Ake cichlidy a kolko do menšieho akvaria

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Ake cichlidy a kolko do menšieho akvaria

Poslaťod oneil211 » Štv 06. Jan 2011 23:18:16

ale neni problem kupit filter alebo kyslik ale problem je v tom ze to budem mat v deckej a ci nebudem pocut hluk
PS: ked tam bdue dostatocne ratslinstvo ten kyslik nemusim mat elbo taky kyslik dost huci a hlavne vtedy ked chcete zaspat :D
oneil211

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod Matej » Štv 06. Jan 2011 23:33:53

oneil211 píše:ale vsak ked tam bduem mat rastliny tie produkuju kyslik

Opravte ma ak sa mylim ale rastlina potrebuje na produkciu kyslika svetlo - na fotosyntezu,
cize v noci kyslik neprodukuje ale naopak ho dokonca odobera pokial sa nemylim.

Cize ak tam das ryby narocne na obsah kyslika tak rastliny proste stacit nebudu.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod oneil211 » Štv 06. Jan 2011 23:45:52

aha takze cichlidy jednoducho nepreziju bez kyslika to je jasne!

a v noci zas sa ja nevyspim kvoli kysliku a filtru lebo ten pocut takze ake riesenie premna najdete?
a inde akvarko nemam kde mat
oneil211

Poslaťod Matej » Pia 07. Jan 2011 1:10:55

oneil211 píše:aha takze cichlidy jednoducho nepreziju bez kyslika to je jasne!

a v noci zas sa ja nevyspim kvoli kysliku a filtru lebo ten pocut takze ake riesenie premna najdete?
a inde akvarko nemam kde mat

Kryt na akvarium a tichy filter alebo vzduchovaci motorcek, pri tom zaspis v pohode. Pocut je hlavne tie bublinky ked praskaju na hladine, kryt to vyriesi. Vzduchovacie motorceky sa tiez daju kupit tiche, sestre som teraz kupil eheim 100, ide pekne ticho a keby sa este zavrel do nejakej skrinky alebo proste do niecoho co by tlmilo ten zvuk tak to je uplne v pohode.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Belial » Pia 07. Jan 2011 7:16:44

Ja osobne si myslím, že pri dvoch ramirézkach a desiatich tetričkách nemusíš riešiž žiadny kyslík. Daj tam nejakú hlavicu s biomolitanom, nech to filtruje, aspoň 50W ohrievač a máš hotovo.
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod oneil211 » Pia 07. Jan 2011 10:40:38

dobre dakujem za avse rady dneska idem sa poradit do rybyckarstva :)
ten pan sa tomu rozumieked aj zaklada morske akvaria a fakt uzas je sa naco pozerat :)
najradsej by som tam mal ten parich cichlid mladych + nejake tie tetry dufam ze bude stacit ked budu mat izbovu teplotu a ten filter + nejaky tichy kyslik ;)

lebo peniaze ozaj nemam nazvys
oneil211

Poslaťod bobo242 » Pia 07. Jan 2011 10:43:18

Belial píše:Ja osobne si myslím, že pri dvoch ramirézkach a desiatich tetričkách nemusíš riešiž žiadny kyslík. Daj tam nejakú hlavicu s biomolitanom, nech to filtruje, aspoň 50W ohrievač a máš hotovo.

presne tak, treba dat filter tak aby ceril hladinu a nepotrebujes vzduchovanie kamienkom.
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod bobo242 » Pia 07. Jan 2011 10:55:52

tomas120 píše:Ešte na niečo som si spomenul...ČIže eventuálne rastlinné akva pre tie kakadu a pelvicachromis pulcher by mohlo byť.. No mám dotaz a čo keď používam CO2 a PMDD, nemôžu mi no toto tie cichlidy dáko zle reagovať? Už to tu bolo spomenuté že tieto ryby si potrpia na čistú vodu... Ja napr. okysličovanie nepoužívam , nieže by som ho nemal , ale mne to akva rastliny dostatočne prekysličujú. Nechcem by som sa niektorých rastlín kvôli tomu zbaviť,/ammania gracilis, D. diandra , althernantery, a X ďalších .. dosť to stálo pokiaľ som ich zohnal. Músím kvôli rybám potom dáko obmedziť hnojenie a CO2?
PS: tie pulchery sú tiež prekrásne ryby , sú vhodné aj do mäkkej vody ako apistogrammy?

tu sa trosku rozchadzaju priority, pokial viem, pri rastlinnych akvariach by mal byt slabsi prud vody, ktory pomoze vyuzit CO2 pre rastliny ale je to zas na ukor dostatocnej filtracie pri cichlidach. vela ludom krasne funguju rastlinne akvaria napr s dikusmi, takze da sa najst rozumny kompromis. uplne ale zabudni na kombinaciu CO2 a cichlidy s jazier. pulchery su v rastlinnom akve a maksej vode v pohode, nie su z jazier. hnojenie chemiou tiez treba davkovat s rozumom, najlepsie vobec, lebo ryby+krmivo dodaju do vody dost vyzivy pre rastliny, si myslim. vsetko je to otazka toho, ako ti to bude fungovat a podla toho sa zariadit, s tym PMDD myslim.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod tomas120 » Pia 07. Jan 2011 11:24:29

No bez PMDD , určite mi nebude rásť D.diandra , Ludwigia repents " rubin", či Ammania gracilis bez Fe a pod. Mám to vyskúšané , jednoducho začnú živoriť a po čase určite vykapú. No veď toto je na tom to komplikované, že jedno mi vylučuje druhé. Tieto rastliny sa iba na rybých exkrementoch pestovať nedajú...
Prúd vody je silný ,preto lebo som cez filter napojil CO2 a tým pádom mi prúd z filtra rozstrekne Co2 do celého akva. Ale dá sa to v pohode regulovať, čiže tu by problém nebol. Niekedy sa až divím že rastliny dokážu toľko O2 vyprodukovať fotosytézou.Čo sa tíka O2 , ja si myslím že tých pár rýb v mojom akva s toľkými rastlinami a pri takom silnom svetle, dokáže dostatočne dobre okysličiť vodu.. Či? Od začiatku sa snažím skĺbiť moje rastlinné akva s malými cichlidami.
NA disky mám asi málo miesta, ako zas pre skaláre malý vodný stĺpec... No čo sa tíka tých apistrogramm, dnes si idem po ne, bude ich o jednu samicu menej, tak dúfam že samec nebude vymýšľať a zaháňať nudu súbojmi...
tomas120

Poslaťod bobo242 » Pia 07. Jan 2011 11:47:02

-nie som rastlinar, neviem aky ma vplyv PMDD na ryby, treba sa poradit so skusenymi v tomto smere..doteraz si nemal v akve ziadne ryby?

-ked mas filter co ceri hladinu, nepotrebujes vobec riesit vzduchovanie, ani v akve bez rastlin

-disky bol len priklad, myslim ze vela diskarov pouziva CO2
Obrázok užívateľa
bobo242

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia