2100 litríkov Ameriky ... ( Stiff)

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
35
81%
2
7
16%
3
1
2%
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 43

Re: 2100 litríkov Ameriky ... ( Stiff)

Poslaťod stiff » Pon 18. Júl 2011 12:05:05

Tieto ryby je problém odfotiť, lebo sú dosť plaché ak sa im niečo nezdá. Ako typické Parachromisy, poctivo čakakú niekde v v tme pod koreňom na svoju korisť a potom štartujú... aj za obyčajnou granulkou :) ... Človek s pixľou s granulami je veľmi zaujímavý, zato s foťákom na krku, to nie je nič pre nich. Vždy sa držia mimo svetla, takže "nic moc", a keď už, tak nejaký chytrák vlezie do záberu.. :devil

Obrázok

Takto vyzerá samec pri dvorení samici. Zosvetlie a zintenzívni farbu - modrá, tyrkysová, zelená, biela s nádychom takej kovovo-fialovej...

Obrázok
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Reklama

Poslaťod Rostratus » Pon 18. Júl 2011 12:34:40

Pekný P.dovii. Keď som bol u teba už vtedy bol dosť veľký a teraz má asi koľko cm?
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod gringo » Pon 18. Júl 2011 14:55:26

Stiff, mám tip, jak je ošulit při focení. Namontuj foťák do pixli od granulek :rock :rofl Fotky jsou parádní, na to, že se nechcou fotit :mrk :yes
Obrázok užívateľa
gringo

Images: 0
Been thanked: 10 times

Poslaťod stiff » Pon 18. Júl 2011 19:40:56

No ja som ho nemeral, ale dobrých 40cm bude mať.. :smoke

gringo píše:Stiff, mám tip, jak je ošulit při focení. Namontuj foťák do pixli od granulek :rock :rofl Fotky jsou parádní, na to, že se nechcou fotit :mrk :yes

No jasné, keď zistia že v pixli nie je žrádlo ale foťák, prestanú žrať.. Čo potom..? :chuckle :D :beer
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod gringo » Pon 18. Júl 2011 20:47:17

Pak jedině opačně, nasypat granulky do foťáku, to by mohlo zabrat :chuckle
Obrázok užívateľa
gringo

Images: 0
Been thanked: 10 times

Poslaťod perchess » Pia 22. Júl 2011 12:50:24

gringo píše:Pak jedině opačně, nasypat granulky do foťáku, to by mohlo zabrat :chuckle

To by som neodporúčal, zožrali by mu foťák aj s objektívom :chuckle :chuckle
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod stiff » Štv 19. Apr 2012 20:47:50

Dnes som mal celkom zaujímavý zážitok, tak ma napadlo, že to tu napíšem, nech je trocha srandy v tomto smutnom svete... :wasntme

Ráno 8.00 hod, sedím na bare a pozerám, čo nové na webe, maily, ako skoro každý deň. Nikde nikto. Zrazu šupa jak sviňa. Všetko sa zatriaslo, poháre na poličkách zadrnčali a aj so mnou na stoličke to riadne zatriaslo. Rozmýšľam čo sa stalo. :crazy: Idem pozrieť k akvárku, pozerám, ale nič... A zrazu ďalšia šupa. Ty volee! Som sa skoro posral. Srdce som mal v krku normálne. Všetko sa zatriaslo, normálne aj podlaha ako pri zemetrasení. Obzerám akvárko, ale nič nevidím... Hmmm, rozmýšľam, kukám, pobehujem... A zasa šupa!, rovno podo mnou. Utekám o poschodie nižšie pozrieť, že čo sa deje. A tam ožratý debil v monterkách, oči do X, s káľačkou v ruke. A trepe do steny rovno pod nádržou. Už mal vybitú dieru asi meter krát meter. Neviem, či som bol bledý, alebo červený, ale nechápal som absolútne nič. Tak sa ho pýtam, že čo robí? A on, že "veď búram nie?" :smoke Ani som nevedel, čo mu mám povedať, ako som bol prekvapený.. Hore máš nad hlavou tri a pol tony akvárko, to čo robíš?! To skade si prišiel? A také podobné "prekvapenizmy" som na neho sypal.. Kukal na mňa a "čo teraz?", zapotil.. :tmi

Neskôr vysvitlo, že tam prebiehajú búracie práce, bude tam nová prevádzka. Ale mne nikto nič nepovedal.. :) Tak som vypustil pol vody v oboch nádržiach a celé doobeda som počúval (aj cítil) "Knockin´ on heaven´s door" :)
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod Walcott » Štv 19. Apr 2012 21:04:31

Už som čakal že napíšeš "a tak som mu zobral tú kálačku a pár krát klepol po čele" :D, a to idú vybúrať celú priečku? To by si musel sťahovať akvárka nie, teda ak to je nosná stena.
Obrázok užívateľa
Walcott

Been thanked: 7 times

Poslaťod paloi » Pia 20. Apr 2012 6:16:11

To zabezpečuje majiteľ objektu? Ten by si hádam nenechal urobiť zásah do budovy, ktorý by ju trvale poškodil. Predpokladám, že v tých prácach aj pokračovali, že sa ten chlap len nepomýlil, že sekal nesprávnu stenu. Verím, že napíšeš aj ďalšie info, ako to bude pokračovať.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod stiff » Pia 20. Apr 2012 8:53:28

No vec sa má tak, že v priestoroch na prízemí sa zmenil nájomca. Budova je z čas "komunistickej moderny". Železobetónová kostra a 9m panely spirolly + vonkajší obvodový plášť. Jednoducho montovaná stavba. Čiže žiadna priečka nie je nosná. Ale pod nádržou som mal dve kancelárie a keďže tie 9m dlhé panely majú pri zaťažení určitý výkyv (pérovanie), priečky to vedeli pekne vytlmiť. Statik povolil len tú tonáž, ktorá tam momentálne je (chcel som väčšiu nádržku..). V súkromných priestoroch by to nebol problém, ale v reštaurácii sa v časti, kde je nádrž, bežne pohybuje 50-60 ľudí. To je slušná tonáž živej váhy :).

Čo sa týka búračiek dole, informácie o konštrukcii budovy má aj nový nájomca, akurát sa vykašľal na skutočnosť, že nad hlavou má 2000l vody v skle a o 2m vedľa ďalších 800l, + podstavce atď. Tie otrasy boli naozaj masívne, neviem, čo by sa stalo, keby som tam nebol a nevypustil vodu... Dnes ráno som preveril situáciu a polovica priečok je už fuč. Vyzerá to tam ako po teroristickom útoku. Ja mám stále napoly napustené nádrže, fungujem v krízovom režime, dúfam, že do poobedia to už napustím, lebo ryby sú ako sardinky.

Ešte jedna perlička :). Včera o 19.00 večer mi volal čašník, že tam nabehla nejaká partia neslovensky hovoriacich ľudí a buchot-treskot pokračoval :). Vypadla elektrina, potom sme to nahodili, ale aj tak sú niektoré veci bez prúdu.. :) A ráno o 6.00 mi ešte k tomu volala upratovačka, že vytieklo akvárium.. :) Chudinka o ničom nevedela a keď videla napoly prázdne akvárko, myslela si, že to niekde prasklo a "prúser". :crazy: V tej rýchlosti si ani nevšimla, že všade je sucho a žiadna potopa... :)
Obrázok užívateľa
stiff

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia