Voda

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: VODA

Poslaťod Stero » Uto 29. Jún 2010 14:18:17

Akože beriem to že to má nejaké účinky ale moj názor je tak ako LaciP že to vo vode v jazerách nieje. Potrebné latky zaručím rybám aj vhodnou stravou ktorá je obohatená o vtamíny. A hlavne nechápem význam ak sa pravdelne obmieňa voda. To by som musel dolievať vždy. Asi ?
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Reklama

Poslaťod Blade-o » Uto 29. Jún 2010 14:26:56

v pohode ja som to tu len tak hodil ci to niekto pouziva lebo ma to zaujalo
Obrázok užívateľa
Blade-o

Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod jovan » Uto 29. Jún 2010 20:01:58

O baktériostatických účinkoch aloe niet pochýb,ako aj o účinkoch morského mandlovníka,rašeliny,dubovej kôry....atď.Toto je správna cesta ošetrenia vody pre ryby a vodné živočíchy a nie kydanie soli a sódy bicarbóny...... :? .
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod Aldebaran » Uto 29. Jún 2010 20:16:27

Stero píše:Akože beriem to že to má nejaké účinky ale moj názor je tak ako LaciP že to vo vode v jazerách nieje. Potrebné latky zaručím rybám aj vhodnou stravou ktorá je obohatená o vtamíny. A hlavne nechápem význam ak sa pravdelne obmieňa voda. To by som musel dolievať vždy. Asi ?

Oni tam píšu, že sa to hlavne odporúča používať pri transporte a iných stresujúcich situáciách, čiže asi pri bežnej prevádzke akvária je to zbytočnosť. Ale pri transporte alebo častom prelovovaní rýb z nádrže do nádrže, prípadne v nádržiach "zotavovačkách" po nejakých vážnych zraneniach z bitiek by to mohlo mať zmysel...
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Byk1984 » Uto 29. Jún 2010 20:37:48

Aldebaran píše:
Stero píše:Akože beriem to že to má nejaké účinky ale moj názor je tak ako LaciP že to vo vode v jazerách nieje. Potrebné latky zaručím rybám aj vhodnou stravou ktorá je obohatená o vtamíny. A hlavne nechápem význam ak sa pravdelne obmieňa voda. To by som musel dolievať vždy. Asi ?

Oni tam píšu, že sa to hlavne odporúča používať pri transporte a iných stresujúcich situáciách, čiže asi pri bežnej prevádzke akvária je to zbytočnosť. Ale pri transporte alebo častom prelovovaní rýb z nádrže do nádrže, prípadne v nádržiach "zotavovačkách" po nejakých vážnych zraneniach z bitiek by to mohlo mať zmysel...

Ja si ymslim,ze stresujica situacia pre ryby,je uz olen to,ked menime vodu.Zasahujeme tym do akavrka a tym narusame ich kludny zivot,takze ryby su v strese.
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Aldebaran » Uto 29. Jún 2010 22:09:10

veď áno, ale ak sú ryby poranené, čo sa pri prelovovaní alebo nešetrnom transporte môže stať, infekcia sa pri porušenom kožnom kryte chytí oveľa ľahšie a môže mať oveľa horšie následky... preto si myslím, že bakteriostatické aloe by bolo najlepšie využiť vtedy...
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Been thanked: 8 times

Poslaťod LaciP » Str 30. Jún 2010 6:29:46

to aldebaran: myslim že s tym sa neda nesuhlasiť, k účelovej aplikacii na zamedzenie výskytu chorôb a možných infekcií pri transporte a presune ryb, to môže byť tá najschodnejšia a najmenej násilná cesta, ale na pravidelné používanie by som to nevidel
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Been thanked: 3 times

Poslaťod Blade-o » Str 30. Jún 2010 20:25:11

jovan píše:O baktériostatických účinkoch aloe niet pochýb,ako aj o účinkoch morského mandlovníka,rašeliny,dubovej kôry....atď.Toto je správna cesta ošetrenia vody pre ryby a vodné živočíchy a nie kydanie soli a sódy bicarbóny...... :? .

takze si myslis ze je lepsie dat aloe gel ked menis vodu ako davat sol a sodu? lenze co s ph, kh gh? ako to potom upravit na spravne hodnoty.

osobne som toho nazoru radsej to aloe ako sol a sodu ako si napisal ty, aloe sa pouziva vo vselicom a ma len dobre ucinky
Obrázok užívateľa
Blade-o

Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod jovan » Štv 01. Júl 2010 19:02:23

.....Čo sa týka aloe,preventívne ho asi dávať nebude treba,avšak keď sa ryby napr porania pri vzájomných potyčkách,tak určite by som ho radšej použil skôr ako soľ,aj keď účinky soli sú neodškriepiteľné.Myslím si / viem to na 100%/že dlhodobé používanie soli sladkovodným rybám určite neprospieva.
.......neviem prečo všetci,resp.drvivá väčšina si myslí ,že pre Malawi a Tanganiku treba vodu tvrdú,z literatúry sa dá vyčítať,že je tam síce veľká mineralita,avšak to je tvrdosť spôsobená neutrálnymi soľami,takže pre chov veľmi tvrdú vodu určite netreba.Treba však zabezpečiť vyššiu alkalitu vody a tým aj ph,čo sa dá dosiahnuť nap korálovým pieskom,vápennatými kamenmi a pod.Tieto materiály,ak sa správne použijú udržia vodu v požadovaných parametroch dosť dlho za predpokladu ak v nádrži je optimálne zarybnenie,neprekrmovanie,kvalitná filtrácia......
:yawn
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod kofola » Pia 02. Júl 2010 5:27:49

.......neviem prečo všetci,resp.drvivá väčšina si myslí ,že pre Malawi a Tanganiku treba vodu tvrdú,z literatúry sa dá vyčítať,že je tam síce veľká mineralita,avšak to je tvrdosť spôsobená neutrálnymi soľami,takže pre chov veľmi tvrdú vodu určite netreba.Treba však zabezpečiť vyššiu alkalitu vody a tým aj ph,čo sa dá dosiahnuť nap korálovým pieskom,vápennatými kamenmi a pod.

s tymto sa da jedine suhlasit. Co sa soli tyka, tak som ju tiez prestal pouzivat uplne a ziadne zmeny k horsiemu alebo k lepsiemu nepozorujem.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia