( táto téma bola presunutá zo starého fóra)
romco
Prispievateľ
chcem sa spytat a mozno to v buducnosti pomoze aj druhym navstevnikom tohoto fora....
ake cerpacie hlavy su dobre,vykone,tiche.....atd....samozrejme aj tie ktore vas alebo vasich znamych velmi nepotesili....aby sme sa poucili....
Robert
aquaclear 50 od Hagenu,ale v pohode sú aj Atman 201,202,203
Administrátor
Ako aj Robert pise ja mam skusenosti s hlavicami AquaClear, Atman ale aj Resun a vsetky su v pohode. Si tiche, zatial bez problemov funguju niekolko rokov.
stiff
dnes je na trhu nepreberne mnozstvo cerpadiel a cerpacich hlav. Ked sa bavime o kvalite, v podstate sa neda povedat, ze by niektore zo solidnych znaciek (eheim, sera, atman, aquael, tetratec, .....) boli vyslovene nekvalitne. Vsetky maju relativne tichy chod, dlhu zivotnost, spolahlivost a neviem co este...
Treba pozerat na pomer - cena/vykon/spotreba el. energie. Z tych lacnejsich su to urcite atmany a aquaely (circulator) - zatial som s nimi nemal nikdy ziaden problem. Musim zaklopat....
romco
a da sa u toho aquael (circulator) regulovat prietok??
stiff
jasne, ze sa da regulovat prietok. Ale circulator ma naj. vykon 1100 l/h. Na 650l akvaro s cichlidami potrebujes viac... Bud das 2 circulatory, alebo 1 atman at 203 - ale o tom sme sa uz bavili..............
romco
lepsie bude dat dva po 1100l/h ako jeden 2000l/h.....na dvoch bude pomalsi prietok ako na tej 2000l/h a to je lepsie pre bakterie....co som cital
Administrátor
jasne radsej daj dva ako iba jeden. mas aj istoty keby jeden vypovedal, druhy to tolko potiahne.