> všechny kytky pryč( stejně byly ožrané) a bojujem dál..budu rád za tipy

Gibicceps vůbec neroste ------> koupil jsem ho jako ročního, ta půl roku podle mě nevyrostl ani o cm, nvm jestli to je díky malému přisunu potravin, protože oskaři sežerou hned všechno a do okurek mlátěj dokud je nesundaj ze lžičky a neplavou :punch

Video pouštět v Hd :bandit
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KaUDIZoy0Wc[/youtube]
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Neio

Has thanked: 8 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod Plzenaak » Uto 20. Aug 2013 8:21:30

Máš to pěkný ;)
Plzenaak

Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod l_laco » Uto 20. Aug 2013 9:53:48

Pekné ryby, Rivulatus a J.Dempsei pekné kombinácia ...
Snáď len výhrada, že nabudúce treba nechať vodu vyčistiť a nenatáčať video hneď po výmene vody aby nebolo vidno bublinky na skle ... Inak pekné.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod Neio » Uto 27. Aug 2013 15:36:13

Děkuji za ohlasy i kritiku :-)
Rybky rostou a maj se snad dobře to je hlavní. Hned po překopaní se mi teprv po druhé vytřeli jack dempsey. Kolikrát to už vypadalo, ale nikdy nic.Tak mám radost, že se jim libí.
Pořídim ještě nějakou břidlici, nemám tu žádný plochý kámen, třeba se to bude líbit astronotům u nich žádna známka čehokoliv za 4 měsice. Jen rostou jak blázni.

Co bych potřeboval akutně vyřešit je!!!!!!- Dokrmování sumců
Chci pořídit k gibbikovi ještě partáka L190 Panaque Nigrolineatus. ALE!!!
Mám prostě problém jak k nim dostat potravu. Jakékoliv granule nemá cenu hned je sežeruo Oceláti. Moc Saku jim dolů taky nespadne. A i když se snažim v uplné tmě s okurkou na lžičce, Oskaři se probuděj a z okurkou je ámen. Sunda ze lžičky a perou se o ní jak kdyby to bylo maso.. Jak to řešíte vy? Můj gibbik ma tak 15 cm a nevyrost za 4 měsíe ani o cm. Prosím o pomoc a radu.

Dálem mě napadl nápad. Nvm jestlli to někdo z vás aplikuje, ale nemám momentálně místo pro nějaké malé akva pro ryby na krmení. Našel jsem ale náhodou řešení. Původně jsem sháněl jakési porodničky pro cichlidy, kam bych slovil třeba týden star potěr a koukal co z něho vyroste, ale počítam s tím, že to nepůjde pochytat?

Ale zpět k tématu: koupit
Kód: Vybrať všetko
 http://www.akva-tera.cz/akvaristika/porodnicka-dvojdilna-1ks-799.html
a pěstovat si krmný živorodky přímo v ní? Je to reálný? vyroste to v tom? popřípadě nějaký návod jak na to?

Předem moc děkuji za Reakce
Neio

Poslaťod Plzenaak » Uto 27. Aug 2013 15:57:23

Já krmím přísaváky Hikari Algea Wafers. Mohlo by to fungovat, kup si co největší velikost, ať to nemohou oceláti spolknout.
http://www.youtube.com/watch?v=dZZrGtvJpoI
Plzenaak

Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod Neio » Pon 23. Sep 2013 23:59:41

Malá aktualizace

Dnes první krmení pangasem. Oceláti se mohli přetrhnout zbytek tak nějak na to koukal:)..

Test vody vyšel dobře jen jsem velmi překvapen tvrdostí vody co mi teče z kohoutku.

Přemýšlím o koupení nových kořenů/větví.

V akva začíná být hustěji a hustěji. Momentálně všem velí jack dempsey pár který si hlídá 1/3 nádrže téměř pořád. Oskaři si nenechaj moc do něčeho mluvit ale příjde mi že si jen tak plavou a koukaj kdy jim co hodím. Zbyli 4 bez jakéhokoliv výtěru přidal jsem jim i břidlici a nic. Tak snad nemám 4 kluky.
Přidán 1 Panaque Nigrolineatus a má se čile k světu oživil i gibbika kterej cejtí konkurenci a čistěj a čistěj=černá řasa na kořeni pryč

At se všem daří
Neio

Poslaťod Neio » Sob 05. Okt 2013 12:27:32

Tak další menší update.

Včera se mě povedlo sundat na savací hlavici při čištění akvárka.. Voda se němela kde nasávat tak mi začal FX-50 vypouštět vodu z filtru do Akva..Ten zákal jsem nikdy nevíděl.. Tak jsem odsaval vyměnoval vodu a za 4 hodiny zchránil :D + Trochu přestavěl akva kůli proudění filtrace.

Dále se mi vnukl nápad. V akva až na oskary se už udělali dominantní páry, proto přemýšlím odlovit 2 samce a 1 samici rivulátů ( samci už začínaj mít oděrky) a 1 pár jack dempseyu.
Napadlo mě je nahradit pár mladýma třeba 4 k 8-10cm severus sp rokteil? Nemyslím si že by do nich oskaři nějak moc šli. Nemaj s nikým problém v akva.
Samci mají okolo 12-13cm samice 7-8cm

Další věc, jak ryby udáváte?, dám je klidně zadarmo jen aby o ně bylo dobře postaráno.
Neio

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia