Nadrz 800l otazky

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Nadrz 800l otazky

Poslaťod Taoms » Sob 17. Sep 2011 19:30:21

Prajem pekný deň ja by som mal par otázok ohľadom aquarka presne 787 l . navrhol som to sam je to netradicny tvar .
Byvam v panelaku na druhom poschodi . myslite si ze je to dobry napad 800kg v rohu stien panelaku udrzi to ? :D
potom dalsia otaska rozmery su dlzka 120 cm sirka 90 vyska 85 staci hrubka skla 15 mm ? pridam aj obrazok navrhu aquaria rozmery su priblizne ako som povedal tvar je netradicny ale ide o tu vysku ci 15mm udrzi tlak samozrejme ze udemam z pasoviny profil L upevnenie ska dolu aj hore na vsetky strany .
Taoms

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Nadrz 800l otazky

Poslaťod Taoms » Sob 17. Sep 2011 20:13:03

samozrejme ze ten stôl idem vymenit a popot zelezne podpery :D
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Taoms

Poslaťod perchess » Sob 17. Sep 2011 20:53:04

Taoms píše:Prajem pekný deň ja by som mal par otázok ohľadom aquarka presne 787 l . navrhol som to sam je to netradicny tvar .
Byvam v panelaku na druhom poschodi . myslite si ze je to dobry napad 800kg v rohu stien panelaku udrzi to ? :D
potom dalsia otaska rozmery su dlzka 120 cm sirka 90 vyska 85 staci hrubka skla 15 mm ? pridam aj obrazok navrhu aquaria rozmery su priblizne ako som povedal tvar je netradicny ale ide o tu vysku ci 15mm udrzi tlak samozrejme ze udemam z pasoviny profil L upevnenie ska dolu aj hore na vsetky strany .

Čo sa týka hrúbky skla, prejdi si túto tému:
viewtopic.php?f=17&t=1406

Pokiaľ sú to nosné steny a sused pod tebou nerobil rekonštrukciu bytu "na divoko", tak je to v pohode. Čo sa mi ale nezdá, je tá kľučka na dverách. Keď ti buchne do akvárka.... A ísť presne na rozmer 93 cm tiež môže byť problém, hlavne ak vieme ako sa kedysi stavali bytovky (ak budeš mať niekde krivú stenu, nevojde ti tam). Neviem aké ryby tam plánuješ, ale pri výške 85 cm budeš mať problém pri údržbe. Keď už potrebuješ väčšiu výšku, zvolil by som v tvojom prípade (aj s ohľadom na už vyššie uvedené) akvárium štandardných rozmerov, napr. 90 x 70 x 70 cm. A určite ťa zlepenie takého akvárka vyjde oveľa lacnejšie ako zlepenie atypického tvaru.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Taoms » Sob 17. Sep 2011 22:33:59

No tie rozmery este prepracujem hlavne som chcel vediet ci mozem o takej vahe uvazovat v panelaku ta jedna stena tam je komin to by sused asi burat nemohol :D a ta druha niesom si isty overim to este :) co sa tyka dvery to tak nebude ako na foto to pojde 20 cm dnu k stene a ani sam newiem ako to bude to presne bude vyzerat to budem vediet ked vymeniim ten stôl a vsetko sa poda budem uvazovat mozno o tvare standard a dobra kalkulacka pomohla dik
Taoms

Poslaťod Taoms » Sob 17. Sep 2011 22:33:59

No tie rozmery este prepracujem hlavne som chcel vediet ci mozem o takej vahe uvazovat v panelaku ta jedna stena tam je komin to by sused asi burat nemohol :D a ta druha niesom si isty overim to este :) co sa tyka dvery to tak nebude ako na foto to pojde 20 cm dnu k stene a ani sam newiem ako to bude to presne bude vyzerat to budem vediet ked vymeniim ten stôl a vsetko sa poda budem uvazovat mozno o tvare standard a dobra kalkulacka pomohla dik
Taoms

Poslaťod nobody » Ned 18. Sep 2011 7:58:56

800 kg v panelaku je v pohode. na druhej strane som nevidel v ziadnom panelaku urobene steny do praveho uhla cize 90° takze tam moze byt problem. co sa tyka foto skor by som uvazoval nad tym podstavcom co tam mas pripada mi dost slaby ak to ma byt polozene na nom. jedine co by som este aspon ja spravil namiesto vytvorenia praveho uhla vpredu v akvarku (kde mas 33 a 44 dlzku skla) spravil skosenie t.j. napriec to spojil a netvoril pravy uhol. ;)
nobody

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Poslaťod paloi » Ned 18. Sep 2011 8:19:36

A to chceš lepiť priamo na mieste? Lebo môže byť problém prejsť s takými rozmermi cez dvere. A pokiaľ to chceš zlepiť na mieste, tak sa Ti to skomplikuje zasa v budúcnosti, ak by si potreboval akvárko vyniesť z izby. Lebo v tom paneláku možno neplánuješ zostarnúť.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Taoms » Ned 18. Sep 2011 18:01:59

paloi píše:A to chceš lepiť priamo na mieste? Lebo môže byť problém prejsť s takými rozmermi cez dvere. A pokiaľ to chceš zlepiť na mieste, tak sa Ti to skomplikuje zasa v budúcnosti, ak by si potreboval akvárko vyniesť z izby. Lebo v tom paneláku možno neplánuješ zostarnúť.

ano priamo na mieste no tie rozmery som prepracoval na vysku 70 cm cize cez dvrere sa dostanem :D
Taoms

Poslaťod Taoms » Ned 18. Sep 2011 18:10:50

nobody píše:800 kg v panelaku je v pohode. na druhej strane som nevidel v ziadnom panelaku urobene steny do praveho uhla cize 90° takze tam moze byt problem. co sa tyka foto skor by som uvazoval nad tym podstavcom co tam mas pripada mi dost slaby ak to ma byt polozene na nom. jedine co by som este aspon ja spravil namiesto vytvorenia praveho uhla vpredu v akvarku (kde mas 33 a 44 dlzku skla) spravil skosenie t.j. napriec to spojil a netvoril pravy uhol. ;)

ten podstavec samozrejme zmenim to celle sa zmeni na vrch chcem dat bukas hrubka 30mm to pojde na pevno k stene a pod neho pojdu zelezne podpery :D a skosenie by bolo dobre ale zasa ten uhol je preto pravy ak si vsimnes na foto mam tam panel na spinace ked budem menit podstavec tak prepracujem to ani mne sa moc ten uhol nepaci . dik zatial
Taoms

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 14 hostia