Aké je to správne množstvo

Diskusia o kŕmení cichlíd

Aké je to správne množstvo

Poslaťod Stero » Štv 28. Jan 2010 12:55:03

Rád by som založil tému o spôsobe a hlavne o množstve správneho kŕmenia cichlid. Možno sa tu dozvieme najáke zaručene a efektívnejšie spôsoby kŕmenia.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Reklama

Re: Aké je to správne množstvo

Poslaťod Stero » Štv 28. Jan 2010 13:08:20

Ja krmim 4 druhmi krmív snažím sa krmiť 3x denne s tým že striedam krmiva ale tak že v jeden deň im dám kombináciu max dvoch druhov napr - vločiek a granul, alebo vločiek a peltiek alebo granule zelenina atď
1)
Vločkové krmivo.Ako vločky použivam krmivo od Tropikalu som s ním absolútne spokojný. Kŕmim ním cichldi tak že medzi prsti naberám množstvo o veľkosti 2€ a hodím ho nad výpust z filtrácie. Tým že voda prúdi od filtrácie dosiahnem že sa mi krmivo v momente rozletí na všetky strany po hladine aq a mám vcelku zaručené že sa kŕmia všetky ryby a nie len pažravce. Toto opakujem po cca 30 sekundách 3-4 krát.

2) Granule používam SAK a Sera alebo Tropical tie ale vždy aspoň na 15 min namočím do misky z vlažnou vodou.
a tak následne to vlejem do aq na dva krát. Ja dávam dve kávovej lyžičky granúl do cca 1- 2 dcl vlažnej vody.

3) Pletky tie hádžem priamo do AQ opäť nad výpustom z filtra. Množstvo 2-3 zarovnané menšie kávové lyžičky

4) zelenina
Buď si spravím doma zmes v mixeri (hrašok, špenát, šalát, brokolica) alebo tam nakrájané lístky , časti zeleniny o velikosti cca 3x3 cm ktoré pred tým obarím horcov vodou cez sitko

Toto je pre moje AQ Malawi 495L a cca 40-5O rýb (podľa počtu mladých)
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod dkollar » Str 09. Jún 2010 8:13:40

pri krmeni cichlid je casto zmienovane pravidlo 30-tich sekund. cize na jeden raz treba dat do akvarka tolko potravy, aby ju ryby zozrali do 30 sekund. takto sa v akvarku nebude hromadit bordel z nepozrateho zradla a ryby zaroven nebudu prepchate.

opat sem dam odkaz na clanok o krmeni mbun:

Kód: Vybrať všetko
http://www.cichlid-forum.com/articles/feeding_mbuna.php

autor tam odporuca krmit 2-4x do dna s tym, ze jedno krmenie trva tych 30 sekund. lisi sa podla poctu ryb, ich velkosti a druhu co chovas.
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 3
Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod LaciP » Štv 10. Jún 2010 6:20:33

ja si myslím že je veľmi otázne o aké ryby ide, veľkosť, množtvo, agresivitu apetít a samozrejme aj rýchlosť s akou sa do potravy púšťajú...napr. moji multíci sú plachejší v jedení, dajú si aj z hladiny, ale poväčšinou opatrne, ikoli tie by sa nevedeli dožrať aj keyb som im tam vysypal celu krabičku preto kŕmim radšej v malom množstve 2x denne (ráno o 6:30 a večer tiež medzi 18-19) Napr. calvusáci sa najedia a keď je plný proste už nechá tak, nemusí sa asi cpať do prasknutia. :O
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod brano ba » Uto 29. Jún 2010 9:03:49

Pri mladsich rybach som krmil castejsie, cca 3-4krat za den, davku vzdy taku, ktoru ktoru rychlo pozrali (myslim ze spominanych 30sek to zdaleka nebolo, vacsinou to zradlo zmyzlo daleko skor) Krmenie som ale postupne znizil na 2krat za den, pri povodnom davkovani som mal dojem ze je akva nejak viac znecistene. Tato davka 2krat za den (1x rano a 1x vecer) sa mi zatial osvedcila, akva sa precistilo, ryby su v pohode. Teraz davam len granulky a sticksi (peletky) - SERA GRANUGREEN, SERA CICHLID STICKS, SERA VIPAGRAM a SAK ENERGY. Raz za tyzden (vacsinou v nedelu) davam mrazenu potravu

PS: co sa tyka potravy, ako casto je bezpecne krmit ryby mrazenou potravou??? Momentalne davam raz za tyzden, ale pohravam sa s myslienkou, ze by som mojim rybam spestril jedalnicek castejsie. Mozno sa mylim, ale mam dojem, ze ta mrazena potrava je pre ryby asi vhodnejsia (vydatnejsia), nez granulky alebo vlocky.

