Ten jeden diel navyše som bral práve preto, lebo som si nebol celkom istý tým ohýbaním. Niekde na nete som sa dočítal, že za pomoci teplovzdušnej pištole a narezania pozadia zo zadu sa to "dá". Nedá, aspoň nie toto, nevadí. Ten 1 ks s rozmerom 50 x 50cm sa dá rozrezať a zlepiť z neho klasický hranatý komín ... teda čelná a bočná časť s rozmerom cca. 12 x 12cm, čo by malo stačiť na zakrytie nasávania do filtrov, molitanu alebo aj zvonu na CO2 či ohrievača ... ale to budem riešiť až potom keď bude akvárko napustené, vtedy presne uvidím čo naozaj treba zakrývať a čo nie... netvrdím že sa snažím o úplne čistý vzhľad akvária, niektoré veci fungujú lepšie ak sú odokryté a o funkčnosť ide v prvom rade.
Pravdu povediac mal som trochu inú predstavu o farbe toho pozadia... a teraz mám vážnu dilemu aké kamene tam použiť - farbu.
Dnes som sa bol pozrieť v jednej lokalite tu kde bývam, kedysi som tam videl podobné kamene ale mýlil som sa. Štruktúra je podobná ale farba nie a čo je najhoršie, majú príliš ostré hrany a dosť ľahko sa drolia takže sú nepoužiteľné. No nič, zatiaľ sa akvárko bude musieť rozbehnúť bez kameňov a neskôr ak na nejaké vhodné natrafím doložím.
Ohľadom osádky ... niekde som už spomenul že mi padli do oka Geophagusi. Problem je v tom že je ich dosť veľké množstvo a všetky majú niečo do seba. No mnohé sú nedostupné, iné príliš drahé a keďže akvárko má byť hlavne pre radosť, zvolím niektorý druh cenovo a zohnateľne dostupný. Veľmi mi v tomto pomáhajú Stiff a Belial a tak na nich spolieham že to spoločne nejako rozbehneme a ja ssa dopracujem k mojim vytúženým "geofúzom". Doplniť by som to chcel niečím z rodu Heros a to pre úplnú odlišnosť od Deo tvarom tela. myslím že pár kúskov Notatus by sa tam pekne vynímalo. No a ak sa podarí tak ako chuťovku by som tam chcel mať jedného dňa niekoľko Biotodoma cupido alebo wavrini... tieto rybky na mňa pôsobia úplne magicky.
Stiff vraví aby som tam dal nejaké Crenicichly reganii na dno .. tak uvidím či ich zoženie
No a ak by sa mi to zdalo málo farebné, šupnem tam nejaké tetričky, prípadne iný "hmyz" z Južnej Ameriky Samozrejme Corydoras... asi doplním sterbai o pár kúskov, no a nejaké prísavníky .. ale to je už tak povediac doplnkové.
Plány sú, ale všetko záleží na financiách ktorých je po týchto počiatočných investíciach mizerne málo.