Kúpil som si cez inzerát... a čakalo ma veľké sklamanie !

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Re: Kúpil som si cez inzerát... a čakalo ma veľké sklamanie !

Poslaťod kofola » Uto 28. Sep 2010 7:52:41

Vilbel nehadzal by som vsetkych do jedneho vreca. Ja tiez posielam ryby autobusom, kvoli tomu, ze viem ze je problem zohnat v niektorych mestach cichlidy, pretoze akvaristiky ich velmi nedrzia. Ked niekomu posielam ryby, tak posielam svoje odchovy. Vzdy poviem skutocnu velkost, vacsinou pribalim z kazdeho druhu jednu rybu navyse ako taky maly bonus. Ked davam ryby do autobusu, tak posielam sms kde a kedy si ma dotycny ryby vziat a potom bud volam alebo pisem email, ze ci ryby dorazli v poriadku.
Ked niekto chce ryby ktore nemam tak poviem ze ich viem zohnat, ale nie su to moje odchovy. Tod moja filozofia chovu a predaja ryb. Samozrejme najradsej som ked si clovek pride pre ryby osobne a vidi aj chovne ryby a celkovo ako boli mlade odchovavane. Ale myslim si, ze kazdy by mal mat moznost chovat cichlidy, preto ponukam aj predaj ,kde vyuzival sluzby autobusov a najnovsie aj vlakov.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Reklama

Poslaťod tropheus17 » Uto 28. Sep 2010 12:26:24

Som rad, ze k danej teme sa zatial mozem vyjadrit aj ja.
Takze co sa tyka prveho spominaneho pripadu s Pitom, som ho do predu upozornoval, ze jedna ryba je znehodnotena, s cim suhlasil.
Velkost ryb som mu uvadzal 6-8cm co aj kazda ryba po premerani mala!!!
Dohodli sme sa, ze ryby mu poslem po jeho znamom autobusom. Autobusom ktory vecer dosiel do BA, vodic isiel spat a potom na druhy den vyraza na 6 hodinovu cestu do BJ.
Ryby som riadne nabalil a odovzdal autobusarovi. Cize ryby boli zhruba od 20:00 do druheho dna zhruba 13:00 v sacku a bez kysliku, na co som tiez upozornoval, ze kyslik momentalne nemam.
Pito mi ani nedal vediet, ci mu prisli ryby v poriadku. Az na druhy den, mi napisal mail v ktorom mi oznamil, ze nie je spokojny. Na to som mu hned volal a snazil sa situaciu riesit. Jasne som mu povedal, ze ak nie je s rybami spokojny, nemam problem mu vratit peniaze, pripadne to inak kompenzovat. Nemal zaujem a teraz ma potrebu ma tu roznasat, co z jeho strany povazujem za neseriozne....
Ak je niekomu vela dat 2€ za autobus, ktory ide priamo do daneho mesta a riesi to tak, ze ryby su nutene byt v sacku bez kysliku zbytocne celu noc a den tak musi ocakavat, ze na rybach sa to odrazi.
Ryby som posielal s objektivnym popisanim Pitovi s cim suhlasil. Ak ma Pito stale problem, nemam problem to s nim stale prediskutovat a riesit to.

A co sa tyka toho druheho pripadu, k tomu sa nevyjadrujem, lebo nie je pravdivy a velmi rad si to s danym clovekom vydiskutujem.
Zaujimave je, ze dotycna osoba mi do dnesneho dna nedala nic vediet, ze s rybami neni spokojna. myslim, ze to hovori za vsetko...

Este by som chcel dodat, ze je velmi jednoduche nieco napisat a sudit, bez vyjadrenia druhej strany.
Predal som xy ryb, lebo s rybami robim co nikomu netajim. Nikomu som nikdy nic s rybami nezatajil a nikdy by som si nedovolil predat rybu o ktorej by som si nebol isty, ze je 100% zdrava.
Ak ma niekto somnou konkretny problem, moje cislo je uvedene niekolko krat a rad si to vysvetlim.
Dakujem
tropheus17

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod vlastomenn » Uto 28. Sep 2010 14:34:45

Pito a mas to natrete cierne na bielom co ides robit? :chuckle
Obrázok užívateľa
vlastomenn
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 1
Been thanked: 2 times

Poslaťod Rostratus » Uto 28. Sep 2010 14:52:23

tropheus17 píše:Este by som chcel dodat, ze je velmi jednoduche nieco napisat a sudit, bez vyjadrenia druhej strany.

Práve kôli tomuto som dal priestor obidvom stranám nech sa situácia vyjasní. Myslím si, že nieje úmyslom niekomu posieľať zlé ryby, ale špekulanti sa vždy nájdu ( tým nemyslím konkrétne teba Tropheus17) ale vo všeobecnosti. Možno problém vznikol práve neakým "nedorozumením" ako to po väčšie prípadov býva :sad
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod tropheus17 » Uto 28. Sep 2010 15:06:47

Ako som uz povedal, ja nikomu zle ryby umyselne nepredam. Nezatajujem sa, nikoho nepodvadzam, mam len jeden telefon a nie niekolko ako tu bolo uvedene a kto ma somnou problem, rad si to snim vysvetlim. Myslim, ze ludia, co odomna brali ryby a su spokojny to radi potvrdia. Myslim, ze dokonca aj tu na fore sa najde dobry koment.
Admin dakujem za priestor a za Tvoju ferovost!
tropheus17

Poslaťod jusko » Uto 28. Sep 2010 15:36:11

Len malú poznámku:
znehodnotené ryby by si mal ako ,,chovateľ,, vyradiť buď z chovu alebo z predaja a v žiadnom prípade by som neposlal na takú trasu nenakyslíkované sáčky / aj keď s tým druhá strana súhlasí/ - hlavne keď si si vedomí toho, že to tie ryby nevydržia. To by mi svedomie nedovolilo - radšej nezarobím, ako keby mali ryby z mojho odchovu vedome skapať - ale s tým sa musíš vyrovnať ty ak ti je to jedno.To je moj osobný názor.Čo máte medzi sebou riešiť už nebudem, nebol som pri tom.
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod jusko » Uto 28. Sep 2010 15:41:45

A nepíš že by si si nedovolil predať rybu ktorá nieje 100% zdravá, keď si si to dovolil - takže nehovor NIKDY.
Obrázok užívateľa
jusko

Poslaťod tropheus17 » Uto 28. Sep 2010 15:44:37

Ako som uz spomenul ryby aj predavam a toto nebol moj odchov. Jedna sa o Ilangi ktorych zase tak vela nie je a myslim, ze ryba bola schopna vyteru bez nasledkov na poter (ale na to ma uz kazdy svoj nazor)
A tie ryby neskapali. Ja som ich riadne nabalil a vsetky cestu prezili.
tropheus17

Poslaťod jusko » Uto 28. Sep 2010 15:47:31

Fakt si myslíš že si ich na takú prepravu RIADNE NABALIL?
Obrázok užívateľa
jusko

Poslaťod tropheus17 » Uto 28. Sep 2010 15:48:17

Vrodena zrastena plutva podla mojho nazoru nie je choroba, ale geneticka vada.
Na to som Pita upozornoval.
tropheus17

PredchádzajúciĎalší

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 29 hostia