Takže ahojte, som tu dá sa povedať nováčik, prečítal som tu už hodne tém a po zhodnotení som sa rozhodol založiť si nové akva. Momentálne mám malé 75 litrové akvárium. Prevádzkujem ho už pár rokov a učarovali my stredoamerické cichlidy typu amatitlania nigrofasciata, thorichtys meeki atd...
Vzhľadom na parametre mojej izby, som sa rozhodol pre akvárium rozmerov 150x50x50 = 375l.
Nechcem tu zatiaľ popisovať konštrukciu stolíka atd...lebo len začínam čiže by som sem nemal ešte ani aké fotky dať. No dúfam že o pár mesiacov budem môcť prezentovať podobne pekné akváriá ako sú tu na fore
Hlavne by som potreboval poradiť ako by mal vyzerať prirodzený biotop pre ryby ako Thorichthys meeki, Amatitlania nigrofasciata, Rocio octofasciata, Cryptoheros sajica, Hypsophrys nicaraguensis čiže menšie cichlidy. Asi to bude hodne skál, veľa skrýš, málo rastlín aj to odolných voči vyhrabávaniu, štrk cca 1-3mm a hlavne či sa tieto konkrétne druhy a im podobné budú znášať. Viem že ich tam nebudem chovať na tony stačí mi pár spokojných párikov.
Možno vás niektorých aj prekvapuje prečo práve tieto druhy takpovediac nezaujímavých cichlidiek, ktoré ako by niekto povedal sa "vytrú aj v záchodovej mise" a stoja smiešne peniaze, no už od malička ma fascinovali a kedže som začiatočník nemám chuť na afriku ani veľkú ameriku aj kôli malej nádrži a mám taký pocit že sa na ne trochu zabúda tak aspoň vyplním tú medzeru.
PS: dúfam že som to zaradil do dobrej témy ak nie sorry môžete to presunúť.