Ďakujem
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod jusko » Uto 29. Jún 2010 10:01:52

Já kŕmim v celej chovni raz denne a to striedam podľa druhu cichlidy:
- sera vipan
- sera flóra
- liahnutá artémia
- mrazený cyklop
- mrazená artémia
- mrazená moina
- mrazená koretra
- strúhané mrazené filety
- zabarené žihľavové listy
Kŕmenie mi trvá každý deň asi 2 hodiny.Okrem kŕmenia je chovňa 22 hodín zatvorená bez pohybu medzi stojanmi a jemné šero, takže ryby majú kľud.
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod vlastomenn » Ned 12. Sep 2010 23:02:09

ja krmim jeden az tri krat denne ale vecsinou raz jednu plastovu odmerku ktora je idealna pre moje obsadenstvo.krmivo striedam.mrazenim krmim raz pripadne dva krat za 14 dni.ojedinele ked sa vyskytne daka mucha alebo komar tak im hodim a ked pridem domov s hrybami cervici im padnu ako maskrta.
O.S.I. spirulina
O.S.I. cichlid
O.S.I. RTB
O.S.I. FRESHWATER FLAKE
mrazene:cierny komar,artemia,patentky
Obrázok užívateľa
vlastomenn
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 1
Has thanked: 0 time

Poslaťod heno96 » Pon 04. Okt 2010 6:05:09

brano ba píše:Pri mladsich rybach som krmil castejsie, cca 3-4krat za den, davku vzdy taku, ktoru ktoru rychlo pozrali (myslim ze spominanych 30sek to zdaleka nebolo, vacsinou to zradlo zmyzlo daleko skor) Krmenie som ale postupne znizil na 2krat za den, pri povodnom davkovani som mal dojem ze je akva nejak viac znecistene. Tato davka 2krat za den (1x rano a 1x vecer) sa mi zatial osvedcila, akva sa precistilo, ryby su v pohode. Teraz davam len granulky a sticksi (peletky) - SERA GRANUGREEN, SERA CICHLID STICKS, SERA VIPAGRAM a SAK ENERGY. Raz za tyzden (vacsinou v nedelu) davam mrazenu potravu

PS: co sa tyka potravy, ako casto je bezpecne krmit ryby mrazenou potravou??? Momentalne davam raz za tyzden, ale pohravam sa s myslienkou, ze by som mojim rybam spestril jedalnicek castejsie. Mozno sa mylim, ale mam dojem, ze ta mrazena potrava je pre ryby asi vhodnejsia (vydatnejsia), nez granulky alebo vlocky.

Ďakujem

Niekde som čítal že sa môže kŕmiť aj 2-krát mraz. potravou za týždeň
Obrázok užívateľa
heno96

Has thanked: 12 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Pito » Pon 04. Okt 2010 12:49:05

ake je spravne mnozstvo krmiva je tazke odhadnut. ryby sa v prirode krmia bez obmedzenia cely den. spozoroval som aj u svojich dubakoch ze si potravu ukladaju do hrdelneho vacku. tak neviem ci cakaju na to kedy im tie granule zmeknu, alebo to maju do zasoby. osobne krmim 3x denne krmivami : vlocky Tropical spirulina, Sera flora. granule sera spirulina a O.s.i spirulina a obcas im pridam mrazenu artemiu. miesam to v takom pomere aku krabicku mam v ruke :)
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod barny1991 » Ned 31. Okt 2010 17:13:12

moze mi prosim niekdo vysvetlit ako casto je idealne krmit mrazenou artemiou? kolko krat do tyzdna. dakujem.
Obrázok užívateľa
barny1991

Has thanked: 9 times

Ďalší

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 27 hostia