Pekný večer.
Som začiatočníčka vo svete akváriových rýb, konkrétne Afrických cichlíd. Predtým som chovala Africké cichlidy, pár som ich aj odchovala,ale to bolo už naozaj veľmi dávno. Pred pár dňami som si čítala jeden veľmi dlhý článok čo bol zameraný na Africké cichlidy. A keď som si to všetko usporiadala v hlave, len som sa čudovala čo všetko potrebujú. Predtým som mala len vnútorný filter a to bolo asi tak všetko, prakticky to bolo len také "holo" akvárium. Rozmýšľala som 3 dni o tom, či sa pustiť znova do ich chovu. A neodolala som. Tak teda mám už objednané 200l akvárium s oblým predným sklom a čiernym krytom. Skrinku mi bude robiť môj manžel, on je totiž veľmi zručný. Tak prečo to nevyužiť ? Farbu som si dlho nevedela vybrať, ale nakoniec som sa rozhodla že najkrajšia je Slivka. Bola som v Hornbachu, ale keďže to bude akvárium s oblým predným sklom, narezať to dám až keď mi príde z e-shopu. Zariadenie mám už rozmyslené, budú tam hlavne lávové kamene, Anubiasi a dám tam aj 3D pozadie, takže tam veľa toho netreba. Ale chcela by som tam aj 2x čerpadlo, lebo je to veľmi pekné len ako doplnok a zároveň to okysličuje vodu. Ak ich do akvária dám až dva, nebude tá voda moc okysličená? Potom mám už vybavený filter na 300l vnútorný, teplomer vnútorný a ohrievač nepotrebujem. Substrát bude kremičitý piesok.
Mám pár otázočiek- Chcem tam dosť Anubiasov, neublížia im tie cichlidy? Nebude vadiť že tam budem mať 2x čerpadlo?
To je asi tak všetko. Budem chovať hlavne menšie druhy cichlíd ako je napríklad. Ostriežik Purpurový apod.
Vopred ďakujem za rady.