Zelená Amerika 1300L

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
10
100%
2
0
Nehlasovalo
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 10

Re: Zelená Amerika 1300L

Poslaťod Plzenaak » Pia 22. Feb 2013 11:22:02

Nádhera :yes
Když bude rostlin moc, tak tam dej jeden pár cichlid (třeba Vieja) a oni už to protrhají :D .
Plzenaak

Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times

Reklama

Poslaťod stiff » Pia 22. Feb 2013 13:14:38

Čau kamarát. Vybral som niekoľko foto, ak dovolíš, tak ich sem vložím.. :)

Dali altum (1).jpg

Dali altum (2).jpg

Dali altum (3).jpg

Dali altum (4).jpg

Dali altum (5).jpg

Dali altum (6).jpg

Dali altum (7).jpg

Dali altum (8).jpg

Dali altum (9).jpg

Dali altum (10).jpg

PS: vitaj na portáli :mrk
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod simon » Pia 22. Feb 2013 13:54:55

Náročné na realizáciu, ale nemá to chybu. Bez komentára.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod Dali » Pia 22. Feb 2013 14:09:34

Diky Simon :) Ale chýb to má veľa ...ale našťastie ich nevidno :lol:

Stiff, onedlho asi bude znova čo fotiť, nie? :) Len hlavne maj nabitý blesk :)
Dali

Images: 18
Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod Miho » Pia 22. Feb 2013 19:00:40

Nádhera, ja som na samom začiatku podobného projektu.
Pekne premyslená a vypracovaná technika. Nevšimol som si RO, z kohutika ti tečie taká fajna voda?
S osvetlením robím tiež kadejaké výskumy, tá halogéna v strede dobrý nápad, zabezpečil si rybám spektrum so 100% CRI aj pre ich dokonalé oči s tetrachromatickým videním ( niektoré cichlidy majú dokonca pentachromatické videnie, čo je pre človeka nepochopiteľá vymoženosť) Podrobnosti v pripravovanom článku, ktorý so súhlasom admina, zavesím tu na portáli.
To riadenie osvetlenia máš len časovými spínačmi, alebo procesorom riadené postupné rozsvecovanie, miešanie spektier a zhasínanie?
Ešte raz, paráda, neviem sa na to vynadívať. :yes

Som rád že to je veľké cichlidové akvárko so zeleňou, aspoň nebudem sám. :D
Miho

Has thanked: 1 time

Poslaťod Dali » Pia 22. Feb 2013 20:11:55

Ďakujem Miho :)
RO zatiaľ nepotrebujem, pretože kvalita vody v našom meste je našťastie výborná, to mi može potvrdiť aj kolega Stiff :)
Priamo z kohútika tečie voda s pH takmer presne 7 alebo niečo tesne nad, uhličitanová tvrdosť kH je max.1-2 a celková Gh je zhruba 6, takže osmózu mi netreba. Nad akváriom mám sklenenú 280L nádrž, ktorú naplním deň pred výmenou vody v akva...na druhý deň je voda bez chlóru a s takmer identickou teplotou...Stačí mi to len vypustiť do akva a prebytok vytečie prepadom vo filtri do kanalizácie :) Je to dosť pohodlné, takže ak na to máš priestor, určite odporúčam...
Čo sa osvetlenia týka...to je dosť na dlho, no skúsim aspoň v skratke :)
Mal som navrhnuté viaceré typy osvetlenia ako najvhodnejšie sa javila rampa s piatimi HQI výbojkami a s pár prídavnými svetlami...malo to ale viacero nevýhod (spotreba, prehrievanie,atď) Potom som skúšal navrhovať svietidlo s LED pásmi, no LED osvetlenie ešte stále nemá vychytané muchy a nikto mi nevedel povedať či by to fungovalo podľa mojich predstáv... Nakoniec som sa rozhodol pre túto alternatívu, pretože Led žiarovky možem kedykoľvek zameniť za niečo iné (napr.halogénové). Všetkých 5 svetelných okruhov je napojených na digitálne programátory ORBIS DATA MICRO 2+ Niesú tam stmievače ani procesory, pretože tam vlastne ani niesú potrebné...už takto je to dosť skomplikované :) Ďalším a dosť veľkým problémom bola manipulácia s osv. rampou pri údržbe akvária...Keďže váži cez 50kg a je dosť dlhá sám ju nedokážem dať dole. Je teda zavesená na 4och oceľových lankách a zdvíhaná počas údržby nádrže až k stropu cez systém kladiek zdvíhacím zariadením :)
V prípade záujmu mozem prihodiť nákresy, náčrty, fotky alebo iné detaily toho svetelného "čuda" čo mi hrozivo visí nad akváriom :)
Dali

Poslaťod Rostratus » Pia 22. Feb 2013 21:33:14

Ahoj Dali,
v prvom rade ťa vítam na portáli. V druhom rade si urobil rekord medzi prezentáciami. Toto je najrozsiahlejšia ( najrozpísanejšia) prezentácia na portáli :clap Človek už ani nevie čo by sa ťa opýtal.

Keď som prečítal ako máš poriešené to osvetlenie, simulácia východu slnka a pod... neoplatí sa ti viac dotiahnuť "originál" Slnko nad tvoje akva?
1300W to je masaker ( aj keď to nemáš naraz pustené). Klobúk dolu. Tie rastliny musia rásť aj bez vody. :chuckle

Rastlín tam máš tiež pekný výber. To ani u nás v akvaristike taký nemajú :think

Máš ešte niečo čo by si chcel "došpekulovať" ? Ešte taká otázočka. Kedy sa zastavíš v Dubnici? Ja tiež potrebujem urobiť "tuning" akvária. :P

No síce nefajčím, ale asi si idem zapáliť... :smoke

Ešte som zabudol napísať, že to máš parádne aj keď ja niesom na rastlinkové akva. :yes
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Dali » Pia 22. Feb 2013 22:01:30

Uff taká pochvala od samého admina :) Ďakujem pekne... aj za privítanie...asi si tiež pojdem zapáliť aj keď nefajčím :lol:
Čo sa týka tej mojej prezentácie...včera som akurát písal so Stiffom, že som to trochu musel skrátiť a osekať, lebo som ten opis nádrže mal urobený už dávnejšie vo worde ;)
Malé slniečko nad nádrž by sa mi zišlo...len by som mal asi problém s jeho naprogramovaním :)
Došpekulovať potrebujem ešte množstvo vecí...napr. rozmýšľam nad UV sterilizérom resp. ozonizérom, ktorý je vraj práve "IN". To hlavne kvoli plánovaným Discusom a lepšej regulácii rias...No nemám s tým skúsenosti...
Taktiež rozmýšľam nad úpravou filtra (alebo len rýchlosti prietoku), lebo mám pocit, že nejak nestíha filtrovať... Tiež uvažujem nad nejakým automatickým hnojením pre rastliny...
Rozmýšľam už aj nad modifikáciou osvetlenia...
No proste je toho veľa...ale to ty určite poznáš :lol:
Dali

Poslaťod Rostratus » Pia 22. Feb 2013 22:06:13

A nerozmýšlaš aj nad väčším akvárkom a toto 1300L si necháš ako biofilter? :chuckle :P
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Dali » Pia 22. Feb 2013 22:08:02

:lol: Neveril by si ale mal som to napísané ako poslednú vetu len som to nakoniec zmazal :lol:
Dali

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 43 hostia