Skoro rozvodová 300-ka začínajúceho 40-nika

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči nádrž ( hlasujte ako v škole)

1
0
Nehlasovalo
2
1
100%
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 1

Re: Skoro rozvodová 300-ka začínajúceho 40-nika

Poslaťod l_laco » Pia 24. Jan 2014 11:30:44

Každý kto má problém s riasou rieši len svetlo :nech ... chyba.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Reklama

Poslaťod paloi » Pia 24. Jan 2014 12:59:38

l_laco, mal by si aj napísať, ako to riešiť, keď o tom niečo vieš ;)

Keď toto čítam, normálne sa teším, aký som ja šťastný človek. Síce neznalý, lebo "ani neviem, čo je riasa", ale šťastný, lebo s ňou nemám žiaden problém. Za 14 mesiacov, čo som nainštaloval akvárko, som zvnútra ani neprešiel nejakou špongiou, žiletkou alebo stierkou čelné sklo.

Nehnevajte sa, priatelia, ktorí bojujete s riasou, neodolal som, musel som sa pochváliť :chuckle
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod peca » Pia 24. Jan 2014 13:34:24

no veru, svetlo je na prvom mieste, ale riasy ovplyvňuje aj voda, filtrácia a pod. :problem:
Obrázok užívateľa
peca

Images: 7
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Juraj1973 » Pia 24. Jan 2014 17:42:12

Milane, no skús sa nad tým hlboko zamyslieť a povedať, že čo má vplyv na to, že to máš bez rias ...

ja si myslím že v mojom prípade hlavne svetlo... začal som jemne svietiť a potom som to rozsvietil ako na vianoce a veľa.. ...dva filtre mi naháňali vodu a bolo tam aj dosť veľké prúdenie (ubral som teraz) + k tomu dosť kŕmim.. (neostane síce nič na rozklad- tie "svine" všetko zožerú za pár sekúnd) proste prídem domov z práce po 16:00 sypnem im tam trochu vločiek sera vipan aby si aj neonky zobli a potom v nejakých hodinových intervaloch im tam vždy sypnem granulky.. lent tak light (SAK mix a z času na čas tetra discus) asi zle, ale viete ako ma tie ryby majú radi :-).. garantujem ale že nič z krmiva neostáva... chyba bola asi , že zo začiatku som vôbec neodkaloval, teraz už pravidelne s výmenou vody ... vodu merám quick testom od sery NO2 a 3 na nule (skoro na nule) GH 10 (niekedy k 6) KH 3 a PH 6,8 - 7,2 neviem, čo by som mal na vode upraviť aby to bolo lepšie , resp. čo iné merať

...ako som už písal, teraz som zredukoval svietenie a pridal do filtra tú "antuku" na viazanie fosforu ... mám za to, že sa rast riasy spomalil ..samozrejme riasa nezmizla a asi tak ľahko nezmizne ...ale fakt vám poviem, momentálne mi tá riasa veľmi nevadí pripadá mi to také prirodzenejšie ako keď to bolo "surové".. hnevá ma to akurát na rastlinách ale tlačia sa zelené listy tak dúfam že sa udržia.. každopádne sa ešte stále neviem vynadívať na moje pindarky, proste páčia sa mi a presne takto som si to ja predstavoval.. chystám ešte niečo červené na doplnenie.. bude to náročný experiment a určite sa to tu nestretne s pochopením ale ako jeden z fajn akvarista povedal "nevyskúšaš , nevieš", tak to risknem .. potom dám vedieť :-)
Obrázok užívateľa
Juraj1973

Images: 2
Has thanked: 15 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod l_laco » Ned 26. Jan 2014 20:12:10

paloi píše:l_laco, mal by si aj napísať, ako to riešiť, keď o tom niečo vieš ;)

Ja netvrdím že mám recept na to ako vyriešiť problém s riasou. Videl som zariasené akvária so slabým ale aj silným svetlom. Preto si myslím že svetlo je len jeden z mnohých faktorov a treba hľadať príčiny aj inde.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod simon » Uto 28. Jan 2014 11:44:48

paloi píše:l_laco, mal by si aj napísať, ako to riešiť, keď o tom niečo vieš ;)

Keď toto čítam, normálne sa teším, aký som ja šťastný človek. Síce neznalý, lebo "ani neviem, čo je riasa", ale šťastný, lebo s ňou nemám žiaden problém. Za 14 mesiacov, čo som nainštaloval akvárko, som zvnútra ani neprešiel nejakou špongiou, žiletkou alebo stierkou čelné sklo.

Nehnevajte sa, priatelia, ktorí bojujete s riasou, neodolal som, musel som sa pochváliť :chuckle

Tak toto by bolo dobré dať na nejakú novú tému, kde by si napísal PODROBNE - všetko. Koľko vody, zloženie - presné, koľko rýb, ich váhu , ako kŕmiš, objemy, druh, ako prevzdušňuješ, koľko litrov kyslíka/min. ,..........................atď. Písal by si dva týždne a my by sme to po večeroch povinne čítali - pred spaním. :time
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod Juraj1973 » Pon 17. Feb 2014 21:53:59

... trošku som doplnil osádku o niečo , čo by malo byť časom červené...

asi budem musieť redukovať počty, ale ešte to chvíľu počká

[youtube] http://www.youtube.com/watch?v=LdgrLmpS ... e=youtu.be [/youtube]

http://www.youtube.com/watch?v=LdgrLmpSTJ8&feature=youtu.be

len taká dokumentačná kvalita ako vždy...
Obrázok užívateľa
Juraj1973

Poslaťod paloi » Pon 17. Feb 2014 22:54:31

Vyberaj krmivo, ktoré obsahuje astaxantin, budú sa lepšie farbiť ;)

A čo rastlinky? Darí sa im? Darí? Nebude dlho :lol:
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Juraj1973 » Pon 17. Feb 2014 23:26:45

paloi píše:Vyberaj krmivo, ktoré obsahuje astaxantin, budú sa lepšie farbiť ;)
:lol:

..som najprv myslel že čo majú veľa cholesterolu , som prečítal "atorvastatin" ?? ...budú budú nebudú nebudú (zatiaľ stačí tetra discus ale majú taký apetít, že zožerú aj mňa (ani neviem čo robiť aby si aj geoši zobli a "hentie" aby neroztrhlo )

paloi píše:A čo rastlinky? Darí sa im? Darí? Nebude dlho :lol:

..ešte že je taká zima a môžem chodiť každý deň na žihlavu a sečkujem im ju.. boli takí, čo ich prevychovali, tak dúfam , že budem ten jeden zo 100 :P :P :-D
Obrázok užívateľa
Juraj1973

Poslaťod andrej.kucma » Str 19. Feb 2014 14:43:32

mal som podobny problem, nie v sice az takom meritku ako ty, ale hnedu vlaknitu riasu som uplne eliminoval. Svietim az 750W metalhalogenid (3*250W po dlzke) spektrum 5200 K, cca 20cm nad hladinou, najprv zacala rast na rastlinach najma hygrophile. potom aj echinodory, a uz bola na ceste na korene... ked som si povedal dost. nasadil som huf SAE 10 ks, 6 reticulatus, vybral rastliny najviac poskodene riasou, umiesnil do kyblov a na 5-6 dni do tmy. zvyskovu riasu mrenky skonzumovali behom 2 dni na 99%. rastliny v kybloch v tme najslabsie zhnili, a silnejsie prezili, riasa zmäkla, stacilo premyt, prepliet listy a vlozil som spät do nadrze. ak tam aj nejaka riasa este bola, mrenky zauradovali. A tak som sa zbavil hnedej riasy behom 2 dni :D, ostala uz len klasicka zelena riasa na substrate to je dost vidno. a sklo treba cistit min 1krat tyzdenne. :tmi
andrej.kucma

Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 54 hostia